Heb je een abonnement voor je Ring-deurbel nodig?

© PXimport

Heb je een abonnement voor je Ring-deurbel nodig?

Geplaatst: 25 december 2022 - 13:02

Aangepast: 4 januari 2023 - 13:55

Wesley Akkerman

Wanneer je een Ring-deurbel koopt, dan vraag je je wellicht af of het nodig is een Ring-abonnement af te sluiten. Om antwoord te kunnen geven op die vraag, kijken we naar wat het abonnement biedt en wat het kost. Daarna kunnen we bepalen of het abonnement specifiek nodig is voor jou.

Ook interessant voor jou: Smart home beveiliging: alles over slimme camera's, deurbellen en sloten

Je ziet het de laatste paar jaar steeds vaker gebeuren. Fabrikanten van allerlei slimme apparaten bieden allerhande producten relatief betaalbaar aan, om vervolgens maandelijks of jaarlijks aan een abonnement te kunnen verdienen. Bij productcategorieën als slimme camera’s en videodeurbellen komen dergelijke abonnementen heel vaak voor. Ook Ring, onderdeel van Amazon, biedt die optie aan. Maar wat heb je aan zo’n abonnement en wat ben je daar dan maandelijks aan kwijt?

Ring Protect: het abonnement van Ring

Misschien ben je de naam al een keer tegengekomen in de app en anders wel op de officiële website: Ring Protect. Met dit abonnement krijg je toegang tot enkele functies die niet beschikbaar zijn voor mensen die besluiten nergens voor te betalen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten abonnementen. Zo kun je er eentje afsluiten voor één apparaat of voor al je Ring-apparaten in huis. Ook kun je nog kiezen uit een maand- of jaarabonnement. Wat zijn precies de verschillen?

Als we eerst nog even naar de prijzen kijken, dan zijn die meteen duidelijk: een jaarabonnement afsluiten scheelt geld. Ring Protect Basic, voor één camera of deurbel, kost nu 3,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. Dat scheelt dus 7,89 euro op jaarbasis, voor een periode van twaalf maanden. Ring Protect Plus kost je een tientje per maand of honderd euro per jaar. Dat levert dus al gauw een besparing van twintig euro op. In beide gevallen krijg je eigenlijk twee maanden gratis.

Wanneer je besluit te betalen, dan krijg je toegang tot een (klein) aantal opties. Je kunt bijvoorbeeld opgenomen beelden opnieuw bekijken. Zo’n opname vindt plaats wanneer iemand aanbelt of voorbij loopt. Duurdere Ring-apparaten bieden bovendien voorvertoningen aan (je ziet dan wat er gebeurde voordat de bewegingssensor geactiveerd werd), evenals persoonsdetectie. Opnames blijven tot 180 dagen in de cloud beschikbaar en kun je downloaden en delen wanneer dat nodig is.

 

© PXimport

En wat als je niet betaalt?

Zonder een Ring Protect-abonnement krijg je gewoon toegang tot bewegingsdetectie en notificaties. Staat er iemand voor de deur of loopt er iemand langs, dan krijg je dat te zien. De melding komt dan binnen op je smartphone of tablet. Duurdere Ring-modellen kunnen rekening houden met de afstand van een persoon of object tot de camera, waardoor je minder onnodige meldingen ontvangt. Ook kun je je eigen bewegingszone instellen binnen de app om loze meldingen te voorkomen.

Daarnaast kun je gewoon altijd de Ring-deurbel vanuit de app aanspreken en de live weergave bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld met iemand voor de deur in contact komen. En ja, je kunt gewoon tegen die persoon praten, aangezien de microfoon- en speakerfuncties beschikbaar zijn; die zitten niet achter de betaalmuur. Bovendien is het fijn om te weten dat je allerlei gezinsleden aan een groep kunt toevoegen binnen de Ring-app. Iedereen krijgt dan de nodige notificaties te zien.

Maar is zo’n abonnement nou echt nodig?

Dan is het tijd voor de hamvraag: heb je zo’n Ring Protect-abonnement echt nodig? Nou, dat ligt er maar net aan wat je situatie is. Wil je een slimme deurbel gebruiken zodat je ‘altijd thuis bent’? Dan wellicht niet. Wanneer er iemand aanbelt, dan krijg je vrijwel direct een melding op je smartphone en kom je in contact met de persoon voor de deur. Vervolgens kun je de pakketbezorger meegeven dat die het pakketje mag neerleggen. Dan is de dienst van Ring dus al afdoende zoals die is.

Een slimme deurbel is direct te herkennen aan het futuristische uiterlijk, waardoor men ook minder verbaasd zal zijn als je terugpraat.

© PXimport

Woon je in een appartementsgebouw met een gedeelde voordeur, die alleen opengaat wanneer je daar voor de juiste knop op de interface indrukt? Dan is het abonnement ook wat minder nodig; de kans dat er ongenode gasten voor de deur staat, is klein. Maar we kunnen ons voorstellen dat er wel situaties zijn waarin je net even wat meer verwacht van je beveiliging van de voordeur. Wanneer je direct aan de straat woont bijvoorbeeld, of wanneer je zelf een grote tuin of oprit hebt.

Dan kan het handig zijn om je huis beter te beveiligen, door toegang te krijgen tot opgenomen beelden. En het is dan hartstikke fijn om die beelden te kunnen downloaden en delen wanneer dat nodig blijkt. Mocht je op zoek zijn naar een slimme deurbel met opnamemogelijkheden, maar wil je niet vastzitten aan een abonnement? Dan kun je wellicht een slimme deurbel van Eufy overwegen; die wordt geleverd met een Homebase, waar beelden lokaal op geparkeerd worden. Meer daarover lees je in ons artikel Kun je een Eufy-camera gebruiken zonder abonnement?

(spoiler alert: ja dus)

Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000