© CIDimport

Review: Nokia T20

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 januari 2022 - 10:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:44

Redactie

Mede door de coronapandemie stijgt de vraag naar goedkopere tablets, en dus komt ook Nokia voor het eerst in zeven jaar weer met een nieuw model. Deze T20 kost 219 euro en concurreert dus vooral met andere Android-tablets, en minder met de goedkoopste Apple iPad, die al 389 euro kost.

De tablet is gemaakt van aluminium, voelt stevig aan en heeft een duidelijk afleesbaar 10,36inch-scherm. De resolutie van 2000 × 1200 pixels levert scherp beeld. De T20 heeft simpele camera’s op de voor- en achterkant en is niet heel snel. Wel draait hij populaire apps vlot genoeg.

De accu gaat een werkdag mee. Opladen duurt uren omdat Nokia een eenvoudige oplader meelevert.

Drie jaar updates

Een belangrijk verkoopargument van de tablet is zijn software en updatebeleid. Nokia levert de T20 met een nauwelijks aangepaste versie van Android 11, waardoor je geen last hebt van onnodige visuele aanpassingen of extra apps. De beperkte wijzigingen zijn functioneel, bijvoorbeeld in de vorm van een kinderomgeving.

Prettig is dat Nokia twee versie-updates belooft, dus naar Android 12 en 13. Ook kun je rekenen op regelmatige beveiligingsupdates tot de herfst van 2024. Vergelijkbaar geprijsde Android-tablets krijgen minder vaak en minder lang updates.

Weinig accessoires

Jammer is dat Nokia (nog) praktisch geen accessoires verkoopt voor de T20. Er zijn alleen twee stevige hoezen te koop. We missen bijvoorbeeld een styluspen, maar vooral een toetsenbord(hoes) om productiever gebruik te maken van de tablet. Concurrenten als Samsung, Apple en Lenovo bieden dergelijke accessoires wel aan. Maar voor wie een tablet zoekt voor de kinderen of het kijken van films, zal dit van minder zijn.

Conclusie

Betaalbare Android-tablet bevalt prima en krijgt drie jaar updates.

Pluspunten
Prijs-kwaliteit, software, updatebeleid.
Minpunten
Camera’s, weinig accessoires, langzaam opladen.

Adviesprijs: € 219,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/nokiat20

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000