Consumenten testen: Philips 2000 Series XC2011/01 - Steelstofzuiger voor minder dan de hoofdprijs

Consumenten testen: Philips 2000 Series XC2011/01 - Steelstofzuiger voor minder dan de hoofdprijs

Geplaatst: 8 april 2024 - 08:58

Partnerredactie

Dat je voor een steelstofzuiger diep in de buidel moet tasten, is tegenwoordig gelukkig meer een fabeltje dan bewaarheid. Dat bewijst deze Philips 2000 Series XC2011/01, een steelstofzuiger met alle bekende functies, maar dan voor een schappelijke prijs. Hoe verhoudt deze 2000 Series zich tot duurdere modellen? Aan het Review.nl Testpanel om daar eens in te duiken.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Philips

De Philips 2000 Series XC2011/01 is een zakloze steelstofzuiger, maar daarmee doe je het apparaat eigenlijk tekort. De 2000 Series is namelijk uitgerust met een aantal functies die je ook op high-end modellen terugvindt, zonder dat je daarvoor meteen de volle mep hoeft te betalen.

Zo beschikt de 2000 Series over de bekende ledtechologie: in de zuigmond zit een felle ledlamp die over de vloer schijnt, zodat je precies kunt zien waar nog stof of vuil ligt. Zo weet je zeker dat je je huis echt stofvrij maakt. Bang zijn dat je plekjes overslaat omdat je er niet bij kunt, is ook niet nodig. De zuigmond is zo gebouwd dat je tot slechts een millimeter van de muur kunt zuigen. Zo kun je elk hoekje van je huis meepakken – ook rondom meubels, planten en andere apparaten.

De batterij heeft een lange levensduur en werkt tot wel 40 minuten op een enkele acculading, dus je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens het stofzuigen ineens met een lege batterij komt te zitten. En dannkzij de PowerCyclone 7-technologie profiteer je van lekker veel zuigkracht zonder dat dat ten koste gaat van de accuduur.

Een goed begin dus, maar hoe werkt het in de praktijk? We vroegen het aan het Review.nl Testpanel.

Consumenten testen: Philips 2000 Series XC2011/01 - Steelstofzuiger voor minder dan de hoofdprijs-MTzvlETbTY-8NoiA-G73Yg

De reviews: algemeen

In algemene termen is het testpanel zeer tevreden over de 2000 Series. Dat begint al bij het uitpakken: de stofzuiger wordt geleverd in een stevige doos, en het in elkaar zetten is een fluitje van een cent. Meerdere testers roemden de lange steel, die ook voor langere mensen groot genoeg is: rugklachten behoren voorgoed tot het verleden.

Het testpanel is zeer te spreken over de zuigkracht. Zelfs in de ecostand is de 2000 Series krachtig genoeg om het meeste stof en vuil weg te krijgen, en het overschakelen naar de turbostand om hardnekkig vuil weg te halen doe je met één druk op de knop.

De accu ging voor de meeste testers lang genoeg mee om het hele huis te zuigen. Over de oplaadsnelheid waren de meningen verdeeld: een deel van de testers vond dat ruim snel genoeg, anderen hadden het liever nog een tandje sneller gezien. Ook de mogelijk om de accu van het apparaat te halen om op te laden en te legen vond het testpanel een fijne bijkomstigheid. 

De reviews: gebruiksgemak

Wat het testpanel vooral opviel, is de handzaamheid van het apparaat. De 2000 Series is een lichtgewicht stofzuiger, waarmee je het hele huis kunt zuigen zonder dat je er moe van wordt. 'Heel comfortabel om mee te zuigen, aldus een van de testers, en daar is de rest het mee eens: 'Erg wendbaar en licht in de hand', 'eenvoudig te bedienen' en 'handig' zijn termen die in de reviews voorbij komen. Een van de testers is zelfs af en toe gaan stofzuigen terwijl het niet eens nodig was, gewoon omdat het leuk is om te doen.

De zuigmond zelf werd ook zeer gewaardeerd. De flexibele mond was even wennen voor een van de testers, maar 'met een beetje oefenen gaat het vanzelf'. Traptreden en plinten waren voor sommige testers wat lastig, maar over het algemeen werkt de zuigmond erg goed. Vooral de manier waarop de stofzuiger zichtzelf over de vloer trekt, zonder dat je daar zelf echt voor hoeft te duwen, vondt het testpanel een verademing.

Ook het feit dat de opvangbak makkelijk te legen is werd vaak genoemd door het testpanel: 'Geen gedoe met stofzakken,' zegt een van de testers, die ook het wasbare filter als voordeel noemde: 'Het verlengt de levensduur en zorgt voor een consistente zuigkracht'. Dat zie je ook terug in de zuigmond: 'Door de enorme zuigkracht heeft stof geen kans te blijven plakken in de borstel'.

Ledverlichting

Steelstofzuigers van Philips staan bekend om hun led-verlichting, en die is ook in de 2000 Series aanwezig. 'Geen gimmick, maar een functionele toevoeging,' verwoordt een van de testers het, en eigenlijk waren alle testers er lyrisch over. 'Ideaal', 'je ziet echt alles' en 'verrassend handig' zijn termen die steeds weer terugkomen in de reviews.

Extra's

De 2000 Series kan ook worden gebruikt als kruimeldief, al vond niet iedereen deze functie ideaal. Dat komt voornamelijk door het ontbreken van extra opzetstukken. De stang is weliswaar los te koppelen, maar om de stofzuiger vervolgens echt als kruimeldief te kunnen gebruiken, waren wat extra koppen wenselijk geweest. Niettemin zuigt de 2000 Series een stuk beter dan een gewone kruimeldief.

Consumenten testen: Philips 2000 Series XC2011/01 - Steelstofzuiger voor minder dan de hoofdprijs-WPwTKQgfR0OdJwhHE7pAqA

Ontdek de Philips 2000 series XC2011/01 steelstofzuiger

op Kieskeurig.nl

Conclusie

De Philips 2000 Series XC2011/01 is een instapmodel steelstofzuiger, maar dat ziet het testpanel er niet meteen aan af. De zuigkracht is op de ecostand al goed, maar als de turbo wordt aangezet helemaal. Het apparaat is makkelijk in gebruik, de accu gaat lekker lang mee en hij zuigt erg goed, ook in moeilijke hoekjes en rondom meubels en stoelpoten.

De ledverlichting is een prettige toevoeging waar het testpanel unaniem positief over is. Ook de flexibele zuigmond kan op veel positieve reacties rekenen. Het apparaat is lekker licht en kan ook als kruimeldief worden gebruikt, al hadden de testers wel liever een of twee extra opzetstukken gehad om die functie nog beter te kunnen gebruiken.

Al met al is het testpanel zeer te spreken over de Philips 2000 Series XC2011/01. "De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend", zeggen meerdere testers dan ook. De 8,2 die het Review.nl Testpanel als gemiddeld eindcijfer aan de 2000 Series geeft, is dan ook een goede afspiegeling van de mogelijkheden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten