5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows

© Alessandro Biascioli

5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows

Geplaatst: 9 mei 2024 - 10:31

Wesley Akkerman

Als je Android-games en -apps op een Windows-apparaat wilt gebruiken, dan kun je daarvoor een emulator inzetten. Dat programma imiteert de software-omgeving van een ander systeem, waardoor je toegang krijgt tot bijvoorbeeld klassieke spellen of bekende apps.

Soms wil je gewoon een bepaalde Android-game of -app gebruiken op een groter scherm. Dan kun je investeren in een tablet, maar wist je dat je die apps ook gewoon op je Windows-pc kunt gebruiken? Als je die al hebt staan, dan hoef je daarvoor dus geen extra apparatuur te kopen. Daarnaast kan het gewoon handig zijn toegang te hebben tot een specifieke app (zoals Google Home) op je computer. Als je dat wil doen, dan heb je daarvoor een Android-emulator nodig – en in dit artikel bekijken we vijf goede opties.

5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows-ELILdYSlT6ie4c0X9kPIyw

Bluestacks

Als het gaat om Android-emulators voor Windows, dan is Bluestacks waarschijnlijk de bekendste optie. Het programma verscheen ongeveer tien jaar geleden en heeft inmiddels een half miljoen gebruikers aan zich gekoppeld. Als je Bluestacks direct op je systeem wilt installeren en lokaal wil gebruiken, dan kun je het beste Bluestacks 5 downloaden (de meest recente versie per april 2024). Daarmee krijg je toegang tot toetsenbord- en muisondersteuning, kun je screenshots maken en zelfs gameplay opnemen. Dit programma is overigens gratis te gebruiken.

5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows-COzmqEENRqSxFrU6FUfUxg

MEmu Play

Heb je een krachtige pc en wil je optimaal kunnen genieten van het gamesaanbod van Android? Dan kun je wellicht beter MEmu Play downloaden. Dit is namelijk één van de meest krachtige Android-emulators van dit moment, die in staat is grafisch intensieve games af te spelen. Mocht je een Android-installatiebestand op je pc hebben staan (een zogenoemde apk), dan kun je die naar het MEmu Play-venster verslepen om hem te installeren. Dat gaat dan buiten de Google Play Store om. Deze emulator ondersteunt bovendien toetsenborden, muizen en controllers.

Ook interessant: Retro-gaming op een moderne Windows-pc: zo werkt 86Box

5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows-Y5nqI3H3T6q_ZNj9rawdyA

NoxPlayer

Met zo’n 150 miljoen gebruikers is dit niet de populairste optie, maar de gebruikersgemeenschap van NoxPlayer mag er wezen. Ook deze emulator is vooral gericht op het aanbieden van een stabiele game-ervaring. Daarnaast is er support voor toetsenborden en automatiseringen. Met een druk op de knop kun je dan in één keer verschillende handelingen uitvoeren. Tot slot geeft NoxPlayer gebruikers veel vrijheid rondom apps installeren (zoals apk’s gebruiken) en instellingen. Je hebt toegang tot de root en kunt het gebruik van de grafische en normale processor beperken.

5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows-PUSIjPypTTKq-ewWdMagIQ

Voor een retro game-ervaring hoef je je huis niet uit

Met een mini-console haal je alle favorieten van toen in huis

MuMu Player

Tijdens het samenstellen van deze lijst willen we ook het minder populaire aanbod wat ruimte bieden. En dan komt MuMu Player van NetEase in beeld. Dat is een bekend Chinees internetbedrijf dat verschillende pc- en smartphonegames beheert. Een partij met verstand van software én games, dus. De MuMu Player is één van de weinige Android-emulators voor Windows die op Android 12 draait (de rest doet dat niet, of alleen in bèta). Bovendien kun je meerdere vensters van dit programma openen en daardoor dezelfde (of andere) games spelen.

5 Android-emulators voor het spelen van games in Windows-TeXBtTcHRWm71NJGBs3qoQ

GameLoop

GameLoop is vergelijkbaar met MuMu Player. Zo is de emulator afkomstig van een bekende, Chinese partij genaamd Tencent (bekend van PUBG Mobile). Ook dit programma heeft al meer dan vijfhonderd miljoen gebruikers. De emulator is geoptimaliseerd voor zo’n 200 Android-games, met name natuurlijk de titels waar Tencent zelf verantwoordelijk voor is. De Google Play Store staat hier niet standaard op, maar die kun je wel handmatig installeren als je daar interesse in hebt. Het programma is tot slot volledig gratis te downloaden vanaf de eigen site.


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten