Zo kun je je Eufy-camera zonder abonnement gebruiken

Zo kun je je Eufy-camera zonder abonnement gebruiken

Geplaatst: 13 december 2022 - 08:26

Aangepast: 13 december 2022 - 14:54

Wesley Akkerman

De camera’s van het merk Eufy, inclusief de deurbellen, kunnen hun beelden opslaan in de cloud. Op die manier kun je er altijd en overal bij. Maar wist je dat je deze apparaten ook prima zonder abonnement kunt gebruiken? Je hebt dan wel de Eufy Homebase nodig. Wat kun je zoal zonder abonnement?

Wanneer je een camera of deurbel koopt van Eufy (onderdeel van Anker), dan is de kans groot dat je daar een Homebase bij krijgt. Niet elk model wordt hier standaard mee geleverd, maar in principe zijn alle camera’s en deurbellen te koppelen aan zo’n thuisbasis. Met die basis kun je beelden lokaal opslaan en bekijken, aangezien de Homebase interne opslagruimte aan boord heeft. De beelden kun je vervolgens (beveiligd) binnen de gratis beschikbare applicatie (zowel voor Android als iOS) bekijken.

Benieuwd naar de spullen van Eufy?

Hier vind je alle beveiligingscamera's op een rijtje!

Wat heb je dan aan Eufy Cloud Storage?

Ondertussen kun je ook een abonnement afsluiten bij Eufy, waarmee je precies hetzelfde kunt doen. De beelden die je normaal gesproken lokaal zou opslaan, sla je met een abonnement in de cloud op – op de servers bij het bedrijf, om precies te zijn. Dat betekent dat je de beelden altijd kunt bekijken, waar je ook ter wereld bent. Eufy biedt in totaal vier verschillende soorten abonnementen aan. We zetten de vier opties hieronder op een rijtje en vertellen je ook meteen wat je daar dan maandelijks of jaarlijks aan kwijt bent.

Met een abonnement kun je beelden vanaf een computer bekijken, maar je kunt ze ook downloaden en dus offline opslaan, bijvoorbeeld op een externe schijf of op een NAS. Dan loop je dus niet tegen de beperkingen aan van de Homebase. De opslagruimte van de eerste versie van die basis was nog uit te breiden met een microSD-kaart (tot 128 GB), maar de tweede versie van de Homebase houdt het bij 16 GB aan beschikbare ruimte om video’s op te slaan.

Zo kun je je Eufy-camera zonder abonnement gebruiken-24701296

Wat kun je zónder Eufy-abonnement?

In principe kun je de Eufy-camera’s en -deurbellen prima zonder abonnement gebruiken. Je loopt daarmee geen functionaliteiten mis. In beide gevallen kun je de beelden opslaan en krijg je toegang tot alle opties die de apparaten bieden. Je hebt hiervoor dus wel die eerdergenoemde Homebase nodig. Eufy levert dat basisstation mee met een hoop producten, maar bijvoorbeeld niet bij de Eufy Video Doorbell Battery Slim. Die werkt geheel zonder basis (maar je kunt hem er wel aan koppelen).

Momenteel bestaan er drie soorten Homebase-modellen. De eerste Homebase heeft 4 GB interne opslagruimte en laat je die ruimte uitbreiden met een microSD-kaart. De Homebase 2 biedt 16 GB aan ruimte, maar is verder niet uit te breiden. Tot slot is er de Homebase S380 (ook wel Homebase 3 genoemd) die externe harde schijven tot 16 TB ondersteunt en zelf 16 GB ruimte biedt. Dan kun je dus jarenlange alle video’s opslaan die je wilt, zonder maandelijks aan kosten vast te zitten.

Maar dan moet je dus wel flink investeren in goede hardware. Niet alleen heb je recente Eufy-hardware nodig, ook dien je een goede, externe harde schijf te kopen. Op zich niets mis mee, maar onthoud dat overal kosten aan verbonden zijn. Eufy claimt dat je met 4 GB aan lokale ruimte een maand aan content kunt opslaan. 16 GB komt dan neer op ruim vier maanden, terwijl 16 TB het mogelijk uithoudt tot ruim 333 jaar. In deze berekening gaan we uit van één camera.

 

© PXimport

Maar wanneer kan zo’n abonnement nodig zijn?

Als je zonder abonnement werkt, moet je er ook rekening mee houden dat de Homebase kan worden gestolen bij een inbraak. Aangezien de beelden dan alleen lokaal opgeslagen zijn, en dus niet op online servers, ben ook meteen al je beelden kwijt. Je kunt die beelden dan niet delen met de politie en je kunt ook niet meer opnieuw bekijken wat al was opgenomen. Mocht je dat een beangstigend idee vinden, dan is de investering in een maand- of jaarabonnement misschien een idee.

Als de beelden op een externe server staan, heb je ze bij de hand wanneer dat nodig is (tot dertig dagen dan, want daarna worden ze automatisch gewist). Dat is niet ideaal, maar gelukkig kun je bepaalde opnames offline beschikbaar maken op de computer (mocht dat nodig zijn). Kortom: een abonnement nemen op Eufy-diensten is niet echt nodig, zeker niet als je een Homebase hebt staan. Wil je daar liever niet in investeren, dan kun je het abonnement overwegen.

0

Powered by

logo

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over bewakingscamera's rond jouw huis en de regels daaromtrent!

Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten