© CIDimport

Rara nieuwe concurrent Spotify

Desktops & monitoren

Geplaatst: 14 december 2011 - 12:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:46

Redactie

Gisteren werd Rara.com gelanceerd, een streaming-dienst voor muziek die de concurrentie aan moet gaan met Spotify. Naast Nederland ging de dienst live in 15 ander landen.

Rara (dat in Nederland bij velen de associatie zal oproepen met de Revolutionaire Anti-Racistische Actie activisten die actief waren tussen 1984-1993) biedt muziek via pc en mobiele telefoon. Momenteel alleen voor Android, een iOS-app komt later. In totaal zal Rara beschikbaar komen in 23 landen en biedt momenteel 10 miljoen nummers van o.a. Sony, Universal, Emi en Warner. Dat is minder dan Spotify momenteel biedt. De prijzen zijn vrijwel gelijk aan Spotify met een premium-account van €9,99 om de muziek ook op je mobieltje te kunnen luisteren.


Gebruiksgemak

Rara biedt de muziek als AAC op 48 tot 72 kbps.Spotify biedt het op hogere bitrates (160 tot 320kbps) maar dat kost daardoor ook meer bandbreedte. Het punt waarop Rara zich wil onderscheiden is gebruiksgemak. Door een naar eigen zeggen betere interface is het ook voor de leek allemaal makkelijk te gebruiken.  

Prijzen

De eerste drie maanden kosten maar 99 cent. Daarna kost het €4,99 per maand voor onbeperkt muziekluisteren via de browser. Om via een mobiele app te luisteren moet €9,99 betaald worden.

Meer info.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000