iOS 4.3 maakt iPads stuk sneller

Verbeteringen in de Javascript-engine van de mobiele Safari-browser maakt websurfen een stuk sneller onder iOS 4.3.

Javascript-benchmarks op de iPad 2 laten zien dat iOS 4.3 en de betere Safari-browser voor een flinke snelheidswinst zorgen tijdens het browsen. Een deel van de extra snelheid is te danken aan Apple's nieuwe dual-core processor A5.

Maar een aanzienlijke bijdrage komt ook van de verbeterde Javascript-engine Nitro. Dat blijkt uit de SunSpider JavaScript Benchmark op een recensie-exemplaar van de iPad, meldt Cnet UK.

Sneller dan Android

Uit een test (grafiek) blijkt dat de iPad 2 meer dan vier keer sneller Javascript laadt dan de iPad 1 onder iOS 4.2. Ook is de iPad 2 veel sneller dan Android-apparaten als de Galaxy Tab en de Nexus S.

De bestaande iPad en iPhone 4 halen onder de testversie van iOS 4.3 eveneens aanzienlijk betere SunSpider-scores. De iPad 2 is ongeveer 1,5 keer sneller dan de iPad 1. Apple brengt iOS 4.3 aanstaande vrijdag uit. Dan start ook de Amerikaanse verkoop van de iPad 2, die vanaf 25 maart in Nederland te koop is.

Apple gebruikt de Nitro-javascript-engine overigens ook in desktopbrowser Safari 5.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000