De beste buitencamera's voor je NAS

© PXimport

De beste buitencamera's voor je NAS

Geplaatst: 3 september 2022 - 07:38

Aangepast: 14 december 2022 - 09:42

Redactie

Tegenwoordig bestaan er tal van cloudcamera’s. Als je de opnames liever niet aan een online server van pakweg Google of Amazon toevertrouwt, kun je de beelden ook op een eigen NAS bewaren. Voor de Nederlandse markt ontwikkelen D-Link, Dahua, Foscam, Imou, Hikvision en Reolink diverse betaalbare producten. We testen de beste buitencamera’s die je met een NAS kunt verbinden.

Voor de aanschaf van bewakingsapparatuur betaal je allang niet meer de hoofdprijs. Met een relatief bescheiden budget van enkele honderden euro’s hangen woningeigenaren meerdere weerbestendige ip-camera’s op. Een valkuil is het enorme aanbod. Hierdoor is een verkeerde keuze snel gemaakt.

Bedenk in eerste instantie waar je de opnames wilt bewaren. Je hebt hierbij grofweg keuze tussen netwerk-, cloud- en lokale opslag. In dit artikel breken we een lans voor NAS-opslag via geschikte ip-camera’s. Hiermee heb je volledige controle over jouw bewakingsnetwerk en video-opnames.

Cloudcamera’s als melkkoe

Bekende elektronicaketens verkopen beveiligingscamera’s van allerlei merken. De focus ligt hierbij vooral op zogeheten cloudcamera’s. Een begrijpelijke keuze, want zo’n beetje iedereen kan deze gebruiksvriendelijke apparaatjes installeren. Een mobiele app loodst nieuwe gebruikers soepel door de configuratie, waarna de opnames via het web op een online server terechtkomen.

Cloudcamera’s zijn dus erg laagdrempelig, maar er kleeft ook een aantal nadelen aan deze videowaakhonden. Fabrikanten gebruiken deze beveiligingsproducten namelijk als melkkoe. Zo zit je als bezitter van een cloudcamera vast aan maandelijkse of jaarlijkse kosten. Een Ring Protect Plus-abonnement kost bijvoorbeeld een tientje per maand of honderd euro per jaar. Je hebt daarmee ‘slechts’ dertig dagen toegang tot de online videohistorie. Verder is dit abonnement uitsluitend geschikt voor Ring-camera’s, waardoor je geen apparaten van andere merken kunt toevoegen.

Een ander nadeel is dat cloudcamera’s doorgaans niet 24/7 kunnen opnemen. Vaak maken ze alleen na bewegingsdetectie een kortstondige opname. Hierdoor zijn cloudcamera’s minder veilig.

 

© PXimport

In eigen beheer

Als je zelf een bewakingsnetwerk opzet met behulp van een NAS, dan kun je de opnames volledig in eigen beheer bewaren. Na eenmalige uitgaven voor diverse (netwerk)apparatuur profiteer je jarenlang van betrouwbare videobewaking. En dat zonder terugkerende kosten, want je zit niet vast aan een cloudabonnement met een beperkte videohistorie.

De betere NAS-merken ontwikkelen voor het beheer van ip-camera’s speciale apps. Zo gebruik je op een netwerkstation van Synology of QNAP hiervoor bijvoorbeeld Surveillance Station. Hiermee voeg je eenvoudig meerdere geschikte ip-camera’s toe en neem je de videokanalen continu op. Extra veilig, want je kunt van elk moment uit het verleden een fragment terughalen. In tegenstelling tot de meeste cloudcamera’s weet je zeker dat er geen enkele gebeurtenis aan de cameralens ontglipt.

De mogelijkheden van videobewaking met een NAS zijn erg groot. Zo ontvang je na bewegings- of geluidsdetectie desgewenst een pushbericht op je smartphone. Synology (DS Cam) en QNAP (Vmobile) fabriceren hiervoor mobiele toepassingen. Verder bepaal je zelf hoelang je de opnames bewaart.

 

© PXimport

Geschikte NAS-camera’s

Jammer genoeg kan niet elke beveiligingscamera met een NAS overweg. Met name voor de Nederlandse consumentenmarkt is de spoeling vrij dun. Gelukkig hebben diverse gespecialiseerde (web)winkels nog een relatief ruim aanbod. De bekende elektronicaketens hebben daarnaast ook nog een beperkt aanbod met NAS-vriendelijke ip-camera’s.

Op de websites van Synology en QNAP vind je compatibiliteitslijsten van geschikte modellen, al zijn die niet uitputtend. Zo staan recent uitgebrachte bewakingsproducten vaak nog niet in de lijst. Ondersteunt het beoogde product slimme functies, zoals persoons- of objectdetectie? Software op een NAS is veelal niet geschikt voor dergelijke intelligente snufjes. Houd daar bij de aanschaf dus rekening mee.

Camerafuncties

Een ip-camera bevat heel wat techniek. Bij de aanschaf van een nieuw exemplaar kijk je uiteraard naar de maximale resolutie en kijkhoek. Hoe scherper het beeld, hoe detailrijker gebeurtenissen worden geregistreerd. Bij een hoge resolutie blijft het beeld ook na digitaal inzoomen nog bruikbaar; handig als er in de verte iets opvallends gebeurt. 

In deze test passeren diverse 4- en 5megapixel-camera’s de revue. Verder is een grote kijkhoek prettig, zodat een ruim gebied rondom jouw woning in beeld verschijnt. Met een zogeheten pan- en tilt-camera kun je het camerabeeld eventueel op afstand draaien en kantelen.

De stroomvoorziening speelt uiteraard een belangrijke rol. Vaak hangen buitencamera’s hoog op een plek waar geen stopcontact in de buurt is. Om die reden leveren fabrikanten doorgaans een meterslange voedingskabel mee. 

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een camera met Power over Ethernet-ondersteuning (PoE). Hierbij ontvangt een ip-camera voeding via een netwerkkabel. Een voorwaarde is dat het thuisnetwerk met deze techniek overweg kan. Schaf daarom zo nodig een PoE-switch of -injector aan.

 

© PXimport

Testverantwoording

Voor de beoordeling van NAS-camera’s voelen we elk model stevig aan de tand. Hierbij letten we onder meer op de bouw- en videokwaliteit, beschikbare functies en gebruiksvriendelijkheid. Verder werpen we ook een blik op de app van de camerafabrikant. Tot slot testen we het gebruik van ip-camera’s binnen Synology Surveillance Station.

D-Link DCS-8635LH

Voor een buitencamera is de kunststof behuizing van de D-Link DCS-8635LH behoorlijk kwetsbaar. De constructie bevat aan de bovenzijde een motortje voor de aanwezige pan-functie. We vragen ons af in hoeverre de compacte behuizing bestand is tegen bijvoorbeeld een bal of andere rondvliegende voorwerpen. Verder voelt de camera al gauw erg warm aan. Voor de stroomvoorziening wordt een voedingskabel van zo’n vier meter meegeleverd.

Via de mydlink-app is de camera eenvoudig te bedienen. Scan een QR-code achter op de montagehandleiding om de camera toe te voegen. Heb als nieuwe gebruiker wel even geduld, want er staan enkele tijdrovende firmware-updates klaar. De verbinding via wifi verloopt bij gebruik van D-Links eigen app soepel, maar helaas krijgen we vanuit Synology Surveillance Station geen connectie. Via ethernet communiceert de DCS-8635LH gelukkig wel feilloos met de NAS.

Deze ip-camera maakt opnames in een respectabele resolutie van 2560 × 1440 pixels. De kleuren ogen hierbij levendig. Gebruik in Surveillance Station of DS Cam de pijltjes om de gemotoriseerde pan-functie te bedienen. Hoewel deze bewakingscamera de H.265-codec ondersteunt, wordt voor NAS-opnames de H.264-codec gebruikt. Overigens is dat bij wel meer ip-camera’s het geval. Laatstgenoemde codec resulteert in een hogere netwerkbelasting.

De DCS-8635LH ondersteunt diverse functies die niet op een Synology-NAS beschikbaar zijn, zoals een sirene van negentig decibel en audiogesprekken op afstand. Gebruik hiervoor de eigen mydlink-app. Na aanmelding in Surveillance Station kun je in D-Links eigen app overigens geen livebeelden meer opvragen.

D-Link DCS-8635LH

Prijs
€ 169,-
Website
https://eu.dlink.com6Score60

 • Pluspunten

 • Goede videokwaliteit

 • Gemotoriseerde draaifunctie

 • Veel functies

 • Minpunten

 • Prijzig

 • Kwetsbare behuizing

 • Snel warm

 • Langdurige updates

Dahua IPC-HFW5849T1-ASE-LED

De beste buitencamera's voor je NAS-15082296

© CIDimport

Met een aanschafprijs van bijna vijfhonderd euro is de Dahua IPC-HFW5849T1-ASE-LED met afstand de duurste ip-camera in dit deelnemersveld. Het gerenommeerde merk richt zich dan ook voornamelijk op de zakelijke markt. Uiteraard kun je ook als particulier deze camera’s installeren.

De bullet-camera valt door zijn imposante behuizing beslist op, zodat het apparaat mogelijke insluipers afschrikt. Een belangrijk speerpunt is PoE-ondersteuning, waardoor je geen nabijgelegen stopcontact nodig hebt. Overigens levert de fabrikant geen voedingsadapter mee. De behuizing bevat verder een speaker en een microfoon. Zo kun je vanuit de mobiele app op afstand gesprekken voeren. Onder de lichtgevoelige 8megapixel-lens pronken vier witte leds, zodat je ‘s nachts in kleur kunt filmen. Dankzij een hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels schiet dit netwerkapparaat haarscherpe beelden.

De registratie van deze ip-camera vereist iets meer technische kennis dan bij de andere producten in deze test. Zo moet je via het desktopprogramma ConfigTool eerst een lokaal ip-adres en wachtwoord aan de camera toewijzen. Vanuit de DMSS-app op een smartphone lukt het om de IPC-HFW5849T1-ASE-LED aan te melden in het thuisnetwerk. Scan hiervoor een QR-code op de behuizing.

Het zou fijn zijn als Dahua nieuwe gebruikers meer op sleeptouw nam. Op de online productpagina bevindt zich weliswaar een Engelstalige handleiding, maar de dik tweehonderd pagina’s reppen met geen woord over een mobiele app. Bovendien verwijst de fabrikant nog altijd naar Internet Explorer. De configuratie in Synology Surveillance Station verloopt overigens wel vlekkeloos, want de bewakings-app detecteert de bewakingscamera automatisch in het netwerk.

Dahua IPC-HFW5849T1-ASE-LED

Prijs
€ 475,-
Website
www.dahuasecurity.com7Score70

 • Pluspunten

 • Hoogwaardige bouwkwaliteit

 • PoE-ondersteuning

 • Opnemen in 4K

 • Uitstekend nachtzicht

 • Minpunten

 • Erg duur

 • Omslachtige registratie

 • Geen voedingsadapter meegeleverd

 • Verouderde (online) handleiding

Foscam G4EP

De Foscam G4EP is een PoE-camera voor buiten. Hoewel het Chinese merk een adviesprijs van 129,95 euro hanteert, duiken verschillende (web)winkels onder de prijsgrens van honderd euro. De montage is kinderlijk eenvoudig. Maak de montagebeugel met twee schroefjes vast aan de muur en verbind het apparaatje met een PoE-switch. Foscam levert daarnaast een reguliere voedingsadapter met een kort snoertje mee. Een pluspunt is de stevige behuizing, want die is van metaal.

De configuratie is in de Foscam-app snel geregeld. Creëer eerst een account en scan vervolgens de QR-code op de camera. De installatie van de beschikbare firmware-update verloopt behoorlijk vlot. Je kunt dus snel aan de slag. De app is erg simpel in gebruik. Zo vraag je rechtstreeks livebeelden op en activeer je desgewenst bewegingsdetectie. De nogal opzichtige reclame voor een cloudabonnement ervaren we als een minpunt. De gegevens van de G4EP bevinden zich al in de database van Synology Surveillance Station. Typ het ip-adres en de inloggegevens in, en je hebt al snel beeld.

De acceptabele videoresolutie van 2304 × 1536 pixels resulteert in een duidelijk beeld waarop je objecten gemakkelijk kunt herkennen. Vergeleken met andere ip-camera’s vinden we de kleuren wel wat flets. Het beeld bevat daarnaast een behoorlijke bolling (fisheye-effect). Dankzij dertig infraroodleds rondom de cameralens biedt de G4EP prima nachtzicht.

Foscam G4EP

Prijs
€ 129,95,-
Website
www.foscam.nl7Score70

 • Pluspunten

 • PoE-ondersteuning

 • Metalen behuizing

 • Prima nachtzicht

 • Minpunten

 • Reclame cloudopslag in app

 • Kleuren ietwat flets

 • Bolvormig beeld

Foscam S41

Zoek je een buitencamera voor minder dan honderd euro, dan zit je met deze Foscam S41 wel goed. Overigens leidt de lage adviesprijs wel tot een belangrijke concessie. In tegenstelling tot veel andere Foscam-camera’s is de behuizing namelijk volledig van kunststof en dus relatief kwetsbaar. Kies voor de montage een plekje dicht bij het stopcontact, want de meegeleverde stroomkabel is niet zo lang.

Is de S41 eenmaal aangesloten, dan heet een duidelijke vrouwenstem je welkom. Zoals we inmiddels van Foscam gewend zijn, loodst de bijbehorende app je moeiteloos door de configuratie. Na afloop verschijnt er een opdringerig pop-upvenster om toch vooral het cloudabonnement af te nemen. Andere opslagmethoden zijn een microSD-kaart en natuurlijk een NAS. Vanuit de app kun je eventueel een sirene af laten gaan of twee felle leds aanzetten voor een helder nachtzicht. Je voert met behulp van de ingebouwde microfoon en speaker eenvoudig een gesprek op afstand.

Activeer in de instellingen van de Foscam-app het onvif-protocol om deze beveiligingscamera aan een Synology-NAS toe te wijzen. De S41 levert een scherp en kleurrijk beeld. De videoresolutie bedraagt maximaal 2560 × 1440 pixels. Gunstig is dat je video’s via de H.265-codec kunt vastleggen. In plaats van de webapplicatie gebruik je hiervoor het best Surveillance Station Client op een computer. Het webpaneel biedt in Chrome namelijk geen H.265-ondersteuning.

Foscam S41

Prijs
€ 99,95,-
Website
www.foscam.nl9Score90

 • Pluspunten

 • Hoge beeldkwaliteit

 • Goed nachtzicht

 • Veel opties

 • Minpunten

 • Kwetsbare kunststof behuizing

 • Korte voedingskabel

 • Reclame cloudopslag in app

Hikvision HiWatch HWI-T240H

De Hikvision HiWatch HWI-T240H is een zogeheten turret-camera. De cameralens bevindt zich in een ronde koepel en heeft een platte kop. Vergeleken met dome-camera’s met een ronde kop zijn turret-modellen iets kwetsbaarder voor vandalisme.

Voor thuisgebruik voldoet de betaalbare HiWatch HWI-T240H prima. De behuizing van kunststof en metaal voelt sterk aan. Deze buitencamera ontvangt voeding via PoE. Hoewel de bedrading ook een reguliere stroomaansluiting bevat, levert de fabrikant geen voedingsadapter mee.

De beste buitencamera's voor je NAS-15082296

© CIDimport

Een microfoon ontbreekt, waardoor het apparaatje geen geluid vastlegt. Je gebruikt de Hik-Connect-app om de camera in het thuisnetwerk te registreren en een (stevig) wachtwoord toe te kennen. De Nederlandstalige app is erg overzichtelijk en bevat geen overbodige opsmuk. Je past onder meer de videokwaliteit aan en keert het beeld zo nodig om. Verder kun je een detectiegebied voor bewegingsherkenning instellen om de kans op valse meldingen te verkleinen.

Synology Surveillance Station herkent deze ip-camera op eigen houtje, zodat je eenvoudig opnames kunt opslaan. Profiteer van een scherp beeld met 2560 × 1440 pixels en een rijke kleurenpracht. Een voordeel is dat deze camera dankzij WDR-ondersteuning (wide dynamic range) ook bij slechte lichtomstandigheden zoals tegenlicht een bruikbaar beeld genereert. Je kiest in de video-instellingen op je NAS eventueel de H.265-codec om de netwerkbelasting te verlagen.

Hikvision HiWatch HWI-T240H

Prijs
€ 100,-
Website
https://www.hikvision.com/9Score90

 • Pluspunten

 • PoE-ondersteuning

 • Uitstekend beeld met intense kleuren

 • Overzichtelijke app

 • Minpunten

 • Geen voedingsadapter meegeleverd

 • Geen tweewegaudio

Imou Bullet 2 4MP

De betaalbare Imou Bullet 2 4MP heeft weliswaar een behuizing van kunststof, maar toch voelt de constructie stevig en solide aan. Dit apparaatje gaat dan ook niet zomaar stuk. Aan weerszijden van de cameralens bevinden zich witte ledlampen. Hierdoor biedt de Bullet 2 4MP een goed nachtzicht.

Dankzij de kogelconstructie in de voet laat deze camera zich handmatig draaien en kantelen. Handig, want hierdoor kun je na muurbevestiging de lens zorgvuldig richten. Voor verbinding met het netwerk heeft de behuizing twee wifi-antennes. Helaas ondersteunt het netwerkapparaat geen 5 GHz. Verder is er in de bekabeling een ethernetpoort verwerkt. Het Chinese concern levert voor de stroomvoorziening een adaptersnoer mee van ongeveer vier meter.

Na aanmelding van de camera via een QR-code probeert de Imou Life-app je een cloudabonnement aan te smeren. Verder staat er direct een firmware-update klaar. Gelukkig gaat het updateproces erg rap, waarna een scherp livebeeld opduikt met heldere kleuren. Stel eventueel bewegingsdetectie met een luide sirene in. Daarnaast ondersteunt de Bullet 2 4MP ook tweewegaudio. De ietwat onlogische navigatiestructuur van de app is aan het begin erg wennen.

NAS-bezitters voegen deze bewakingscamera via het onvif-protocol eenvoudig aan Synology Surveillance Station toe. Het benodigde wachtwoord staat op de camera vermeld, maar dat kun je in de Imou Life-app eventueel wijzigen. Over de gebruikersnaam rept de handleiding met geen woord. Gelukkig blijkt admin te werken.

Imou Bullet 2 4MP

Prijs
€ 90,-
Website
www.imoulife.com9Score90

 • Pluspunten

 • Betaalbaar

 • Degelijke constructie

 • Goed nachtzicht

 • Prima beeld

 • Minpunten

 • Reclame cloudopslag in app

 • Onlogisch ingerichte app

 • Geen 5GHz-ondersteuning

Imou Cruiser 4MP

Voor een pan- en tilt-buitencamera is de aanschafprijs van de Imou Cruiser 4MP aan de lage kant. Enkele webwinkels verkopen dit product namelijk voor minder dan honderd euro. Jammer genoeg is de plastic behuizing met bewegende onderdelen erg kwetsbaar. Een minpunt, want bij buitengebruik is het natuurlijk gunstig wanneer het netwerkapparaat tegen een stootje kan. Voor de montage levert de fabrikant een muurbeugel mee, waaraan je de ip-camera met een draaibevestiging vastmaakt. Het werkt prima, maar helaas is deze constructie wel diefstalgevoelig.

De behuizing heeft aan de onderzijde een QR-code, zodat je de videowaakhond gemakkelijk aan de Imou Life-app kunt toevoegen. Voor netwerktoegang heb je keuze tussen ethernet en een 2,4GHz-netwerk. Ondersteuning voor 5 GHz ontbreekt. De drukke app zit vol met mogelijkheden. Voor het beveiligen van je tuin is bewegingsdetectie in combinatie met een sirene van 110 decibel en felle nachtverlichting een interessante functie. Ook kun je via de Imou Life-app op afstand een gesprek voeren.

Synology Surveillance Station heeft voor deze ip-camera geen voorgekauwde instellingen in huis. Gelukkig pikt de bewakings-app het videokanaal via het onvif-protocol moeiteloos op. Dit 4megapixel-model levert met een resolutie van 2560 × 1440 pixels een scherp beeld. De kleuren zijn bovendien natuurgetrouw. Gebruik de pijltjesknoppen om de pan- en tilt-functie te bedienen. De vertraging is hierbij minimaal.

Imou Cruiser 4MP

Prijs
€ 109-
Website
www.imoulife.com7Score70

 • Pluspunten

 • Snelle pan- en tilt-functie

 • Goede beeldkwaliteit

 • Minpunten

 • Fragiele behuizing

 • Diefstalgevoelig

 • Reclame cloudopslag in app

 • Onlogisch ingerichte app

 • Geen 5GHz-ondersteuning

Reolink RLC-410W

Reolink ontwikkelt betaalbare ip-camera’s en de RLC-410W is hiervan een goed voorbeeld. Ondanks de relatief lage aanschafkosten bestaat de behuizing grotendeels uit metaal. Deze 4megapixel-camera wordt met een kogelconstructie op de muurbeugel bevestigd. Hierdoor pas je eenvoudig de filmhoek aan. De productdoos bevat een voedingsverlengkabel, waardoor je in totaal een afstand van zo’n zes meter naar een stopcontact kunt overbruggen.

Voor netwerkdoeleinden ondersteunt de RLC-410W ethernet en wifi. Gebruik voor een draadloze verbinding de 2,4GHz- of 5GHz-frequentieband. Twee externe antennes met schroefdraad zijn bijgesloten.

De Reolink-app detecteert het netwerkapparaat binnen een mum van tijd, waarna je alleen nog maar een sterk wachtwoord hoeft toe te wijzen. Stel onder meer de detectiezone en gevoeligheid van bewegingsherkenning in. Helaas ontbreekt er ondersteuning voor tweewegaudio, zodat je vanuit de app niet met iemand kunt communiceren. Synology Surveillance Station pikt het videokanaal gemakkelijk op via het onvif-protocol.

Met een maximale resolutie van 2560 × 1440 pixels en een framerate van 30 fps genereert de RLC-410W duidelijke beelden. Hierdoor heb je ook bij digitaal inzoomen nog iets aan de opnames. Verder ogen de kleuren natuurgetrouw. Rondom de cameralens zitten achttien infraroodleds, zodat je de boel ‘s avonds en ‘s nachts goed in de gaten kunt houden.

Reolink RLC-410W

Prijs
€ 77,99-
Website
www.reolink.com10Score100

 • Pluspunten

 • Goedkoop

 • Metalen behuizing

 • Lange voedingskabel

 • Duidelijke beelden

 • Goed nachtzicht

 • Gebruiksvriendelijke app

 • Minpunten

 • Geen tweewegaudio

Reolink RLC-510A

Wie een goedkope PoE-camera met een hoge resolutie zoekt, is bij de RLC-510A aan het juiste adres. De adviesprijs op Reolinks eigen website bedraagt slechts 65,99 euro. Een zacht prijsje, terwijl dit 5megapixel-model beelden in 2560 × 1920 pixels schiet. De aluminium behuizing is tot op zekere hoogte bestand tegen rondvliegende voorwerpen, zodat je het netwerkapparaat bijvoorbeeld veilig in een tuin met spelende kinderen kunt monteren.

Naast bevestigingsmateriaal bevat de productdoos een korte ethernetkabel. Deze ip-camera ontvangt namelijk voeding via ethernet. Hoewel de bekabeling ook een stroomaansluiting bevat, is er geen voedingsadapter inbegrepen.

De registratie in de Nederlandstalige Reolink-app verloopt voorspoedig. Kies een sterk wachtwoord en geef de bewakingscamera een naam. Bekijk vervolgens direct livebeelden. Standaard gebruikt de app een lage resolutie, maar je kunt de videokwaliteit in de instellingen naar behoefte opschroeven. De beelden ogen scherp met realistische kleuren. Dankzij achttien infraroodleds zijn de opnames in het donker prima bruikbaar. Helaas ontbreekt er ondersteuning voor tweewegaudio.

Voor het vastleggen van beeldmateriaal heb je keuze uit diverse opties. Stop bijvoorbeeld een microSD-kaart van maximaal 256 GB in de behuizing. Uiteraard kun je opnames ook op een NAS bewaren, bijvoorbeeld via Synology Surveillance Station. Bekijk vervolgens livebeelden en opnames via de DS Cam-app op een smartphone.

Reolink RLC-510A

Prijs
€ 65,99-
Website
www.reolink.com10Score100

 • Pluspunten

 • Erg goedkoop

 • Metalen behuizing

 • Gebruiksvriendelijke app

 • PoE-ondersteuning

 • Goede beeldkwaliteit

 • Minpunten

 • Geen voedingsadapter meegeleverd

 • Geen tweewegaudio

Conclusie

De Reolink RLC-410W is de winnaar van deze test en verdient dan ook het keurmerk Best getest. Deze 4megapixel-camera heeft een robuuste behuizing, goede beeldkwaliteit en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de lange voedingskabel hebben woningeigenaren bovendien veel vrijheid bij de montage. De Nederlandstalige app is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk, waardoor je de videowaakhond vlot aan de praat krijgt. Tot slot is communicatie met een NAS geen enkel probleem, zodat je dag en nacht kunt opnemen.

Het keurmerk Redactietip kennen we ook aan een Reolink-camera toe, namelijk de RLC-510A. Deze spotgoedkope PoE-camera maakt scherpe beelden in een resolutie van 2560 × 1920 pixels. De geringe aanschafprijs heeft geen concessies voor de bouwkwaliteit, want het apparaatje bestaat hoofdzakelijk uit aluminium. Daarmee is dit model ideaal voor wie tegen een gering budget meerdere camera’s op wil hangen.

De Reolink-camera’s hebben als nadeel dat ze geen tweewegaudio ondersteunen. Hierdoor gebruik je deze producten niet als babyfoon, bijvoorbeeld om een kind of huisdier toe te spreken. De betaalbare Imou Bullet 2 4MP beheerst dit kunstje wel en biedt daarnaast prima camera-eigenschappen. Aan dit product reiken we eveneens het keurmerk Redactietip uit.

0,0

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000