Smart home beveiliging: alles over slimme camera's, deurbellen en sloten

© PXimport

Smart home beveiliging: alles over slimme camera's, deurbellen en sloten

Geplaatst: 26 november 2022 - 08:31

Aangepast: 27 juli 2023 - 12:35

Maikel Dijkhuizen

Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken, kan het geen kwaad om de huisbeveiliging eens kritisch onder de loep te nemen, want traditiegetrouw gaan in deze periode veel dieven weer op rooftocht. Genoeg reden om je woning te voorzien van een of meerdere beveiligingscamera’s, een slim slot en een videodeurbel. Pak je het liever helemaal grondig aan, dan is een kant-en-klaar alarmsysteem misschien wel iets voor jou.

TP-Link Tapo C100
Ca. € 30,-

Een beveiligingscamera duur? TP-Link bewijst met zijn spotgoedkope Tapo C100 het tegendeel. Deze Full-HD-camera is bij menig (web)winkel voor minder dan drie tientjes te vinden. De compacte behuizing biedt plek aan een microSD-kaart van maximaal 128 GB. Daarop bewaar je alle beelden. Zodra de cameralens beweging constateert, ontvangt de bewoner een pushbericht op een smartphone. Vervolgens bekijk je de livebeelden en/of opnames. Een nuttige toevoeging is dat de Tapo C100 desgewenst een sirene laat horen.

Eufy Solo IndoorCam P24
Ca. € 50,-

Deze binnencamera van Eufy biedt veel waar voor zijn geld. Dit zogeheten pan-en-tilt-model kan namelijk zelfstandig draaien en kantelen. Handig voor het geval je bijvoorbeeld een huisdier, kind of ongewenste bezoeker wilt volgen. Gebruik de pijltjes in de Eufy Security-app om de richting te bepalen. Andere speerpunten van de Solo IndoorCam P24 zijn de hoge resolutie van 2048 × 1080 pixels en ondersteuning voor tweewegaudio. Voer met laatstgenoemde functie een gesprek op afstand. De behuizing biedt plek aan een microSD-kaart van maximaal 128 GB.

Arlo Go 2
€ 330,-

Zoek je een weersbestendige bewakingscamera voor op een afgelegen locatie? De Arlo Go 2 voldoet aan alle eisen. De behuizing bevat namelijk een oplaadbare accu. Voor de montage ben je dus niet afhankelijk van netstroom. Via wifi of het 4G-netwerk sluist het apparaatje de beelden door naar de cloud. Zorg bij gebruik van mobiel internet wel voor een eigen simkaart. Om datakosten te besparen, maakt de Go 2 uitsluitend opnames na bewegingsdetectie. Deze camera met accu schrikt eventuele indringers af via een ingebouwde sirene. De maximale videoresolutie bedraagt 1920 × 1080 pixels.

Ring Floodlight Cam Wired Plus
€ 200,-

Deze robuuste buitencamera maakt scherpe opnames en schrikt hierbij ook nog eens ongewenste insluipers af. Nadat er beweging gedetecteerd wordt, springen er namelijk twee felle schijnwerpers en een oorverdovende sirene van 105 decibel aan. Daarmee jaag je vermeende inbrekers de stuipen wel op het lijf. Overigens hebben de geïntegreerde ledlampen nog een belangrijk voordeel: nachtelijke opnames zijn namelijk zeer helder. Deze Full-HD-camera bewaart opgenomen beelden op een online server. Hiervoor heb je wel een Ring Protect-abonnement nodig.

Imou Rex 4MP
Ca. € 70,-

De betaalbare Imou Rex 4MP heeft een groot bereik. Deze binnencamera kan namelijk 355 graden draaien en 90 graden kantelen. Kortom, hiermee volg je een bewegend object door de hele kamer. Een groot pluspunt is de hoge resolutie van 2560 × 1440 pixels. Door het scherpe beeld zul je weinig moeite hebben om personen te identificeren. De behuizing bevat een microSD-kaartslot, al bewaar je de beelden net zo gemakkelijk op een eigen NAS. Hiervoor ondersteunt dit apparaatje het universele ONVIF-protocol. Verder bevat de Rex 4MP een sirene, waarschuwingslicht, nachtzicht en tweewegaudio.

Foscam SD2X
€ 270,-

Kies met de Foscam SD2X voor een robuuste buitencamera met pan-en-tilt-functie. Hiermee vang je zo’n beetje ieder plekje van de achtertuin of oprit in beeld. Daarnaast haal je met de 18x optische zoom objecten zonder pixelverlies dichterbij. Dankzij geïntegreerde infraroodleds heeft deze videowaakhond in het donker een bereik tot maar liefst vijftig meter. Installeer de Foscam-app op een mobiel toestel om livebeelden en opnames in Full-HD-kwaliteit te bekijken. Deze app stuurt zo nodig pushnotificaties. Gunstig is dat de SD2X hierbij personen en dieren van elkaar onderscheidt. Je voorkomt daarmee nutteloze notificaties.

Nedis Smartlife Videodeurbel
€ 63,-

Wie een goedkope videodeurbel zoekt, kan dit exemplaar van Nedis overwegen. De meeste webshops hanteren voor dit product een prijs van zo’n vijf tientjes. Koppel het apparaatje aan de bestaande deurbelbedrading en zie overal ter wereld wie er voor de deur staat. Je gebruikt hiervoor een app op een smartphone. Na detectie van beweging maakt de geïntegreerde camera 1080p-opnames. Dankzij een kijkhoek van 130 graden legt deze videodeurbel een groot gebied vast. Desgewenst kun je een videogesprek starten. Je stopt voor de opslag van beeldmateriaal een eigen microSD-kaart in de behuizing.

Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell
€ 229,-

Naast de gebruikelijke opties als bewegingsdetectie en tweewegaudio heeft deze stevige videodeurbel van Ubiquiti nog een interessante functie: laat op het geïntegreerde scherm een boodschap aan bezoekers achter. Als je opnames wilt maken, gebruik je hiervoor een los verkrijgbare UniFi-recorder. Hiermee leg je eventueel ook beelden van andere Ubiquiti-camera’s vast. Je sluit de UniFi Protect G4 Doorbell aan op de huidige bedrading. Voor communicatie met het netwerk ondersteunt dit apparaat wifi.

Ezviz DB2
Ca. € 129,-

Bij de meeste videodeurbellen vereist de montage behoorlijk wat technische kennis. Met deze Ezviz DB2 hoef je niet te rommelen met bestaande bedrading. Voor de stroomvoorziening bevat de behuizing namelijk een oplaadbare accu van 5200 mAh. Zodra er iemand op de bel drukt, laat de meegeleverde unit voor binnen een melodietje horen. Bewaar opnames op de microSD-kaart of kies voor betaalde cloudopslag. Dankzij een ruime diagonale kijkhoek van 176 graden verschijnt elke bezoeker van top tot teen in beeld.

Gigaset Smart Doorbell ONE X
€ 170,-

Deze telg van Gigaset toont livebeelden in Full-HD-kwaliteit. Je ziet hierdoor precies wie er voor de deur staat. Gebruik de Gigaset Elements-app op een smartphone om op afstand met de buren of een koerier te communiceren. Verder gebruik je de Smart Doorbell ONE X eventueel ook als bewakingscamera, want deze videodeurbel begint bij beweging automatisch met filmen. Dankzij de aanwezige infraroodleds maakt het apparaatje ook ‘s nachts bruikbare beelden. Je sluit dit product aan op de bestaande bedrading bij de voordeur.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
€ 269,-

Wie weleens zijn sleutels vergeet, heeft baat bij een slim deurslot. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro transformeert jouw smartphone in een intelligente huissleutel. Monteer dit product aan de binnenzijde van de voordeur op de huidige cilinder en gebruik een mobiel toestel om het slot te ontgrendelen. Zodra je in de buurt bent, springt het slot vanzelf open. Nuttig voor als je zware boodschappen hebt meegenomen. Je wijst eenvoudig digitale sleutels toe aan overige gezinsleden. Handig is dat je de deur ook op afstand kunt openen. Geef de buurman bijvoorbeeld toegang, zodat diegene tijdens jouw vakantie de plantjes kan verzorgen. Je verbindt de Nuki Smart Lock 3.0 Pro rechtstreeks met het wifi-netwerk.

Igloohome Smart Padlock
Ca. € 118,-

De Igloohome Smart Padlock is een slim hangslot waarmee je iets in of rondom het huis eenvoudig kunt vastmaken. Voor het ontgrendelen zijn er twee mogelijkheden: gebruik hiervoor een app op een smartphone of toets op het geïntegreerde cijferblok een pincode. Je hebt dus geen sleutel nodig! De Smart Padlock communiceert via bluetooth met een mobiel toestel. Gunstig is dat de fabrikant twee maten beugels meelevert, zodat je bij het vastmaken van objecten voldoende ruimte hebt. Dit slimme hangslot werkt op batterijen. Gebruikers ontvangen een waarschuwing wanneer die bijna leeg zijn.

Loqed Touch Smart Lock
€ 349,-

De Loged Touch Smart Lock bestaat onder meer uit een deurklink, cilinder en bridge. Via die bridge koppel je het slimme deurslot aan het thuisnetwerk. Gebruik een app op een smartphone om de deur te openen. Geen zin om telkens een mobiel toestel uit je zak te halen? De Loqed Touch Smart Lock ontgrendelt zichzelf ook met vingerafdrukken. In de behuizing gaan maar liefst acht AA-batterijen, die levert de Nederlandse fabrikant mee. Een geruststellende gedachte is dat dit SKG-gecertificeerde slot drie sterren heeft. Dat betekent dat het product bestand is tegen diverse inbraakmethoden.

Bosch Starterspakket Veiligheid
Ca. € 300,-

Dit recent verschenen starterspakket van Bosch bevat een Smart Home Controller (bridge), raam-deurcontact, bewegingsmelder en rookmelder. Zodra er gevaar dreigt (bijvoorbeeld een insluiper of brand), ontvangt de bewoner een pushbericht op een smartphone. Hierbij werken de apparaten naadloos met elkaar samen. Zo gaat bij een vermeende inbraak de luidruchtige sirene van de rookmelder af. De bridge communiceert via een draadloos 868MHz-signaal met maximaal honderd apparaten. Breid dit veelzijdige alarmsysteem naar wens uit met allerlei los verkrijgbare beveiligingsapparatuur van Bosch, zoals camera’s, sirenes en watermelders.

KlikAanKlikUit ALSET-2000
Ca. € 110,-

Zoek je een betaalbaar alarmsysteem, dan is dit exemplaar van KlikAanKlikUit een interessante optie. De ALSET-2000 is weliswaar al enige tijd op de markt, maar het product is nog altijd bij een heleboel bouwmarkten en elektronicawinkels volop verkrijgbaar. Deze set bestaat uit een raam-deurcontact, bewegingssensor, afstandsbediening en luide sirene van honderd decibel. Daarmee jaag je mogelijke inbrekers snel weg. Deze sirene communiceert middels een 868MHz-signaal met de sensors. Wil je ook pushmeldingen op een smartphone? Hiervoor heb je een los verkrijgbare bridge nodig, de KlikAanKlikUit ICS-2000.

Somfy Home Alarm
€ 399,-

Haal met de Somfy Home Alarm een uitgebreid alarmsysteem in huis. Een sirene voor binnen, drie raam-deurcontacten, een bewegingsmelder en twee afstandsbedieningen zijn inbegrepen. Je koppelt deze accessoires aan de bijgeleverde bridge. Bij onraad gaat de sirene af en ontvang je een seintje op een smartphone. De sensors zijn zorgvuldig afgesteld, want ze onderscheiden inbraakpogingen en normale gebeurtenissen van elkaar. Verder laat de bewegingssensor huisdieren tot 25 kilo links liggen; zo wordt de kans op een vals alarm verkleind. Je voegt eventueel ook nog afzonderlijk verkrijgbare bewakingscamera’s en een buitensirene toe.

© PXimport

0

Powered by

logo

🔒Breng je slimme woning naar een hoger niveau met een beveiligingssysteem!

Vraag een offerte aan voor inbraakbeveiliging:

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000