Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen

© PXimport

Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 januari 2022 - 10:53

Aangepast: 25 november 2022 - 11:24

Redactie

Gmail is een handige dienst om mails te versturen en te ontvangen, maar soms werkt het programma niet goed. Wellicht moet je dan je Gmail-account opnieuw instellen. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Problemen die zich voordoen wanneer de synchronisatie van Gmail niet goed meer verloopt, zijn onder andere dat je bijvoorbeeld geen e-mails meer kunt verzenden of ontvangen, e-mails blijven hangen tijdens het versturen, e-mails kunnen niet geopend worden, of dat de Gmail app erg traag is. Ook kun je een melding krijgen dat het account niet gesynchroniseerd is.

Als je op je Android-telefoon of iPhone dergelijke problemen met de synchronisatie van Gmail hebt, is moet je waarschijnlijk je Google-account verwijderen en Gmail opnieuw instellen. Het is echter een goed idee om eerst te kijken of je voldoende opslagruimte vrij hebt, en om de Gmail-app zelf te updaten om te kijken of daarmee het probleem is opgelost. En wellicht een opendeur, maar controleer uiteraard ook of je daadwerkelijk een werkende internetverbinding hebt en de vliegtuigmodus van je telefoon hebt uit staan. Start vervolgens je Android-smartphone of iPhone opnieuw op.

Google account verwijderen

Ga op je Android-smartphone of iPhone binnen de Gmail-app naar Instellingen / Accounts / Google / Google-account en druk op je account. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle gegevens van Google die met je Android-apparaat gesynchroniseerd worden. Druk rechts bovenaan op de menuknop en kies Verwijderen.

Vervolgens moeten de gegevens van je Gmail-account in de app gewist worden, zodat je er niets achterblijft dat voor problemen zou kunnen zorgen.

© CIDimport

© CIDimport

Gmail opnieuw instellen

Ga op je Android-smartphone naar Instellingen / Apps / Alle apps / Gmail en druk bovenaan de lijst op de knop Nu stoppen en daarna op Uitschakelen. Vervolgens worden de fabrieksinstellingen van de Gmail-app hersteld.

Op een iPhone ga je in de Instellingen-app naar Algemeen, iPhone-opslag en tik vervolgens op Gmail. Hier vind je de optie Verwijder app. Download de app vervolgens opnieuw.

Open de Gmail-app en voeg je Google-account opnieuw toe. Gmail zal dan je e-mails helemaal opnieuw gaan synchroniseren.

Het kan ook geen kwaad om af en toe een back-up van Gmail te maken. Zo loop je niet de kans dat je al je belangrijke data kwijtraakt wanneer je account gehackt wordt of voor welke reden dan ook niet toegankelijk is. Een back-up van Gmail maken doe je zo. Je kunt natuurlijk ook alle e-mails automatisch doorsturen naar een alternatief e-mailadres in plaats van een back-up.

Heb je je Gmail-account opnieuw ingesteld, maar werkt de dienst alsnog niet naar wens? Wellicht wil je overstappen op een ander mailprogramma, bijvoorbeeld Outlook. Dat is niet zo'n helse klus als je zou verwachten. In dit artikel leggen we uit hoe je overstapt van Gmail naar Outlook.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000