De Sony LinkBuds S moet het beste van twee werelden bieden

© PXimport

De Sony LinkBuds S moet het beste van twee werelden bieden

Audio

Geplaatst: 18 mei 2022 - 18:29

Aangepast: 25 november 2022 - 11:37

Joris Peterse

Sony heeft de LinkBuds S gepresenteerd. De 200 euro kostende oortjes moeten volgens Sony uitblinken in draagcomfort, zonder daarvoor in te boeten op de luisterkwaliteit waar Sony bekend om staat.

Sony zit niet stil de laatste tijd. Vorige week werd nog de Sony WH1000-XM5 koptelefoon aangekondigd. Nu is het alweer tijd voor een headset. De Sony LinkBuds S zijn in-ear dopjes van 4,8 gram, waarmee Sony probeert op te vallen door de comfortabele pasvorm. De LinkBuds S vallen daarmee tussen de betaalbare en comfortabele WF-C500 oortjes en de prijzige, megalomane WF1000-XM4 in. Gelukkig zonder een cryptische productnaam aan te houden.

Klein en krachtig

Ondanks dat de oortjes relatief klein en licht zijn, probeert het merk niets in te boeten op de geluidsbeleving. Zo is er ruisonderdrukking en een ambient modus aanwezig en veel functionaliteit die je met de Sony Headphones-app bestuurt. Bijvoorbeeld 360 audio, spreek-om-te-chatten en geluidsinstellingen die zich aan de omgeving aanpassen.

De Sony LinkBuds zijn verder spatwaterdicht (IPX4) en bieden volgens Sony een accuduur van 6 uur met ruisonderdrukking aan. Het oplaaddoosje zorgt ervoor dat je in totaal zo’n twintig uur kunt luisteren voordat deze opgeladen moet worden. Dat opladen kan enkel via de usb-c-aansluiting. Draadloos opladen is niet mogelijk.

Verkrijgbaarheid

De Sony LinkBuds S zijn vanaf eind mei verkrijgbaar voor 200 euro. De oortjes zijn verkrijgbaar in het zwart, wit en creme.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000