Dit zijn de nieuwe iPad Pro en MacBook Air

© PXimport

Dit zijn de nieuwe iPad Pro en MacBook Air

Geplaatst: 20 maart 2020 - 15:55

Aangepast: 14 december 2022 - 13:18

Justin Doornekamp

Apple heeft een nieuwe versie van de iPad Pro en MacBook Air aangekondigd. Wat kun je verwachten?

Wat direct duidelijk wordt aan de aankondiging van Apple, is dat de 16-inch MacBook Pro niet meer de enige laptop van Apple is met een betrouwbaar toetsenbord. Apple neemt namelijk ook voor de nieuwe 13-inch MacBook Air afscheid van het vlindermechanisme en keert terug naar het vertrouwde schaarmechanisme.

Apple kreeg veel kritiek over zich heen vanwege de vlindertoetsenborden, omdat deze erg gevoelig zouden zijn voor stof en klein vuil. Veel toetsenborden gingen defect en een reparatie bleek onnodig ingewikkeld.

Sneller en goedkoper

De nieuwe Air moet ook twee keer zo snel zijn als zijn voorganger, mede dankzij de tiende generatie Intel Ice Lake quad-core processors. Ook belooft Apple tot 80 procent snellere grafische prestaties door de Intel Iris Plus Graphics. Verder krijgt de laptop twee keer zoveel opslag. Het basismodel bevat 256GB aan opslag, maar dit kun je upgraden tot maar liefst 2 TB.

Apple bracht dit jaar een nieuwe Macbook Air uit, maar Laptop Mag was niet overtuigd.

© PXimport

Aan het basismodel van de nieuwe Air hangt bovendien een wat aantrekkelijker prijskaartje van 1.199 euro, waar de vorige Air nog 1.249 euro kostte. En daarvoor krijg je ook nog eens een veel betere laptop.

De Air heeft helaas niet de geweldige speakers gekregen van de 16-inch MacBook Pro, maar volgens Apple klinkt de MacBook Air desondanks “beter dan ooit” dankzij nieuwe geluidstechnieken. De stereospeakers leveren twee keer zoveel bas en 25 procent meer volume. “Het stereogeluid is breder.” De nieuwe laptop heeft nu ook drie microfoons om je stem op te vangen.

Apple start tussen 7 en 16 april met de levering van de laptop. Ophalen in de Apple Store is er nog niet bij, want de winkels zijn tot nadere orde gesloten in verband met het coronavirus.

iPad Pro

Apple kondigde eveneens een nieuwe iPad Pro aan voor een prijs vanaf 899 euro of 1.119 euro, afhankelijk van de grootte en connectiviteitsopties. De iPad kun je direct online bestellen met levering op de volgende werkdag.

Zowel het 11-inch als 12,9-inch model vertoont qua uiterlijk enorm veel gelijkenissen met de modellen van vorig jaar, maar binnenin de tablet vind je een snellere processor en een extra cameralens, vergelijkbaar met die van de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. Door deze extra cameralens wordt het gemakkelijker om groothoekfoto’s te maken.

Apple werkt aan een toetsenbord dat je kunt uitklappen tot standaard voor je iPad.

© PXimport

Apple pronkt bovendien met de LIDAR-scanner, die de augmented reality-mogelijkheden van de iPad verbetert. Opvallender is het nieuwe toetsenbord dat je bij de nieuwe iPad kunt bestellen. Het toetsenbord kun je als het ware uitklappen tot een standaard waarin je je iPad kunt zetten. Zo transformeer je je iPad in een handomdraai tot een laptop. De toetsen krijgen achtergrondverlichting en een trackpad.

Dit zijn de nieuwe iPad Pro en MacBook Air-15082296

© CIDimport

Het toetsenbord is in tegenstelling tot de iPad Pro nog niet direct beschikbaar en kun je pas in mei bestellen. De prijs ervan is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000