Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?

Geplaatst: 11 maart 2021 - 14:45

Aangepast: 5 december 2022 - 10:53

Redactie

Slimme deurbellen zijn in opkomst. Logisch, want een slimme deurbel kan heel handig zijn. Wat de voordelen precies zijn? In dit artikel zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Een deurbel kopen?

Bekijk het aanbod

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?-22379148

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is verbonden met het internet, meestal via wifi, maar soms ook via een internetkabel. Een slimme deurbel is uitgerust met een camera en een spraakverbinding. Op die manier kun je zien wie er aanbelt en met deze persoon praten. Je doet dat via (een app op) je smartphone, tablet of pc. Dat kan ook op afstand, wanneer je niet thuis bent.

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?-22379149

Zien wie er voor je deur staat

Het grootste voordeel van een slimme deurbel is dat je via de ingebouwde camera kunt zien wie er voor je deur staat. Je ziet de beelden op je smartphone, tablet of pc. Je weet dus altijd voor wie je de deur opendoet. Vertrouw je het niet helemaal? Doe dan gewoon niet open. Op deze manier geeft een slimme deurbel je een veilig gevoel.

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?-22379149

Altijd en overal de deur beantwoorden

Wanneer er aangebeld wordt, krijg je een melding op je smartphone, tablet of pc. Handig, aangezien je de deurbel misschien niet overal in huis hoort. Zelfs wanneer je niet thuis bent, kun je toch zien wie er aanbelt en met deze persoon praten. Zo kun je de pakketbezorger bijvoorbeeld vragen je langverwachte pakketje bij de buren te brengen. Er zijn ook slimme deurbellen, waarmee je de deur op afstand kan openen. De deurbel wordt hiervoor gecombineerd met een slim deurslot.

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?-22379150

Door het hele huis de bel horen (op je telefoon en slimme speakers)

Zoals gezegd kun je een slimme deurbel vrijwel altijd koppelen aan (een app op) je smartphone, tablet en pc. Aangezien je die apparaten gemakkelijk met je meeneemt en waarschijnlijk sowieso altijd bij je hebt, kun je door het hele huis de bel horen. Sommige slimme deurbellen zijn ook te koppelen aan je slimme speaker. Let bij de aanschaf goed op of de apparaten compatible met elkaar zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000