Hobbit-grap in Google Maps

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 december 2011 - 07:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:45

Wie in Google Maps de route opvraagt van the Shire naar Mordor krijgt van Google een grappige waarschuwing te zien.

Wanneer je in Google Maps als beginpunt van je reis ‘the Shire’ intikt (waar de Hobbits uit de bekende Lord of the Rings-saga wonen) en als eindbestemming Mordor (waar de kwaadaardige Sauron leeft), krijgt de gebruiker de waarschuwing te zien: “Use caution – One does not simply walk into Mordor.”

Dit is een quote van het personage Boromir uit Lord of the Rings en werd al snel een internet ‘meme’ (soort van cult trend) op internet een paar jaar geleden.

Kies voor de Engelstalige versie en voor de wandelroute ('walking directions') op Google Maps

Easter Eggs van Google

Google staat bekend om zijn grappige Easter Eggs, zo kwamen ze laatst met de grappige Let it Snow Easter egg. Google heeft wel eens eerder een zogenaamde internet meme gebruikt voor een Google Easter egg, met Do a Barrel Run, een quote uit het spel Star Fox 64 op de Nintendo die veel gebruikt werd bij filmpjes en grappige plaatjes. Zie hier ook een lijstje met eerdere Easter Eggs.

The Hobbit

Lord of the Rings is momenteel weer in het nieuws door de nieuwe trailer van de film The Hobbit van Peter Jackson, een prequel van de Lord of the Rings films.

[Via: The Telegraph]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000