Oortjes met zonnecel: Urbanista Phoenix

Oortjes met zonnecel: Urbanista Phoenix

Audio

Geplaatst: 2 september 2022 - 19:01

Het grootste nadeel van draadloze koptelefoons en in-ears is dat je rekening te houden hebt met een accu. Het Zweedse audiomerk Urbanista probeert dat op te lossen door een zonnecel te gebruiken bij de nieuwste bluetooth headset.

De Urbanista Phoenix is een draadloze headset, die qua ontwerp wel wat weg hebben van de AirPods; alhoewel deze oortjes wel in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Het innovatieve is dat Urbanista op het oplaaddoosje een zonnecel geplaatst heeft. Door het doosje in het zonlicht te houden laadt deze vanzelf op. De oortjes zelf beschikken overigens niet over een zonnecelletje.

Om de oplaadtechnologie te gebruiken heeft Urbanista een samenwerking met PowerFoyle, een merk dat in staat is efficiënte compacte zonnepaneeltjes te maken. Hoewel de Urbanista Phoenix over een compact zonnecelletje beschikt, moet het oplaaddoosje toch een relatief groot formaat hebben om dit te laten passen. Dat maakt het oplaaddoosje meteen een stuk groter dan die van bijvoorbeeld Sony LinkBuds, Apple AirPods of Samsung Galaxy Buds.

De Urbanista Phoenix heeft aan één buitenzijde van het oplaaddoosje een zonnecel.

Het opladen zou min of meer gelijk moeten liggen aan het afspelen. Een uur het oplaaddoosje in de zon zou gelijk staan aan een uur afspeeltijd. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kun je altijd nog de usb-c-poort gebruiken om het doosje op te laden.

Urbanista en Powerfoyle

Het is niet de eerste keer dat Urbanista met een zonnecel in een audioproduct komt. Vorig jaar verscheen de Urbanista Los Angeles. Deze koptelefoon beschikt over een zonnecel in de hoofdband. Deze heeft als voordeel dat de koptelefoon ook laadt wanneer je deze buiten draagt.

De Urbanista Phoenix laadt dus alleen het oplaaddoosje op via de zon. Dit dient echter vooral een praktisch nut en minder een duurzaam nut. Warmte is niet goed voor de levensduur van een accu en accuslijtage speelt een grote rol in de beperkte levensduur van draadloze in-ears. De kleine accuutjes van draadloze in-ears, ongeacht het merk, zijn niet vervangbaar.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000