Dit kunnen we verwachten van Apple Watch 5

© PXimport

Dit kunnen we verwachten van Apple Watch 5

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 september 2019 - 14:02

Aangepast: 24 november 2022 - 13:42

Justin Doornekamp

De Apple Watch-horloges vlogen de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank. De smartwatch is de bestverkochte wearable ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat het slimme horloge van Apple perfect is. Het bedrijf ziet genoeg redenen om het horloge te verbeteren en komt vermoedelijk dit jaar met de Apple Watch 5. Dit kun je ervan verwachten.

De Apple Watch Series 4 maakte het voor het eerst mogelijk om hartfilmpjes te maken en in het horloge zitten sensoren die ervoor zorgen dat je Apple Watch kan detecteren wanneer je valt. Het is alweer bijna een jaar geleden dat de vierde editie van het horloge op de markt kwam en als de geschiedenis zich herhaalt, kunnen we binnen niet al te lange tijd iets gaan horen over een nieuw toestel.

Prijs Apple Watch 5

Wel verschenen er al diverse geruchten over het toekomstige horloge, onder meer over de verschijningsdatum en de prijs. Zowel de Watch 3 als Watch 4 werden in een septembermaand geïntroduceerd, dus het ligt voor de hand dat Apple een nieuwe variant van het horloge weer in september uit de doeken zal doen. Doorgaans duurt het dan ook niet lang meer voordat het horloge in de winkels ligt, denk aan een tiental dagen na de bekendmaking. Er zijn geen signalen dat de Watch 5 een stuk duurder zal worden dan zijn voorganger. De Watch 4 is momenteel 429 euro.

De doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple een horloge uitbrengt van titanium en keramiek. De Watch Edition voor de Series 2 en 3 waren al gemaakt van keramiek, maar titanium is nog niet eerder gebruikt door Apple.

Aankondiging Apple Watch

Op dinsdag 10 september heeft Apple een evenement aangekondigd waar naar verwachting de vernieuwde Apple Watch uit de doeken gedaan wordt. De Apple Watch 5 wordt gelijktijdig met de nieuwe iPhone-generatie aangekondigd.

© PXimport

Opladen

Volgens de analist zal Apple bovendien een nieuwe manier omarmen om je horloge op te laden. Zo zou de iPhone 11 kunnen dienen als oplaadstation voor de Apple Watch. Door het horloge op de achterkant van de iPhone te leggen kan deze zichzelf opladen, zo verwacht Kuo.

Volgens andere geruchten werkt Apple aan een eigen slaaptracker, waardoor je niet langer meer een app van een derde partij nodig hebt. Er wordt zelfs niet uitgesloten dat oudere modellen een upgrade krijgen voor een ondersteuning van de slaaptracker.

De nieuwe Apple Watch is verder wellicht in staat te waarschuwen tegen koolmonoxide en andere milieubelastende gassen, maar zou eveneens alarm kunnen slaan bij een te hoog insulinegehalte. Uit een octrooiaanvraag blijkt dat Apple hieraan werkt, maar of deze techniek al in het komende horloge te vinden is, blijft te bezien.

Aankondiging

De aankondiging van de Apple Watch Series 5 zal naar verwachting plaatsvinden tijdens het Keynote-event van dinsdag 10 september. Deze Keynote begint om 7 uur 's avonds en is live te volgen via het

.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000