© PXimport

Het beste van 2017: Speakers

Geplaatst: 29 december 2017 - 09:42

Aangepast: 24 november 2022 - 12:56

Randolf Bouwma

Een goeie speaker uitzoeken is nog niet zo gemakkelijk. De ene luidspreker is de andere niet en het hangt er ook maar net vanaf wat je ermee wilt luisteren. Muziek of films? Sfeervol op de achtergrond of knalfuif? Dit vonden wij de beste speakers van 2017.

Teufel Boomster

© PXimport

De Boomster-speaker van Teufel gaat alweer wat jaartjes mee. In 2017 is er een vernieuwd model gelanceerd, die wat ons betreft weer erg goed scoort. Dit is een flinke luidspreker, voorzien van een handvat zodat je 'm gemakkelijk mee kunt nemen.Ondanks het flinke gewicht is draagbaarheid juist een van de voordelen van deze speaker.


Lees ook: Algemene kooptips voor speakers

De Boomster valt tevens op door zijn veelzijdigheid. Zo is er naast een standaard audio-ingang en bluetooth ook een FM- en DAB+-radio ingebouwd. Tevens is er ondersteuning voor AptX. En de geluidskwaliteit? Laten we zeggen dat de Boomster hard kan. Heel hard. En dat is vooral prettig bij genres als pop, rock en dance.

Lees hier de hele review.

JBL Boombox

© PXimport

Audiofabrikanten zijn blijkbaar dol op de term 'boom' in hun producten. Zo ook JBL met de Boombox. Ook in dit geval betreft het een speaker die bij uitstek geschikt is voor feestjes, waarbij het dak eraf moet. In andere scenario's staat de Boombox namelijk vrij snel te luid, en kun je beter iets anders overwegen.

Koop je de Boombox waarvoor-ie bedoeld is, dan krijg je daar geen spijt van. Apparaten aansluiten kan via usb-poorten, aux of streamen via bluetooth. JBL heeft de speaker tot slot voorzien van een indoor en outdoor-modus, waarbij geluidsprofielen zijn afgestemd op de omgeving waarin je muziek afspeelt.

Lees hier de volledige JBL Boombox review.

De beste multiroom-audiosystemen

© PXimport

Bovenstaande speakers klinken over het algemeen het beste in de ruimte waarin ze staan. Maar als je overal in huis dezelfde muziek wilt horen, kun je gaan nadenken over een multiroom-audiosysteem. Die zijn over het algemeen niet goedkoop. Maar als je voor iedere kamer aparte speakers aanschaft, kun je net zo goed duur uit zijn.

Het fijne aan een multiroom-systeem is dat speakers goed op elkaar afgestemd zijn. Dit jaar hebben we zeven van dergelijke systemen naast elkaar gezet. Sonos, Bluesound, Denon, Samsung, Yamaha, Bose en Raumfeld. Welke kwam als beste uit de test? Dat hangt van een hoop verschillende factoren af.

Lees daarom hier: de 7 beste multiroom-audiosystemen.

HEOS Bar & HEOS Subwoofer

© PXimport

Vind je bij het kijken van films het geluid misschien nog wel belangrijker dan de rest? Doe jezelf dan een plezier met een goede soundbar en toebehoren. Dit jaar kwam op dit gebied de HEOS Bar bij ons erg goed uit de test, zeker in combinatie met de losse HEOS Subwoofer. Standaard zorgt dat voor 3.1 geluid, maar je kunt het uitbreiden tot een 5.1-set.

Deze soundbar is 110 centimeter breed en past wat betreft hoogte netjes onder de tv. Het geluidsbeeld is naar smaak af te stellen in de bijbehorende app, waar je ook extra speakers aan de set kunt verbinden. Een volledige surround set kost bij elkaar een flinke duit, maar met de soudbar alleen is het al genieten geblazen. Uitbouwen kan altijd later nog.

Lees hier de hele HEOS Bar & HEOS Subwoofer review.

Sonos One

© PXimport

2017 kunnen we gerust het jaar van de slimme speaker noemen. Veel techbedrijven duiken op een spraakassistente, die allerlei denkbare toepassingen met zich meebrengen. Zo is de Sonos Play One voorzien van Alexa, die je ook kent van de Amazon Echo-speakers. Helaas verstaat ze alleen de Nederlandse taal nog niet...

De One van Sonos is wat dat betreft dus wat gehandicapt in ons land, maar dat neemt niet weg dat de speaker daarnaast ook gewoon de moeite waard is. De Sonos One is lekker handzaam, maar klinkt desondanks indrukwekkend. Twee speakers zijn aan elkaar te koppelen voor stereogeluid, en er is ondersteuning voor AirPlay.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000