Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 - Eigenlijk onveranderd

© PXimport

Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 - Eigenlijk onveranderd

Geplaatst: 13 mei 2016 - 03:18

Aangepast: 14 december 2022 - 12:01

Edmond Varwijk

Bitdefender Total Security Multi-Device is een uitgebreide beveiligingssuite voor Windows, OS X en Android. Het biedt natuurlijk antimalware maar daarnaast nog vele andere functies om het online leven veiliger te maken.

In recensies van antimalware-producten gaat het steeds minder over de bescherming tegen virussen, trojans en andere soorten malware. Voor Bitdefender is dit best jammer, want het haalt keer op keer hoogste scores bij vergelijkende tests. Je kunt je pc en Mac dan ook prima aan Bitdefender toevertrouwen, zeker nu het ook beschermt tegen ransomware, de snelst groeiende vorm van malware. De Autopilot die alle beslissingen voor je neemt, maakt veilig zijn bovendien erg gemakkelijk: geen pop-ups, geen waarschuwingen en geen configuratie. Bitdefender voor Android beperkt zich tot de betrouwbaarheid van de apps die je installeert, voor iOS biedt Bitdefender geen beveiliging. Lees ook: 12 tips om je bestanden te beveiligen.

Verschillen tussen versies

Naast antimalware biedt Bitdefender nog een groot aantal aanvullende - veelal Windows-only - beveiligingsfuncties, zoals de firewall, anti-spam, tools voor systeemoptimalisatie en bestandsversleuteling. Ook is er de Bitdefender Wallet die inlog- en betaalgegevens veilig bewaart en nu ook tussen meerdere apparaten synchroniseert. Ook SafePay, dat online bankieren en webshoppen beveiligt door dit in een aparte browser in een afgeschermde omgeving uit te voeren, is er alleen voor Windows. SafePay bleek tijdens de test incompatibel met online bankieren van ABN AMRO.

© PXimport

De Autopilot zorgt voor maximale bescherming en minimale overlast.

Volgens Bitdefender maakt de door ABN AMRO gebruikte plug-in SafePay onveilig en ondersteunt het die daarom niet. Blijft lastig voor klanten van ABN, zelfs al ligt de schuld hiervoor inderdaad meer bij de bank dan bij de beveiliging! Vervelend en onnodig is wel dat SafePay altijd het hele beeldscherm kaapt. Dit maakt bijvoorbeeld gegevens overnemen uit een ander programma lastig. Op de Mac is er geen SafePay, daar voldoet volgens Bitdefender de standaard antiphishing-functionaliteit. Deze webbescherming blokkeert frauduleuze en besmette websites al tijdens het browsen en integreert met alle bekende browsers op Windows, OS X en Android. Android-only is de mogelijkheid individuele apps achter een extra pincode te plaatsen, handig om gevoelige gegevens af te schermen. Alle apparaten laten zich beheren, opsporen en in geval van nood op afstand wissen via de mooie Bitdefender Central-portal.

Conclusie

Bitdefender Total Security is (behalve voor klanten van ABN AMRO), een prima beveiligingssuite voor in elk geval Windows. Of je ook OS X en Android-apparaten wilt beveiligen, is een persoonlijke keuze. Wil je alle apparaten in het gezin beveiligen, kies dan het Family Pack.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Bitdefender Central

Functionaliteit Windows

Beveiligt ook privacy en social media

Minpunten

SafePay

Aantal apparaten beperkt

Conclusie

Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 -------------------------------------------- **Prijs** € 69,95 (3 apparaten) € 79,95 (5 apparaten), € 99,95 (onbeperkt) per jaar **Taal** Nederlands **OS** Windows XP/Vista/7/8/10; iOS; Android; OS X **Website** [www.bitdefender.nl](http://www.bitdefender.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000