HBO Max kijken: Prijs, films, series en welk abonnement

© PXimport

HBO Max kijken: Prijs, films, series en welk abonnement

Muziek & films

Geplaatst: 8 maart 2022 - 04:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:29

Redactie

Of het streamingaanbod al niet versnipperd genoeg is, komt er met HBO Max wederom een aanbieder bij. En wat voor één; dit streamingplatform onderscheidt zich met een originele catalogus van de concurrentie. Wil je HBO Max kijken, dan heb je daarop een abonnement nodig. Lees hier alles over de actuele prijzen, abonnementsvormen en het aanbod.

HBO is een bekende Amerikaanse televisiezender die op grote schaal eigen films en series produceert. Sinds 2020 beheert het concern onder de naam HBO Max zijn eigen online videostreamingsdienst. Nu is het platform ook rijp voor een Nederlandse introductie.

Wat kost HBO Max?

Om meteen een fors aantal ‘early adopters’ over de streep te trekken, zet de dienst een tijdelijke aanbieding in de steigers. Wie tussen 8 en 31 maart lid wordt, ontvangt altijd vijftig procent korting - zo lang je althans je abonnement niet opzegt.

Daarmee kost het Basic-abonnement momenteel maandelijks 2,99 euro, terwijl Standaard-leden 3,99 euro betalen. Vanaf 1 april 2022 kosten deze abonnementen respectievelijk 5,99 euro en 7,99 euro per maand.

Houd er rekening mee dat de tarieven in de toekomst kunnen wijzigen. Wie in maart 2022 lid wordt, blijft bij latere prijsstijgingen altijd de helft van het tarief betalen. Aanmelden voor HBO Max kan hier, via de officiële website van de steamingdienst.

Welk abonnement, Basic of Standaard?

Geïnteresseerden hebben dus de keuze uit het Basic- en Standaard-abonnement. Basic-leden streamen films en series in een resolutie van maximaal 720p. Dit zou je kunnen overwegen wanneer je vooral op kleine schermen kijkt (smartphone of tablet) of bijvoorbeeld je internetverbinding niet snel genoeg is om 1080p- of 4K-content te streamen.

Verder kun je met het Basic-abonnement maximaal vijf downloads bewaren en op één apparaat tegelijk kijken. Ongeziene downloads verlopen automatisch na dertig dagen, maar je kunt een bewaarde film of serie ook handmatig verwijderen.

Voor Standaard-leden bedraagt de resolutie minimaal 1080p ofwel Full HD. Bepaalde titels zijn bovendien in 4K beschikbaar. Voeg maximaal dertig downloads aan het (mobiele) apparaat toe en kijk op hoogstens drie schermen tegelijk. Dit lidmaatschap is de gangbare optie voor als je HBO Max op een grote televisie wil kijken, zoals een mooie 4K smart-tv.

© PXimport

Aanbod films en series op HBO Max

HBO Max heeft onder meer titels van productiemaatschappijen als Warner Bros, Cartoon Network, DC Films en uiteraard HBO in zijn rijke catalogus. Bovendien schermt deze aanbieder ook met exclusieve content die nergens anders is te zien. Zo kunnen abonnees bijvoorbeeld een documentaire over de bekende golfer Tiger Woods en een miniserie over de geëxplodeerde kerncentrale Chernobyl zien.

Verder zijn onder meer de bekende series The Sopranos, Succession, Euphoria, Game of Thrones, Band of Brothers, Deadwood en Westworld bij HBO Max te bewonderen. Op filmgebied zijn titels als The Hangover, Inception, The Lord of the Rings, Dune, Godzilla vs. Kong, The Suicide Squad en Dunkirk te streamen. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want HBO Max komt vanaf dag één met een breed aanbod op de proppen. Het betreft honderden films en series.

HBO kondigde aan dat elke nieuwe film van Warner Bros 45 dagen na de bioscooprelease op HBO Max verschijnt. Voor dit jaar staan onder meer The Batman en Aquaman and the Lost Kingdom op stapel. In de nabije toekomst is de streamingdienst ook van plan om Nederlandse videocontent uit te brengen. 

HBO Max op smart tv, smartphone, pc en meer

De nieuwbakken streamingdienst ondersteunt een breed scala aan apparaten. Je kunt met een browser inloggen op de website van HBO Max en een videostream afspelen. Daarnaast bestaan er apps voor Android, iOS, PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox Series X/S, Apple TV en verschillende merken smart-tv’s. Is de HBO Max-app voor jouw apparaat niet beschikbaar? Overweeg dan een betaalbare Google Chromecast en gebruik de HBO Max-app op je mobiele toestel om een videostream naar de televisie te casten.

Met de mobiele apps slaan leden afleveringen en films desgewenst lokaal op, waarna ze de video’s offline kunnen bekijken. Verder kun je maximaal vijf kijkprofielen aanmaken en zo nodig ouderlijk toezicht instellen. Tot slot schotelen ‘redactionele experts’ diverse suggesties voor. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000