SanDisk komt met een opvolger van zijn Sansa Clip-mp3-speler, die - heel verrassend - de Sansa Clip+ is genoemd. De meest opvallende verandering is de toevoeging van een microSD-kaartslot. Is de Sansa Clip+ nog steeds een fijne mp3-speler?

De Sansa Clip+ is een lekker compact mp3-spelertje dat er mooi uitzien. De speler voelt stevig aan en de bedieningsknoppen zijn overzichtelijk geplaatst. Aan de voorkant vinden we een vierkante navigatieknop, waarmee u de meeste functies van de speler bedient. Daarnaast is er nog een aparte knop waarmee u het hoofdmenu van de speler oproept.

Aan de zijkant vinden we de volumeknop en met een knopje aan de bovenkant schakelt u de speler in en uit. De speler heeft een piepklein schermpje met een diagonaal van slechts 1 inch (2,54 cm). Gelukkig wordt hier een helder beeld op getoond en is de menustructuur erg duidelijk. De klem waarmee u de speler aan uw kleding bevestigt, is helaas niet te verwijderen. Jammer, want dan zou de Sansa Clip+ gelijk een stuk dunner zijn. Daar staat tegenover dat de constructie van de klem erg degelijk is.

© PXimport

De Sansa Clip+ is, afhankelijk van de grootte van het ingebouwde geheugen, leverbaar in verschillende kleuren.

Bestandsformaten

De Sansa Clip+ kan overweg met nagenoeg alle bekende muziekformaten (mp3, wma, flac en ogg-vorbis). Het enige dat we missen is aac. Opmerkelijk is de ondersteuning voor hoogwaardige geluidsbestanden als flac, die natuurlijk wel een hoop opslagruimte innemen. Gelukkig is de 4 GB ingebouwde opslagruimte in ons testmodel uitbreidbaar met microSD of microSDHC geheugenkaartjes. Wij hebben de Sansa Clip+ getest in combinatie met een 16 GB geheugenkaartje en dit werkte prima. Muziek voegt u toe door in de Verkenner simpelweg muziek naar de speler of het geheugenkaartje te slepen. Wanneer u de speler loskoppelt en inschakelt, dan wordt de muziek toegevoegd aan de database. Dit kan wel een minuut duren. Het microSD-kaartslot is ook geschikt voor SanDisks slotRadio en slotMusic. Dit zijn geheugenkaartjes waar al muziek op staat, maar hier worden we niet echt warm van. Mocht u even genoeg hebben van uw muziekcollectie, dan kunt u ook naar de FM-radio luisteren.

Speelduur

We hebben de Sansa Clip+ getest in combinatie met een eigen hoofdtelefoon en het spelertje blijkt een prima geluidskwaliteit te produceren. Het enige dat opviel was dat het maximale volume niet zo hard kan als bij andere mp3-spelers. Nu is het maximale volume overigens nog steeds te luid om gedurende lange tijd naar te luisteren, dus dat is verder geen probleem. De meegeleverde oordopjes produceren een acceptabel geluid. Volgens de specificaties zou de Sansa Clip+ vijftien uur op zijn accu kunnen spelen. Wij kwamen in onze test op zo’n negen uur uit waarbij we de speler met gebruik van de meegeleverde oordopjes op een normaal volume een album herhaald hebben laten afspelen.

Conclusie

De SanDisk Sansa Clip+ is een degelijk en compact mp3-spelertje, die handig te bedienen is. De Clip+ speelt bijna alle relevante bestandsformaten af en levert een prima geluidskwaliteit. Jammer is dat de opgegeven speelduur van vijftien uur in de praktijk bij lange na niet gehaald wordt. Gelukkig is de batterijduur nog steeds prima voor het formaat. We vinden we dit spelertje een echte aanrader voor wie op zoek is naar een compacte mp3-speler en zijn tevens blij verrast door de prijs die SanDisk voor de Sansa Clip+ vraagt.

SanDisk Sansa Clip+

Prijs € 42,90 (2GB), € 54,90 (4 GB), 71,90 (8 GB)

Kleuren Zwart (2, 4 en 8 GB), Rood (4 GB), Blauw (4 GB)

Garantie 2 jaar

Ondersteunde bestandsformaten Mp3, wma, flac, ogg-vorbis

Kaartslot microSD en microSDHC

Geluidsrecorder Ja, met ingebouwde microfoon

Afmetingen 5,5 x 3,5 x 1,5 cm (l x b x h)

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Stevig

Fijne bediening

Goede geluidskwaliteit

Minpunten

Niet verwijderbare klem

Opbouwen database na toevoegen muziek

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000