© PXimport

Het beste van 2017: Koptelefoons

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 25 december 2017 - 13:38

Aangepast: 14 december 2022 - 14:10

Randolf Bouwma

Wie op zoek is naar een nieuwe koptelefoon, heeft in 2017 niets te klagen. De keuze is enorm, want ook dit jaar zijn er weer een paar mooie modellen bijgekomen. Deze headsets klonken ons dit jaar het meest als muziek in de oren!

Sony WH-1000XM2

© PXimport

Toegegeven, de Sony WH-1000XM2 is flink aan de prijs en we nemen het je niet kwalijk als je niet zoveel over hebt voor een koptelefoon. Maar allround scoort deze headset simpelweg uitstekend. Het draagcomfort is hoog en de accuduur is lang, terwijl opladen ook lekker snel gaat.

De geluidskwaliteit is genieten en audiopuristen worden vast en zeker blij van de ondersteuning voor LDAC en aptX HD. Ook de ruisonderdrukking pakt goed uit, waarbij het handig is dat deze de mate ervan automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid. Heb je de prijs er voor over, dan zul je geen spijt hebben van je aankoop.

Lees hier de hele WH-1000XM2 review.

Bowers & Wilkins PX

© PXimport

In dezelfde prijsklasse gooit de Bowers & Wilkins PX dit jaar ook hoge ogen. In de eerste instantie is geluidskwaliteit uiteraard het belangrijkste, maar een headset moet ook lekker zitten. Het memory foam waaruit de oorschelpen van deze koptelefoon bestaan, is wat dat betreft een schot in de roos.

Toch scoort de PX daarnaast ook op audiogebied goed. "Alsof je middenin de muziek staat", zo omschreef onze tester het, met een lichte nadruk op lage tonen. Dit model is voorzien van actieve ruisonderdrukking, zodat je helemaal afgesloten bent van de buitenwereld. Door met verschillende settings te spelen, kun je toch wat geluid doorlaten als je wilt.

Lees hier de volledige Bowers & Wilkins PX review.

Lees ook: Dit zijn de beste draadloze over-ear koptelefoons

Sony Hear.on Wireless NC

© PXimport

Het was een goed jaar voor Sony op headset-gebied, want ook over de Hear.on Wireless NC waren we in 2017 goed te spreken. Fijn is dat de headset iets goedkoper is dan bovenstaande modellen, hoewel alsnog niet echt goedkoop. Toch kun je het slechter treffen als je een goede draadloze koptelefoon zoekt met noise cancelling.

Het geluid van deze headset is erg helder en moet vooral liefhebbers van bas aanspreken. Want zoals we van Sony-koptelefoons gewend zijn, is die behoorlijk dik aangezet. Voor sommige genres is dat erg prettig, voor andere minder. De batterijduur valt in positieve zin op. In onze testperiode hoefden we geen enkele keer op te laden.

Lees de hele Sony Hear.on Wireless NC review.

Sennheiser 4.50BTNC

© PXimport

Goedkoop kan in het geval van koptelefoons best wel eens duurkoop zijn. Maar dat het ook anders kan, bewijst de 4.50BTNC-headset van Sennheiser. Voor een hele schappelijke prijs haal je een draadloze headset met noise cancelling on board. Die overigens ook gemakkelijk op te bergen is, waarvoor ook een handig draagtasje wordt meegeleverd.

Lees hier de hele Sennheiser 4.50BTNC-review.

Skullcandy Hesh 3

© PXimport

Voor nog minder geld is de Skullcandy Hesh 3 een goede keuze. Het merk heeft normaliter duidelijk voor- en tegenstanders, met name vanwege het opvallende uiterlijk dat niet voor iedereen weggelegd is. Maar de Hesh 3 is erg minimalistisch afgewerkt, en spreekt daardoor een grotere doelgroep aan.

De audiokwaliteit komt uiteraard niet in de buurt dan veel duurdere soortgenoten, maar toch valt het in deze prijsklasse niet tegen. En de batterijduur is met 22 uur ook uitstekend. Wil je niet al te veel uitgeven aan een headset, overweeg dan zeker eens de Hesh 3.

Lees hier de hele Skullcandy Hesh 3.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000