Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen

© Vaksmanv

Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen

Geplaatst: 19 januari 2022 - 10:53

Aangepast: 10 oktober 2023 - 06:59

Redactie ID.nl

Gmail biedt een handige manier om e-mail te verzenden en ontvangen. Maar af en toe loopt het e-mailprogramma niet zoals het hoort. In dat geval kan het helpen om je Gmail-account opnieuw in te stellen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet.

Problemen die zich voordoen wanneer de synchronisatie van Gmail niet goed meer verloopt, zijn onder andere dat je bijvoorbeeld geen e-mails meer kunt verzenden of ontvangen, e-mails blijven hangen tijdens het versturen, e-mails kunnen niet geopend worden, of dat de Gmail app erg traag is. Ook kun je een melding krijgen dat het account niet gesynchroniseerd is.

Als je op je Android-telefoon of iPhone dergelijke problemen met de synchronisatie van Gmail hebt, moet je waarschijnlijk je Google-account verwijderen en Gmail opnieuw instellen. Het is echter een goed idee om eerst te kijken of je voldoende opslagruimte vrij hebt, en om de Gmail-app zelf te updaten om te kijken of daarmee het probleem is opgelost. En wellicht een opendeur, maar controleer uiteraard ook of je daadwerkelijk een werkende internetverbinding hebt en de vliegtuigmodus van je telefoon hebt uit staan. Start vervolgens je Android-smartphone of iPhone opnieuw op.

Google account verwijderen

Ga op je Android-smartphone of iPhone binnen de Gmail-app naar Instellingen / Accounts / Google / Google-account en druk op je account. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle gegevens van Google die met je Android-apparaat gesynchroniseerd worden. Druk rechts bovenaan op de menuknop en kies Verwijderen.

Vervolgens moeten de gegevens van je Gmail-account in de app gewist worden, zodat je er niets achterblijft dat voor problemen zou kunnen zorgen.

 

© PXimport

Gmail opnieuw instellen

Ga op je Android-smartphone naar Instellingen / Apps / Alle apps / Gmail en druk bovenaan de lijst op de knop Nu stoppen en daarna op Uitschakelen. Vervolgens worden de fabrieksinstellingen van de Gmail-app hersteld. Op een iPhone ga je in de Instellingen-app naar Algemeen, iPhone-opslag en tik vervolgens op Gmail. Hier vind je de optie Verwijder app. Download de app vervolgens opnieuw.

Start de Gmail-app en koppel je Google-account opnieuw. Vervolgens zal Gmail al je e-mails vers synchroniseren. Het is ook aan te raden om zo nu en dan een reservekopie van je Gmail te maken. Op die manier voorkom je het risico om al je essentiële gegevens te verliezen als je account wordt gehackt of om andere redenen niet bereikbaar is. Wil je weten hoe je een back-up maakt van Gmail? Een back-up van Gmail maken doe je zo. Je kunt natuurlijk ook alle e-mails automatisch doorsturen naar een alternatief e-mailadres in plaats van een back-up.

Werkt Gmail na het opnieuw instellen nog steeds niet zoals je wilt? Overweeg dan om naar een andere e-maildienst over te stappen, zoals Outlook. Dit is gemakkelijker dan je misschien denkt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je van Gmail naar Outlook kunt overstappen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten