Nederland aan kop internetaansluitingen

© CIDimport

Nederland aan kop internetaansluitingen

Geplaatst: 16 december 2011 - 08:21

Aangepast: 19 september 2022 - 13:38

Redactie

Maar liefst 94% van de Nederlanders heeft een internetaansluiting. We lopen hiermee aan kop in de EU. Een kwart van de Europeanen heeft nog nooit internet gebruikt.

Nederland aan kop internetaansluitingen

De afdeling statistiek van de Europese Unie komt met deze cijfers na de statistieken van 27 EU-landen te hebben bekeken. Het laagst scoort Bulgarije waar slechts 45% van de huishoudens over internet beschikt. 

Nederland staat zoals gezegd op de eerste plaats gevolgd door Luxemburg en Zweden op plek 2 met 91% en Denemarken vlak daarachter op plaats 3 met 90%. 

Breedband


De meeste breedbandaansluitingen vinden we in Zweden met 86 %. Daarna komt Denemarken met 84 % gevolgd door Nederland en Groot-Brittannië met 83 %. Wat het gebruik van snel breedbandinternet betreft, heeft Nederland wel de koppositie zoals uit een eerder onderzoek blijkt. 

Minstens 85% van de Europeanen moet online


De Europese Unie streeft er naar dat zoveel mogelijk 16- tot 74-jarigen toegang hebben tot internet en heeft als doel gesteld dat het aantal mensen dat internet nog nooit gebruikt heeft, daalt tot 15%. Nu varieert het aantal van 5 % in Zweden tot 54 % in Roemenie. Andere Europese landen die op dit gebied achterblijven zijn Bulgarije, Griekenland, Cyprus en Portugal. In Nederland heeft 7% van de bevolking tussen 16 en 74 internet nog nooit gebruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000