Consumenten testen: Philips 5000 Series tosti-ijzer

© Philips

Consumenten testen: Philips 5000 Series tosti-ijzer

Geplaatst: 6 juli 2024 - 12:26

Partnerredactie

Een tosti is een tosti, zou je denken. En toch: het ene apparaat werkt net even beter dan het andere. De kaas moet goed gesmolten zijn, de buitenkant lekker knapperig. Het Philips 5000 Series tosti-ijzer doet precies dat – én meer, want je kunt er net zo goed panini's of wafels in klaarmaken. Tijd om 'm eens flink aan de tand te voelen, en wie kunnen dat beter dan de leden van het Review.nl Testpanel?

In samenwerking met Philips

Eerst even kijken wat dit nou precies voor apparaat is. De Philips 5000 Series is om te beginnen een tosti-ijzer. Het apparaat draait op 750 watt vermogen, en dat is krachtig genoeg voor goede tosti's, maar toch energiezuinig. Daarmee tover je in een handomdraai de lekkerste tosti's op tafel: de buitenkant wordt heerlijk knapperig, terwijl de kaas aan de binnenkant juist smeuïg blijft.

Maar dat is nog lang niet alles. Je kunt de 5000 Series namelijk ook prima gebruiken om andere soorten lunch en snacks mee te maken. Panini's komen er lekker knapperig uit, en ook het maken van wafels is geen enkel probleem voor dit apparaat. Het brood wordt gelijkmatig verwarmd, zodat je in elk hoekje hetzelfde resultaat hebt en niet bang hoeft te zijn voor verbrande randjes.

De 5000 Series wordt geleverd met drie verschillende platen, die je makkelijk zelf kunt verwisselen. Zo kun je snel switchen tussen een tosti of een wafel. Alle platen zijn eenvoudig af te spoelen onder de kraan, en dankzij de anti-aanbaklaag heb je geen last van aangekoekte restjes.

Consumenten testen: Philips 5000 Series tosti-ijzer-DpzglOayQPymUNRUMfUb4Q

© Philips

Waar je bij veel tosti-ijzers de stekker uit het stopcontact moet halen als je klaar bent, heeft de 5000 Series een handige aan-uitknop. Staat de lunch op tafel? Dan wikkel je het snoer om de voet en zet je het tosti-ijzer op z'n kant in een hoekje van het aanrecht, waar hij weinig ruimte inneemt. Het handige lock-systeem zorgt ervoor dat hij altijd goed dicht zit tijdens het maken van je lunch, en de speciale platen houden de vulling keurig aan de binnenkant.

Op papier dus alles wat je van een tosti-ijzer zou verwachten, en meer! Hoe werkt het in de praktijk? Dat vroegen we aan het Review.nl Testpanel.

Resultaat

We vallen meteen met de deur in huis: werkt de 5000 Series zoals hij zou moeten werken? "Yes!", zegt een van de testers volmondig. "Wat een fijne sandwichmaker is dit. We hadden een grill waarmee je ook brood kon roosteren, maar die beviel niet zo. Nu hebben we dit apparaat getest, en we zijn er erg blij mee."

"De prestaties zijn ongeëvenaard", zegt een andere tester. "Dat resulteert in perfect geroosterde broodjes. Ik kan vol vertrouwen zeggen dat het een fantastische toevoeging is op mijn keukenapparatuur."

Een derde tester kan zijn enthousiasme helemaal niet onder stoelen of banken steken: "Ik kan met enthousiasme zeggen dat dit een must-have is voor elke tosti-liefhebber. In nog geen vijf minuten bereikte mijn tosti de perfecte knapperigheid."

Overigens geldt het goede resultaat niet alleen voor tosti's: "De tosti's worden knapperig van buiten en van binnen, dat is alvast goed. Maar ook de wafels zijn heel goed gelukt!"

Consumenten testen: Philips 5000 Series tosti-ijzer-QaKP86ZKTIOFWxLiIlbquQ

© Philips

Gebruik

Ook qua gebruiksgemak gooit de 5000 Series hoge ogen. "Het is een klein, makkelijk op te bergen apparaatje", zegt een tester. "De drie verschillende ijzers zijn snel te wisselen en zijn ook nog eens eenvoudig schoon te houden." Daar is een andere tester het mee eens: "De platen zijn makkelijk te verwisselen, hebben een anti-aanbaklaag en kunnen eventueel in de vaatwasser, hoewel ik dat zelf niet doe."

Het formaat en de handige opbergfuncties vallen eveneens in de smaak. "Je kunt het apparaat op zijn kant zetten om ruimte op het aanrecht te besparen", zegt een tester. "Aan de achterkant kun je het snoer netjes opbergen. Het apparaat is bovendien niet zwaar en is dankzij het lage wattage ook zeer geschikt voor op de camping."

Het feit dat de 5000 Series ook geschikt is om wafels mee te maken, kwam een van de testers meteen op een flinke klus te staan: "Zodra het apparaat binnen kwam, kreeg ik een dubbele smeekbede om wafels, dus dat was het eerste gerecht dat eruit kwam."

De 5000 Series is niet de allergrootste sandwichmaker op de markt, en dat viel een paar leden van het panel ook op. "Als je met meer dan twee personen bent, duurt het wel wat lang voor iedereen is voorzien", zegt een van hen. Een andere tester zag daar juist een voordeel in: "Voor één of twee personen is het helemaal prima."

Wat nog specifiek als voordeel wordt genoemd, is de slimme bouw van het apparaat, vooral bij de randen. "Een van de grootste voordelen die ik heb ervaren tijdens de weken dat ik dit product heb mogen testen, vind ik dat de kaas tijdens het grillen binnen het brood blijft. Dat scheelt enorm in schoonmaakwerk!"

Maar misschien nog wel het meest genoemde pluspunt is de aan-uitknop die in het tosti-ijzer is gebouwd: "Het apparaat heeft een aan-uitknop, en dat is echt een geniale toevoeging. Je kunt gewoon met een knopje het apparaat uitzetten, en niet alleen door de stekker eruit te trekken."

Ontdek de Philips 5000 Series Sandwich Maker

op Kieskeurig.nl

Conclusie

De Philips 5000 Series een simpel tosti-ijzer noemen, daarmee doe je hem te kort. Niet alleen tosti's, ook panini's en zelfs wafels komen perfect uit het apparaat. Het testpanel roemt de simpele bediening, het compacte formaat (ook voor op vakantie) en de handige platen met anti-aanbaklaag die makkelijk zijn schoon te maken.

Op het gebied van gebruiksgemak scoort de 5000 Series ook hoge ogen, en dat is met name dankzij de handige aan-uitknop en het goede sluitsysteem.

Al met al dus een meer dan tevreden Review.nl Testpanel, getuige de 8,4 die als gemiddeld eincijfer wordt gegeven. Om af te sluiten met een laatste citaat van een van de testers: "De Philips 5000 Series is echt een juweeltje!"

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten