Huawei P9 wordt op 6 april onthuld

Huawei is van plan zijn volgende vlaggenschip op 6 april aanstaande te onthullen. Naar alle waarschijnlijkheid betreft het de Huawei P9, die de Huawei P8 van vorig jaar opvolgt.

Er zijn sterke vermoedens dat de P9 een dubbele camera aan de achterzijde heeft. Eerder werd een Huawei-topman namelijk al met de smartphone gespot.

De Chinese fabrikant heeft daarnaast een teasersite online gezet met een afbeelding van twee cirkels, met daarbij de woorden 'change the way you see the world'. Beide camera's zouden een 12-megapixel variant zijn.

Specificaties

Ook staan er ingezoomde foto's van het toestel op, die overeenkomen met eerder gelekte afbeeldingen. Zo valt onder meer de nieuwe vorm van de vingerafdrukscanner op, een vierkant vlak met afgeronde hoeken.

Het scherm zou 5,2 inch groot zijn, met onder de motorkap de Kirin 950-processor en 3 GB werkgeheugen. Ook wordt er gesproken over twee andere modellen, de P9 Light en de P9 Max. Of de geruchten kloppen, horen we begin volgende maand.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000