Bladmuziek schrijven met Guitar Pro 6

Wie een instrument bespeelt of graag zelf muziek componeert en niet handmatig te werk wilt gaan, heeft behoefte aan een behoorlijk programma om bladmuziek te maken. Met Guitar Pro 6 kunt u uw eigen nummers schrijven, beluisteren en delen. Het is zelfs mogelijk om uw gitaar te stemmen met behulp van deze software.

Met Guitar Pro 6 kunt u meersporige partituren schrijven voor gitaar en tal van andere instrumenten. De interface oogt overzichtelijk en maakt het eenvoudig om noten, sleutels, rusten, maatstrepen en andere muzikale termen en symbolen op uw partituur te krijgen. Enige notenkennis is daarom wel vereist!

Erg handig is dat Guitar Pro 6 uw partituur onmiddellijk ook omzet in een gitaartablatuur. Bovendien kunt u uw gecomponeerde stukken ook op elk ogenblik beluisteren. Meerdere gitaren of andere instrumenten toevoegen (keyboard, drums, viool, ...) kan eveneens. Guitar Pro 6 kan tot maximaal acht tracks aan. Zodra u klaar bent met componeren kunt u uw creatie exporteren naar onder andere midi- of wav-formaat. De bladmuziek kunt u opslaan als pdf- of png-bestand.

© PXimport

De interface van Guitar Pro oogt overzichtelijk en dat maakt het programma gebruiksvriendelijk.

Stemmen

Naast het maken van bladmuziek kunt u met Guitar Pro 6 ook nog heel wat andere dingen. Er zit bijvoorbeeld een tooltje ingebakken waarmee u uw gitaar erg snel en precies kunt stemmen. Een metronoom en uitgebreid menu met toonladders is eveneens aanwezig. Midi-instrumenten aansluiten kan ook, net zoals het importeren van midi-bestanden. Guitar Pro 6 lijkt ons een erg leuk pakket voor iedereen die graag zelf muziek wilt schrijven. Het programma kost 59,95 euro en is beschikbaar voor Windows, Apple OS X en Ubuntu. Wie het programma eerst even wil uitproberen kan de gelimiteerde proefversie downloaden.

© PXimport

Uw eigen gitaar stemmen kan erg eenvoudig via de ingebouwde stemmer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000