Vraag van een lezer: Ik heb een vraag over mijn videokaart. Ik speel op mijn pc veel processorintensieve games zoals Call of Duty Modern Warfare 2, Fifa 2010 etc. Met mijn GeForce 9300GE-kaart kan ik de games niet op de maximale resolutie spelen, terwijl dat wel zou moeten kunnen. Mijn computer is voorzien van een Intel Core2Duo E2200 2,20 GHz en 4 GB geheugen. Moet ik een nieuwe videokaart kopen, en zo ja welke raad u mij aan? Of moet ik iets instellen?

Ons antwoord: De door u genoemde games vergen inderdaad nogal wat van de pc. Niet alleen van de grafische kaart, maar ook van de cpu. De GeForce 9300GE is verouderd en mist de rekenkracht die u nodig hebt om een moderne game soepel te kunnen draaien. Het is vooral aan te raden om de grafische kaart een upgrade te geven. De GeForce 9300GE is normaal gesproken PCI Express, ik ga er daarom vanuit dat uw moederbord over PCI Express beschikt. Onlangs voelden we een aantal grafische kaarten aan de tand, die u op de kop tikt voor minder dan 100 euro. De Radeon HD 4850 kwam goed uit de test en is een mooie optie. Een alternatief is de Radeon HD 4770. Deze kaart is iets minder krachtig, maar wel goedkoper. Als u behoefte hebt aan ondersteuning voor DirectX 11, is de Radeon HD 5750 of 5770 een prima keuze. Voor wat betreft de rest van uw systeem: 4 GB geheugen is voldoende. De Intel E2200 is geen al te krachtige processor, maar dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Als u toch de processor wilt upgraden, zult u eerst moeten weten wat voor moederbord u hebt. Aan de hand van het type moederbord, weet u dan welke processor geschikt is.

© PXimport

De Radeon HD4850 is een betaalbare en goede grafische kaart voor gamers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000