Zo houd je je pizzarette schoon en fris

Zo houd je je pizzarette schoon en fris

Geplaatst: 24 december 2022 - 08:55

Aangepast: 24 december 2022 - 09:08

Saskia van Weert

Als je innerlijke Italiaan klaar is met het smullen van mini-pizza’s, is het tijd om de pizzarette schoon te maken. De verschillende onderdelen hebben allemaal eigen ideale aanpak. Lees je mee?

Pizza’s maken met een pizzarette is ontzettend gezellig en de pizza’s zijn lekker, maar als iedereen klaar is met bakken, zie je misschien een beetje op tegen het schoonmaken. Het apparaat is immers gloeiend heet, maar als je hem laat afkoelen, ben je dankzij onze tips snel klaar. De verschillende modellen pizzarettes hebben ofwel een bakplaat, ofwel een pizzasteen om het deeg op te laten garen. Beide uitvoeringen hebben een andere aanpak.

pizzarette funcooking

Bij de pizzarette zitten kleine schepjes waarmee je de pizzaatjes het oventje in schuift. | Beeld: Pizzarette.com

Bakplaat schoonmaken

Is de bakplaat misschien wat vettig geworden? Neem hem na het afkoelen af met een mild schoonmaakmiddel en een vochtig schoonmaakdoekje. Reinig daarna na met schoon water en droog goed af. Eventuele aanbaksels van bijvoorbeeld kaas laat je even weken, bijvoorbeeld in wat schoonmaakspray. Daarna kun je het gemakkelijk wegvegen. Laat dat soort restjes niet zitten, want ze gaan flink roken de eerstvolgende keer dat je de pizzarette aanzet.

Ook aan de pizzarette?

Hier vind je alle modellen op een rij!

Omgaan met een pizzasteen

Een pizzasteen wordt enorm heet en absorbeert vocht uit het pizzadeeg. Je krijgt daardoor een superkrokante bodem, maar hij moet na gebruik wel voorzichtig behandeld worden. De steen heeft lang nodig om helemaal af te koelen. Mogelijk zijn er stukjes deeg of kaas aangebakken; die kun je zo veel mogelijk lossteken met een houten of metalen spatel. Veeg kruimeltjes en dergelijke weg met een licht vochtige doek. Spuit geen schoonmaakmiddel of water op de steen, zeker niet als hij nog warm/heet is. Hij kan dan scheuren en schoonmaakmiddel kan in de steen trekken – en dat wil je echt niet, want dat kan ook in de pizza terechtkomen.

Zo houd je je pizzarette schoon en fris-24790435

© A.malyck@yandex.ru MalykAlexa

Pizzaschepjes mooi houden

De schepjes waarmee je de pizza’s in het kleine oventje schuift, kun je gewoon afwassen. Laat ze niet drogen aan de lucht, maar droog ze meteen goed af. Het is handig als je ze daarna terug in de doos opbergt of bij elkaar in een zak doet. Je hebt deze schepjes echt nodig bij het bakken van pizzaatjes en je wilt niet dat ze door de keuken gaan zwerven als iemand anders er even eentje gebruikt om bijvoorbeeld iets uit de oven te scheppen.

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000