Google werkt aan Chrome OS-tablet

Google geeft Chrome OS ook een gebruiksinterface voor tablets. De eerste schetsen van een user interface voor een multitouch tablet zijn onthuld.

Google gaat mee in de tablethype rondom de iPad van Apple. De internetreus maakt zijn netbookbesturings-

systeem Chrome OS geschikt voor tablets. Het heeft de concepten voor die tablet-interface in stilte gepubliceerd op de site van zijn open-source project Chromium. De mockup-plaatjes van de niet-bestaande tablet zijn daar vorige week verschenen, daags voor de bekendmaking van de iPad, schrijft Network World.

Virtueel toetsenbord

De getoonde toekomstige functies van een Chrome OS-tablet omvatten een virtueel toetsenbord, zoals de iPad al heeft. Google toont ook schetsen van verschillende vormen Chrome OS-apparaten op de Chromium-site.

Onder de daar genoemde mogelijkheden zit ook een zoom-interface voor meerdere browsertabbladen tegelijk en het tonen van tabs aan de zijkant van het scherm. Het is verder mogelijk meerdere browsers te starten via een 'launcher'.

Naast netbooks

Google heeft het op Linux-gebaseerde Chrome OS in november getoond. Het benadrukte toen dat het systeem is bedoeld voor mini-laptops (netbooks). Maar wellicht is Chrome OS ook geschikt voor de nieuwe generatie webtablets, die in de nasleep van de iPad-hype zullen verschijnen. Diverse pc-producenten werken aan tablets, pads en slates.

Apple-baas Steve Jobs heeft eerder deze week tijdens een interne bijeenkomst flink uitgehaald naar Google. Ook verklaarde Jobs tijdens de iPad-presentatie dat hij netbooks maar niks vindt.

De Google-ontwikkelaars tonen hun idee van de tabletbediening middels tabbladen, in een (geluidloze) video:

[youtube]sM91fVgkkOg[/youtube]

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000