Video: waar moet je op letten bij het kopen van een e-bike?

Video: waar moet je op letten bij het kopen van een e-bike?

Elektrische fiets

Geplaatst: 7 september 2022 - 09:32

Wil je een nieuwe e-bike kopen, dan kan het aanbod wat overweldigend zijn. Een diversiteit aan merken, beschikbaarheid en prijzen maakt het al lastig zat. In deze video leggen we je uit welke e-bike eigenschappen belangrijk zijn, zoals de ketting, rem, motor, sensor en frame. Hierdoor sorteer jij voor op de beste elektrische fiets.

De ene fietsketting is de ander niet. Zo is er naast een gewone fietsketting ook riemaandrijving, dat qua onderhoud weer zo zijn voordelen heeft. Zo zijn er tal van kleine eigenschappen waar je op kunt letten als je een elektrische fiets koopt. Welke soort rem vind je prettig, hoe krachtig moet je motor zijn en hoe hoog de accucapaciteit? Vooral als je heuvels wilt trotseren met je e-bike geen overbodige luxe.

Veel eigenschappen waar je stil bij staat voordat je een elektrische fiets koopt hebben ook invloed op de prijs. En vergeet ook niet dat het ene fietsmerk een betere reputatie heeft dan de andere. Ga dus van tevoren na wat voor budget je beschikbaar hebt en waar je je fiets voor gebruikt. Bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, lange afstanden of slecht onderhouden paden.

In deze video geven we je tips waar je op moet letten bij het kopen van een e-bike. Van de motor- en plaatsing hiervan tot de vering in je zadelpen.

Vind je de video leuk? Geef ons een duimpje omhoog en abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000