Klaagmuur van tweets van gefrustreerde treinreizigers

© CIDimport

Klaagmuur van tweets van gefrustreerde treinreizigers

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 augustus 2012 - 08:41

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Redactie

De stiltecoupes in de treinen van de NS zijn een uitkomst voor wie rustig wil werken of een boek wil lezen terwijl je met de trein van A naar B reist. Echter, samen met de smartphones hebben ze er mede voor gezorgd dat je minder snel een gesprek aanknoopt met je onbekende medepassagiers. Wil je toch een gesprek voeren met je medepassagiers die met hun aandacht in de smartphone zitten, dan zou je dat dus eigenlijk moeten doen via de smartphone. Treinverhalen is een app die wellicht voor wat meer gesprekken tussen treinreizigers zou kunnen zorgen.

Treinverhalen is eigenlijk een twitterclient die enkel tweets laat zien met een bepaalde hashtag erin. In dit geval #trein.

De slechts 14 tweets die de app toont worden op een leuke manier als tekstballonnetje boven een lange trein getoond. Ook is het mogelijk om zelf een tweet te versturen via de app. De #trein is dan alvast ingevuld. Helaas is het niet mogelijk om handmatig te refreshen. Je bent dus redelijk snel uitgekeken op de app.

Anders dan de titel van de app doet vermoeden, staan er weinig echte verhalen in de app. Het zijn voornamelijk klaag-tweets van gefrustreerde reizigers die je kunt lezen. De interface ziet er leuk uit, maar de echte handige functionaliteit missen we helaas.

Kortom

Treinverhalen is een simpele app die, anders dan de titel doet vermoeden, slechts tweets met #trein erin laat zien, wat er in de praktijk op neerkomt dat de app een klaagmuur is voor treinreizigers met vertraging. Tip voor de makers: Het toevoegen van #nsfail maakt de app helemaal af.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000