© CIDimport

LG PRADA Phone 3.0

Desktops & monitoren

Geplaatst: 16 december 2011 - 14:20

Aangepast: 19 september 2022 - 13:38

Redactie

LG heeft een telefoon gepresenteerd die mede is ontworpen door het modemerk PRADA. De telefoon werd 14 december onthuld en is alweer de derde versie van de PRADA Phone. De eerste versie kwam in 2007 uit, de tweede in 2008. 

LG PRADA Phone 3.0

De voorkant van het toestel heeft een 4,3 inch touchscherm (800x480 pixels) en de achterkant heeft het typische Saffiano-patroon van PRADA. Het toestel komt compleet met een speciaal voor PRADA ontwikkelde skin voor het Android 2.3 besturingssysteem waarop het draait.

De PRADA Phone is slechts 8,5mm dun en herbergt een dual-core processor op 1GHz, 1GB RAM en heeft een interne opslagcapaciteit van 8GB dat uitgebreid kan worden door een SD-kaart. Hoewel het toestel nu nog draait op Android 2.3 heeft LG al laten weten dat er een update voor Android 4 in de planning staat.

De LG PRADA Phone moet begin 2012 officieel op de markt komen. Of het toestel ook op korte termijn beschikbaar zal zijn in Nederland is helaas nog niet bekend.

Apple beschuldigd van plagiaat

Apple werd bij de introductie van de eerste PRADA Phone beschuldigd van plagiaat. Woo-Young Kwak, hoofd van LG Mobile Handset R&D Center beschuldigde Apple er van het design gestolen te hebben voor de iPhone toen ze het ontwerp tijdens de iF Design Award in 2006 presenteerden. Wat modemerken betreft, heeft Karl Lagerfeld duidelijk voor Apple gekozen zo bleek uit een eerder nieuwsbericht.  

[Via: Androidworld.nl]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000