Bespaar direct op je energierekening | Bekijk de complete uitzending van ID LIVE

Bespaar direct op je energierekening | Bekijk de complete uitzending van ID LIVE

Energiezuinigheid

Geplaatst: 21 oktober 2022 - 11:17

Aangepast: 23 oktober 2022 - 06:26

Eline Sips

We kunnen natuurlijk korter douchen en ’s avonds een dikke trui aantrekken, maar wat levert dat nou eigenlijk op? Waarschijnlijk bespaar je liever op een andere manier, zonder in te leveren op comfort. Weet je niet waar je moet beginnen? Luister dan naar deze tips van de specialisten op het vlak van besparing en verduurzaming.

Watch on YouTube

Energiecontract afsluiten, let dan hierop!

De livestream start met een uitgebreide kennissessie over energiecontracten. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een vast, variabel en dynamisch contract? Wat is de beste optie, als je door omstandigheden toch moet overstappen? En als je eenmaal vastzit aan een duur contract, kan je daar dan nog onderuit komen? Energiespecialist Kirsten Verdel legt het aan je uit. Ze beantwoordt ook de ingestuurde vragen.

Inzicht in je energieverbruik dankzij een P1-meter

Besparen start met inzicht. Door te weten welke apparaten in huis het meeste stroom en/of gas verbruiken, kan je bepalen of dat verbruik voor jou de investering waard is, of dat je daar prima op kan besparen. Met een p1-meter krijg je dit inzicht, en kan je ieder moment live kijken wat je actuele verbruik is. Daarnaast krijg je ook mooie statistieken van je verbruik op de lange termijn. Meer inzicht dus, dan je via je energieleverancier in de app kunt zien. Productspecialist Jeroen de Jager laat zien hoe je deze P1-meter op je slimme meter aansluit en welke inzichten je eruit kunt halen.

Direct je woning verbeteren, met deze handige tips

Dennis van Erp heeft als woningverduurzamer al aardig wat woningbezitters kunnen voorzien van handige tips. Hij deelt in de uitzending zijn ervaring, en beantwoordt allerlei vragen van de kijker. Wist je bijvoorbeeld dat je direct een besparing kan doen door de aanvoertemperatuur van je cv-ketel te verlagen? Dat kan zomaar 10% schelen in je verbruik! Maar ook het opsporen van kieren en slechte isolatie maakt een enorme impact.

Om je te helpen met het besparen van energie, hebben we een overzichtelijke checklist gemaakt! Hierop staan, per ruimte in je woning, de snelste tips om energie te besparen.

Ongemerkt komt kou via de kleinste kieren je woning in

Je energiebesparing automatiseren? Volg de gratis cursus

We hebben op de redactie ontzettend veel vragen binnengekregen over het slim optimaliseren van je energiebesparing. Daar hebben we onlangs ook een online cursus over gemaakt, die we graag gratis willen aanbieden aan alle kijkers van de livestream.

Volg nu de cursus 'Automatisch Energie Besparen'

Voor alle kijkers van de livestream

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000