3 handige apps voor kilometerregistratie

© PXimport

3 handige apps voor kilometerregistratie

Geplaatst: 19 december 2019 - 14:29

Aangepast: 17 november 2022 - 08:59

Partner

Een auto van de zaak is leuk, maar vergt in veel gevallen een nauwkeurige kilometerregistratie. Je wilt je er liever niet teveel mee bezig houden, maar de Belastingdienst kan meedogenloos zijn wanneer dit soort zaken niet goed zijn bijgehouden. Het goede nieuws is dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn, als je er maar de juiste app voor gebruikt. Wij zetten drie apps voor kilometerregistratie voor je op een rij.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Allianz.

EasyRit – iOS en Android

Dit is een app die al een behoorlijke tijd beschikbaar is, aanvankelijk alleen voor iOS, maar inmiddels ook voor Android-gebruikers. Wat fijn is aan deze app is dat je ritten realtime kunt invoeren met behulp van de GPS-functie van je smartphone, maar dat je ze ook achteraf kunt invoeren, mocht je het vergeten zijn in te schakelen of ritten willen invoeren die je hebt gemaakt voordat je de app installeerde. Je voert de gegevens in via de app, maar kunt het overzicht eenvoudig online bekijken en aanpassen. Al je gegevens worden opgeslagen in een Nederlandse cloud, hetgeen belangrijk is, omdat de ontwikkelaar zich daarmee moet houden aan de Nederlandse privacyregels. De informatie exporteer je eenvoudig naar Excel, om ze in je eigen administratie te verwerken. Wanneer je de app installeert kun je direct gratis aan de slag voor een proefperiode van 30 dagen. Daarna moet je je licentie verlengen en betaal je € 24,- euro per kwartaal, € 39,- euro per half jaar of € 60,- euro per jaar, exclusief BTW.

 

© PXimport

RitMeter – iOS en Android

We kunnen ons voorstellen dat je € 60,- euro per jaar wat aan de prijs vindt. Dan is het goed om te weten dat RitMeter een prima alternatief is. Deze app kun je namelijk zes weken gratis uitproberen en daarna betaal je € 2,15 per maand (kortom, nog geen € 26,- euro per jaar). In RitMeter geef je simpelweg aan wanneer een rit begint en wanneer deze klaar is, waarna de GPS-functionaliteit van je smartphone de rest doet. Je kunt je gegevens ook hier eenvoudig exporteren, maar extra handig is dat er elke week en elke maand ook automatisch een rapport naar je e-mailadres wordt gestuurd zodat je precies kunt zien wat er verreden is en wanneer. Mocht je onderdeel uitmaken van een team mensen en heb je dus registratie nodig voor méér dan één auto, dan is RitMeter Enterprise ook een optie, waarbij meerdere auto’s worden ondersteund. Daar betaal je dan uiteraard ook wel een stuk meer voor.

 

© PXimport

CTA Ritregistratie – Android

Niet iedereen wordt enthousiast van abonnementen, en dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Gelukkig zijn er ook kilometerregistratie-apps waarvoor je een eenmalig bedrag betaalt, zoals CTA Ritregistratie. Voor deze app betaal je eenmalig € 4,99 zonder verdere, terugkerende kosten. Nadeel is helaas wel dat de app alleen beschikbaar is voor Android, en dus niet voor Apple-gebruikers. De app heeft in principe dezelfde functies als eerdergenoemde apps, inclusief de rapportage en export-functies, maar heeft als nadeel dat de interface iets minder gelikt in elkaar zit, en dat we in de reacties wel erg veel klachten lezen van mensen die aangeven dat de app vaak crasht en de batterij snel leeg trekt.

 

© PXimport

Veel onderweg?

Als je veel met je auto onderweg bent wil je natuurlijk niet voortdurend bezig zijn met de kilometerregistratie, waar deze apps je uitstekend bij kunnen helpen. Ben je veel onderweg? Zorg dan ook dat je een goede autoverzekering hebt. Dat scheelt je een hoop kopzorgen als er iets gebeurt dat niet in de planning zat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten