Dit kunnen we verwachten van de nieuwe iPad Air

© PXimport

Dit kunnen we verwachten van de nieuwe iPad Air

Geplaatst: 18 mei 2020 - 05:50

Aangepast: 14 december 2022 - 13:14

Justin Doornekamp

Ben je van plan een iPad te kopen, maar is de nieuwe iPad Pro niks voor jou? Wacht dan nog even met je aanschaf. Volgens de laatste geruchten kunnen we binnen een niet al te lange tijd een nieuwe iPad Air verwachten.

Het anonieme Twitter-account L0vetodream deelde informatie over een nieuwe iPad, voorlopig genaamd iPad Air 4. De informatie is schaars, maar we kunnen er wel uit opmaken dat het scherm van de nieuwe Air vermoedelijk een Touch ID- vingerafdrukscanner ingebouwd krijgt. Diverse bekende smartphones hebben dit al, zoals de Samsung Galaxy S20.

Apple bleek tot voor kort nooit echt enthousiast over het inbouwen van een vingerafdrukscanner in het scherm van zijn apparaten, maar de mening van het bedrijf lijkt wat te zijn veranderd. Mogelijk krijgt de iPhone 12 een dergelijke scanner ingebouwd. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal de iPad Air het eerste Apple-product zijn met deze technologie, als we het Twitter-account L0vetodream mogen geloven.

© PXimport

Schermranden

Overigens zou het geen verrassing zijn als Apple het scherm van de iPad Air aanpakt. Het huidige model heeft nog steeds flinke schermranden en dat is niet echt meer van deze tijd. Apple heeft zich in de afgelopen tijd ingezet om deze randen tot een minimum te beperken, maar de huidige iPad Air is nog niet van een update voorzien.

L0vetodream stelt dat Apple ook werkt aan een goedkopere iPad met een A12-chipset, maar daarover is nog weinig bekend.

Gamecontroller

Maar dat is nog niet alles. Voor wie veel games speelt op zijn iPad (of iPhone en Apple TV) zal verheugd zijn dat Apple eveneens een gamecontroller in ontwikkeling heeft. Althans, volgens L0vetodream. De controller zou werken met Apple Arcade-spellen op de iPhone, iPad en Apple TV.

Het blijft uiteraard de vraag of de informatie correct is, al had dit Twitter-account het vaker bij het juiste eind door producten ver voor de officiële bekendmaking, aan te kondigen. Zo speculeerde het account eerder dat Apple voornemens was om een nieuwe budgettelefoon te lanceren. Dit bleek later inderdaad het geval, met de komst van deiPhone SE2020. Ook de komst van de nieuwe iPad Pro-modellen in de derde week van maart werden accuraat voorspeld.

© PXimport

Overigens kan het nog even duren voordat we een nieuwe iPad Air kunnen verwachten. Sommige bronnen speculeren op een lancering in september van dit jaar, maar volgens andere berichten zal de nieuwe tablet van Apple pas in 2021 verschijnen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000