© PXimport

Nokia ziet Lumia-verkoop inzakken

Computer accessoires

Geplaatst: 18 oktober 2012 - 09:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Gingen er in het tweede kwartaal nog 4 miljoen Lumia-smartphones over de toonbank, het derde kwartaal wist Nokia 2,9 miljoen Windows Phones te slijten. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Finse telefoonmaker donderdag presenteerde.

De dalende verkoopcijfers zijn hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de komst van Windows Phone 8. Veel consumenten lijken met de aanschaf van een Lumia-smartphone te wachten tot Nokia met de nieuwe Lumia 920 en 820 op de proppen komt. Vermoedelijk verschijnen deze telefoons begin november.

Wereldwijd werden er in de periode juli, augustus en september 82,9 miljoen telefoons verkocht door Nokia. Het merendeel hiervan (76,6 miljoen) waren zogenoemde 'feature phones'. De 6,3 miljoen smartphones die er van de hand gingen, betekenen een daling van ruim 60 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Boven verwachting

Hoewel het bedrijf zich genoodzaakt ziet een verlies van 576 miljoen euro op de tekenen, is dit aanzienlijk minder dat de 826 miljoen euro die er vorig jaar werd genoteerd. Dit heeft Nokia vooral te danken aan de hervormingen die CEO Stephen Elop binnen het bedrijf heeft doorgevoerd. De cijfers komen overigens niet als een grote verrassing, en zijn zelfs iets beter dan Nokia in juli had voorspeld. "Het wordt een kwartaal vol uitdagingen", aldus de CEO aan de start van het derde kwartaal.

Met de introductie van de eerste telefoons met Windows Phone 8, hoopt Nokia zich weer terug te vechten op de smartphonemarkt. In september presenteerde het bedrijf de Lumia 920 en 820, welke dit najaar de strijd zullen aangaan met de iPhone 5 en de Galaxy S III.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000