Vroeger speelde iedereen om de tijd te doden Snake op zijn of haar Nokia. Die tijd is geweest. Met de komst van de smartphone – en de iPhone in het bijzonder – is de mobiele telefoon inmiddels ook verworden tot een geweldig gameplatform, dat zich al bijna kan meten met dedicated portable consoles als de Nintendo DS. De app van deze week is de app die op nummer 1 staat in de Top 25 Betaald: Angry Birds.

Het verhaal van Angry Birds is simpel, maar eh, tja, wat aan de vage kant: groene varkens hebben eieren gestolen en de rechtmatige eigenaren (de vogels) zijn hier kwaad om. De vogels willen wraak. Prima, denk je: ik snap die vogels wel. Terecht dat ze kwaad zijn. Goed. Groene varkens en boze vogels. Tot zover het verhaal: dat maakt verder ook helemaal niet uit namelijk.

De bedoeling van deze game is om een aantal vogels per katapult af te schieten op groene varkens, die rechts (buiten beeld, maar tip: je kunt ook uitzoomen!) opgesteld staan. Wanneer deze groene varkens geraakt worden door een vogel, of op een andere manier geraakt worden (bijvoorbeeld door een vallende houten balk of door een steen die tegen ze aanrolt), komen ze om het leven. Ook de vogels die je katapulteert, sterven trouwens in deze kamikaze-actie, maar ook dat doet dus niet terzake. Iedere keer als je alle varkens hebt gedood, ga je naar het volgende level. Met hoe minder vogels je dit bereikt, hoe meer punten je behaalt.

Schiet vogels af met de katapult en probeer de groene varkens te raken.

Angry Birds begint heel eenvoudig, maar wordt steeds moeilijker. Naarmate je verderkomt in het spel, worden ‘geavanceerdere’ vogels ontsloten, met eigen, unieke eigenschappen. Zo heb je blauwe vogels, die – als je op het scherm tikt nadat je ze hebt afgeschoten – zich in drieën splitsen. Gele vogels vliegen veel sneller, zwarte vogels ontploffen en witte vogels kunnen explosieve eieren laten vallen. In het begin is Angry Birds redelijk eenvoudig, maar naarmate je verder komt, wordt tactiek steeds belangrijker.

Als je goed mikt, kun je met slechts één vogel het 'varkentje wassen'.

Ook al klinkt het allemaal misschien wat vaag, neem van mij aan: Angry Birds is een enorm verslavende casual game, die je tijdens (bijvoorbeeld) het wachten op de trein veel plezier zal bezorgen. Er zijn 105 verschillende levels, dus het duurt wel even voordat je het spel hebt uitgespeeld.

Downloaden

Klik hier om Angry Birds te downloaden (opent in iTunes).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000