Helpdesk: Onwijzigbare mp3-tags in muziekbestanden

Vraag van een lezer: ik heb een hele verzameling met mp3-bestanden waarvan ik de tags wil aanpassen. Nu ben ik daar een tijdje geleden mee begonnen, maar ik heb een paar bestanden waarvan het me geheel niet lukt om de mp3-tags te wijzigen. Dat wil zeggen: het lijkt alsof de wijzigingen worden opgeslagen, maar in Verkenner zijn de veranderingen niet zichtbaar. Als ik vervolgens het tagprogramma afsluit en weer opnieuw start, zijn ook daar de wijzigingen verdwenen. Ik heb verschillende programma's gebruikt. Wanneer ik in Windows Verkenner via de eigenschappen de mp3-labels van het bestand wil veranderen, krijg ik niet eens iets om ze in te vullen. Maar de bestanden zijn niet alleen-lezen. Hoe los ik dit op? Het kopiëren van de bestanden helpt ook niets. Ik gebruik Windows 7.

Windndrsia> (ID3v2.4) dn daarmws Vnnn Winddia Pla nnn.

Wn wrgarmhad n dinnpln mgramma's als TagScanna> f="h/car/416/mp3ml" lank">MP3Tag. Wk pr (mlijkplp>

TagScannh2>Hl d van TagScann andrs is (zr als j nggramma. Er is zl r als w insarrsiwnln.H df n, klik dan rin hrm knrrsng> map ln waar digigand mp3-andrdladp hardisng>. Links in hv zi allags di and üpags ni jdval dandsnamp>Hmaal rsn in d zi dripdm's): saa mch rsng>. D ins rp naar w rmar wijziginggschrijfz insrlisng>. Crf dlslijsp APE s.Scr nv van drdisng> dand j aanpass j, zi in h rns lf krn w saigziand éérs i andripm in hchnslndp dp Vr. Daarna k dlgns n. S als ali, jaar n jn, gvals n mml jr and mwaar dwijzigdags al knrsng>. Of v isch via inls dncs in harcr. Allags di na hripp, zn ws Vnnp>

Hllripp ma van mkand prmags sssng>

MP3Tag

Gik jvgramma MP3Tag: dlfdrripp n hpnin w arn klik nrs Map wijzigsng> (k rl+D). Op map m mp3-ands p dp Map scn. Dling is prs krgkr: hv mandn links, hns rs. Scr dandv, klik chp s Tag vrsng>. MP3Tag vraag zr da dags van dscrdand vrp Ja. V jags aan dandn klik (chp dandn kirpslaan (k rl+S).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000