Hisense 55U7NQ: dé tv voor gamers, filmliefhebbers en sportfanaten

© Hisense

Hisense 55U7NQ: dé tv voor gamers, filmliefhebbers en sportfanaten

Geplaatst: 7 juli 2024 - 10:21

Partnerredactie

Zoek je een betaalbare televisie die alle beelden zo realistisch mogelijk weergeeft? Dan is deze splinternieuwe miniled-tv van Hisense een uitstekende optie. Achter het ruime 55inch-paneel zorgen duizenden leds voor kristalheldere en diepzwarte contrasten. In dit artikel vertellen we je alles over de vele pluspunten van deze vooruitstrevende smart-tv.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Hisense

De beeldkwaliteit van een televisie valt of staat met de aanwezige achtergrondverlichting. Bij de recent verschenen Hisense 55U7NQ zit dat wel goed, want de ingebouwde Mini-LED PRO-backlight bestaat uit duizenden leds. Deze lampjes zijn zo groot als hagelslagkorrels. Dankzij ruim tweehonderd dimzones toont de televisie op het volledige scherm natuurgetrouwe kleuren en realistische contrasten. In combinatie met het anti-reflecterende scherm kijk je zowel 's avonds als overdag naar een optimaal beeld. Van hinderlijke spiegelingen is namelijk geen sprake.

Levendige kleurenweergave

Het Quantum Dot Colour-filter en de krachtige beeldprocessor zijn verantwoordelijk voor het kleurbereik. Er verschijnen levendige kleuren op deze televisie, zonder hierbij aan realiteit te verliezen. De piekhelderheid bedraagt maar liefst 1300 nits. Afhankelijk van op welk tijdstip je kijkt, is het idealiter nodig om telkens de beeldinstellingen te wijzigen. Vanwege de ingebouwde omgevingslichtsensor is dat niet langer nodig. Het maakt voortaan niet uit of je overdag met een invallend zonnetje of 's avonds met kaarslicht kijkt. De 55U7NQ kiest op elk moment automatisch de beste helderheid.

Voor gamers en filmfanaten komt de uitgebreide ondersteuning voor diverse HDR-formaten goed van pas. Zo kan dit tv-toestel overweg met populaire indelingen als Dolby Vision IQ en HDR10+. Videobeelden en animaties hebben hierdoor een gedetailleerder kleurverloop. Verder kijk je naar films en series met beeldinstellingen zoals de regisseur dat oorspronkelijk bedoeld heeft. Activeer hiervoor de Filmmaker Modus.

Hisense 55U7NQ: dé tv voor gamers, filmliefhebbers en sportfanaten-DfxhjSB8R0W2rj2uBVWh-A

© Hisense

Vloeiende gameplay

De 55U7NQ vormt een goede combinatie met moderne spelcomputers en gaming-pc’s. Twee van de vier beschikbare HDMI2.1-poorten ondersteunen namelijk een variabele verversingsfrequentie van hoogstens 144 Hz. Hierdoor heb je geen last van lelijke haperingen. Bovendien ogen zelfs de snelste gamebeelden zeer vloeiend. Zodra de televisie een videospel detecteert, activeert het toestel automatisch de Game Mode Pro-modus. Vervolgens verschijnt de geanimeerde spelwereld in de hoogste kwaliteit op het scherm. Mooi meegenomen is de lage invoervertraging, zodat je vliegensvlug op (online) tegenstanders en medespelers kunt reageren. Vergroot daarmee je winkans! Tot slot geeft de gebruiksvriendelijke Game Bar je snel toegang tot diverse belangrijke instellingen.

Gedetailleerde en vloeiende sportbeelden

Grote evenementen als het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische Spelen en de Formule 1 worden tegenwoordig vanuit allerlei hoeken gefilmd. De 55U7NQ ondersteunt een maximumresolutie van 4K (3840 × 2160 pixels). Kortom, je ziet geen enkel detail over het hoofd. Voor balsporten heeft de aanwezige sportmodus veel meerwaarde. Dankzij een verversingsfrequentie van 120 Hz kun je snelbewegende voorwerpen namelijk moeiteloos volgen. Schiet een voetballer bijvoorbeeld stijf in de kruising, dan blijft de bal tijdens zijn vlucht continu scherp in beeld.

Uitgebreid smartplatform met Nederlandse apps

Deze luxueuze smart-tv plukt rechtstreeks populaire tv-programma’s, films, series en documentaires van het web. Gunstig is hierbij de ondersteuning voor wifi 6, want dat maakt een snelle draadloze breedbandverbinding mogelijk. Uiteraard prik je net zo makkelijk een netwerkkabel achter in de behuizing. Vervolgens heb je toegang tot het zogeheten VIDAA-platform. Installeer in het gebruiksvriendelijke menu alle bekende streamingdiensten die je wilt, zoals YouTube, Amazon Prime Video, Disney+, Viaplay en natuurlijk Netflix. Er is daarnaast ook een uitgebreid aanbod met Nederlandse apps, namelijk Videoland, NLZiet en Kijk.

Nuttig om te weten is dat er voor dit platform regelmatig verse updates verschijnen. De 55U7NQ is vanuit de fabriek uitgerust met VIDAA U7.6, maar er staat later dit jaar een upgrade naar versie 8 op de planning. Deze smart-omgeving blijft altijd up-to-date dankzij automatische updates via je wifi-verbinding.

Hisense 55U7NQ: dé tv voor gamers, filmliefhebbers en sportfanaten-ejejydtQT-eTaigWVBRrTA

© Hisense

Ingebouwde subwoofer

Naast een sublieme beeldkwaliteit produceert de smart-tv ook een meeslepend geluid. Zo is er een 2.1-kanaals audiosysteem in de behuizing geïntegreerd. De 55U7NQ verwerkt zelfs moderne surround-indelingen als Dolby Atmos en DTS:X, waardoor de geluidseffecten je om de oren vliegen. Daarnaast is de ingebouwde subwoofer een pluspunt, want tijdens heftige actiescènes laat de bas zich nadrukkelijk horen. Je beleeft films en games voortaan intenser zonder dat je hiervoor een soundbar of ander audiosysteem nodig hebt.

De genoemde eigenschappen zijn nog maar het topje van de ijsberg. Deze smart-tv telt namelijk nog meer interessante kenmerken. Wat denk je bijvoorbeeld van de automatisch oplaadbare afstandsbediening? Via een speciaal paneel laadt de inwendige accu vanzelf op. Verder ondersteunt de 55U7NQ ook nog spraakbediening. Roep de naam van een film of serie om de weergave te starten. Veel kijkplezier!

Profiteer van cashback op de Hisense 55U7NQ

Cashback

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten