Houtkachel of gaskachel, wat is goedkoper?

Houtkachel of gaskachel, wat is goedkoper?

Energiezuinigheid

Geplaatst: 15 november 2022 - 12:59

Aangepast: 17 november 2022 - 12:11

Mark Gamble

Benieuwd wat de kosten zijn voor het stoken van een hout- of gaskachel en wanneer dat het voordeligst is? Een nieuwe app moet je daarbij gaan helpen. Zo zie je snel wat goedkoper is: houtkachel aan of gaskachel aan.


De app Gas-of-Hout staat sinds kort online en is beschikbaar voor Android en iOS. De app geeft je inzicht in de kosten van het stoken op hout of op gas door de prijzen te vergelijken op basis van jouw contract. De app rekent automatisch voor je uit welk moment het beste is om op gas of op hout te stoken.

Houtprijs

In de nieuwsberichten over de huidige energieprijzen lezen we weinig over stookkosten voor eigenaren die een houtkachel of gaskachel hebben. Maar ook de prijzen voor hout zijn de afgelopen maanden vrijwel gelijk met de gas- en elektraprijzen gestegen.

Of het interessant is om hout te stoken hangt van meerdere factoren af, zoals het type kachel en het gebruikte hout. Om ook hier een weloverwogen keuze in te kunnen maken kan de Gas-of-Hout-app je helpen kiezen. De app geeft gedetailleerde prijsinformatie voor alle soorten hout, zoals beukenhout, eikenhout of pellets, zodat je deze zelf kunt vergelijken met je gastarief.

Tarieven

Zodra je de Gas-of-Hout-app start, wordt eerst gecheckt wat de huidige tarieven voor hout of gas per megawatt-uur zijn. Op basis van die prijzen kun je bepalen hoe je wilt gaan stoken: de centrale verwarming een graadje hoger, of juist de houtkachel aanzetten. Als je de app gebruikt, moet je wel zelf aangeven wat de gasprijs per kubieke meter is die door je energieleverancier in rekening wordt gebracht. De app controleert dat dus niet zelf, maar toont op het hoofdscherm alleen de prijzen van de algemene gas- en houttarieven.

App downloaden

De Gas-of-Hout-app is vanaf nu beschikbaar om te downloaden vanuit de store van jouw Apple- of Android-telefoon.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000