Zo kun je jouw socialmedia-accounts verwijderen

© PXimport

Zo kun je jouw socialmedia-accounts verwijderen

Geplaatst: 14 oktober 2019 - 08:23

Aangepast: 24 november 2022 - 13:44

Lorenzo Jepma

Sociale mediaplatformen komen en gaan. De hoogtijdagen van Hyves liggen al enkele jaren achter ons en misschien zijn Facebook, Instagram en Snapchat binnenkort ook wel verleden tijd. Of je nu een ander leuker platform hebt gevonden of simpelweg geen zin meer hebt in de sociale rompslomp, in dit artikel leer je jouw socialmedia-accounts verwijderen en deactiveren.

Een account verwijderen op een socialmedia-account is niet altijd even makkelijk. Het lijkt wel of de bedrijven met opzet de verwijder-functie verbergen. Vaak staat de verwijder-optie op een niet logische plek of moet je drie of vier keer klikken voordat je überhaupt de kans krijgt om je account te verwijderen. Wij hebben een overzicht gemaakt voor hoe jij je sociale media accounts kunt verwijderen.

Er zijn veel redenen op te noemen waarom je jouw account zal willen verwijderen. Wellicht doe je het uit privacyoverwegingen. De grote tech-giganten krijgen door middel van jouw sociale-media account allerlei privé-gevoelige informatie binnen. Ook kun je de neiging krijgen omdat je al jouw vrienden en familie naar een ander platform ziet verdwijnen. Ik weet nog goed dat iedereen overstapte van Hyves naar Facebook. Toen ben ik ook maar gevolgd. Het is best te begrijpen dat je er simpelweg gewoon geen zin meer in hebt en wel toe bent aan wat rust. Kortom, genoeg redenen om je account te verwijderen.

Zo kun je jouw socialmedia-accounts verwijderen-18818850

© PXimport

Lees hier hoe je je Facebook-account kunt verwijderen

Moeilijk te verwijderen

De platformen laten je liever niet gaan en proberen het je moeilijk te maken. Zo staat de verwijder-optie vaak verborgen. Meestal is je account nog niet eens onzichtbaar geworden of volledig gewist. Onder andere Facebook en Instagram deactiveren in eerste instantie jouw account. Deze de-activatie duurt 30 dagen. Wanneer je binnen deze tijd weer inlogt wordt jouw account hersteld. Je kunt dan weer verder met je account waar je gebleven was. Al je contacten en gesprekken en dergelijke zijn nog beschikbaar. Je kan je in die 30 dagen dus nog bedenken en terugkeren naar het platform. Laat je de 30 dagen verstrijken dan is je account verdwenen. Let er goed op dat na de 30 dagen je profiel ook daadwerkelijk verdwenen is. Je zult een nieuw account moeten maken als je weer van het platform gebruik zou willen maken.

Lees hier hoe je je Instagram verwijdert

Snapchat

Snapchat is een platform dat het erg zwaar heeft op dit moment. Hoewel het recentelijk nog een nieuwe 3D-functie aankondigde en met een Snapchat-bril op de markt kwam, loopt het aantal gebruikers flink naar beneden. Instagram blijft populair, maar er is ook een nieuwe populaire applicatie op de markt verschenen in de vorm van TikTok. De app waarin je korte muziekvideo’s kunt delen is erg populair onder de jongeren op dit moment.

Zo kun je jouw socialmedia-accounts verwijderen-18818851

© PXimport

Lees meer: nieuwe Snapchat-bril

Zo verwijder je jouw Snapchat-account

Twitter verwijderen

Het account dat het makkelijkst te verwijderen is die van Twitter. Wellicht gebruikte je het voor je werk of andere doeleinden.

Lees meer: zo verwijder je jouw Twitter account

Zo kun je jouw socialmedia-accounts verwijderen-18818852

© PXimport

Zo, nu weet je hoe je voor deze grote sociale media-platformen je account moet verwijderen. Dit artikel zal blijvend worden geüpdate wanneer dat nodig is. Zoals we weten heeft geen enkel platform het eeuwige leven. Er zullen genoeg bedrijven zijn die een poging wagen en genoeg bedrijven die er niet in zullen slagen een duurzaam platform op te zetten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000