Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner

Geplaatst: 1 december 2022 - 18:28

Aangepast: 27 juli 2023 - 12:22

Wesley Akkerman

De Oostenrijkse fabrikant van slimme deursloten Nuki komt met een nieuwe versie van de Keypad. De 2.0-versie biedt een aantal voordelen aan ten opzichte van zijn voorganger, maar is dat ook de hoge aanschafprijs waard? Dat bekijken we in de Nuki Keypad 2.0-review.

8,5

Ons oordeel

Nuki Keypad 2.0

Pluspunten

Veilige en snelle vingerafdrukscanner

20 vingerafdrukken opslaan

200 toegangscodes opslaan

Installatie kost een minuut

Minpunten

Flink aan de prijs

Werkt niet met eerste Nuki Smart Lock

Instellingen op twee plekken in app

Conclusie

Aangezien de Nuki Keypad 2.0 een hoge adviesprijs heeft van 159 euro, kunnen we hem niet bestempelen als een onmisbare accessoire. Het is gevoelsmatig vreemd een accessoire aan te schaffen dat duurder is dan waar het mee moet samenwerken (de Smart Lock 3.0 kost 149 euro, bijvoorbeeld). Desondanks doet dit product vrijwel alles goed en komt Nuki z’n belofte na: de Keypad 2.0 biedt comfort, veiligheid én gemak. Het apparaat is snel en maakt – tijdens het testen in elk geval – geen fouten. Het enige, échte nadeel is de prijs – maar maakt je dat niets uit, lekker kopen....
Lees meer

De Nuki Keypad 2.0 is net als voorganger Keypad een smal, numeriek toetsenbord dat in directe verbinding staat met het slot dat binnenin aan de voordeur hangt. In dit geval is dit een Nuki Smart Lock 2.0, Smart Lock 3.0 of Smart Lock 3.0 Pro. Je hangt de keypad uiteraard aan de buitenkant van de voordeur, bijvoorbeeld aan de deurpost. En als het even kan, net uit het zicht om problemen te voorkomen. Maar in de meeste gevallen is dat niet mogelijk en moeten we maar vertrouwen en hopen dat niet iemand er met de buit vandoor gaat. Vastmaken doe je namelijk met een plakstrip.

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner-24691277

De knoppen zijn veel groter. | Foto: Wesley Akkerman

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner-24691276

De vingerafdrukscanner zit onderop. | Foto: Wesley Akkerman

Nuki Keypad 2.0: wat is er anders?

In de basis lijkt de Nuki Keypad 2.0 veel op de eerste versie. Waarom dan toch een nieuwe variant uitbrengen? Nou, de Oostenrijkse fabrikant heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo is het apparaat nu een stuk groter en langer dan voorheen, waardoor er meer ruimte is voor goede, stevige knoppen die voldoende feedback geven bij het indrukken. Daardoor hoef je niet meer te twijfelen of je het knopje wel goed ingedrukt hebt of dat je wellicht ook net een ander knopje meenam. De numerieke toetsen zijn groter en ronder en voelen dus beter aan tijdens het indrukken.

Daarnaast is er nu een vingerafdrukscanner aanwezig. Dat is waarschijnlijk de grootste reden waarom deze accessoire zo’n hoge prijskaart van 159 euro heeft. Je kunt tot twintig vingerafdrukken aanmelden, die allemaal met een druk op de scanner de voordeur van het Nuki-slot kunnen halen. Dat scannen gaat ontzettend snel. Je legt je vinger erop en de Nuki Keypad 2.0 weet meteen wie er voor de deur staat. De enige vertraging die er dan nog is, is de minimale tijd die het slot zelf nodig heeft om zichzelf open te draaien. Maar aan het scannen ligt het dus gelukkig niet.

Ook kun je tot tweehonderd numerieke codes invoeren op dit apparaatje. Zo kun je bijvoorbeeld de mensen die je het meest vertrouwd de voordeur laten openen met hun vingerafdruk, terwijl je andere personen simpelweg een code kunt geven. Codes zijn ook om een andere reden handig: zo kun je iemand altijd op afstand alsnog toegang verlenen, ook wanneer je niet in staat bent de deur op afstand te openen. Via de app voeg je een contactpersoon toe en binnen enkele stappen heeft die persoon zijn of haar eigen toegangscode. Je hebt dan dus géén gedoe met sleutels meer.

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner-24691275

De scanner werkt snel en veilig. | Foto: Wesley Akkerman

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner-24691274

Verschillende instellingen binnen de app, waaronder het gedrag. | Foto: Wesley Akkerman

Installeren is zo gepiept

Is dan echt alles zo simpel aan de Nuki Keypad 2.0? Ja, eigenlijk wel. Zelfs de installatie is binnen een minuut gepiept. Je haalt de keypad uit de doos en pakt ondertussen de app erbij. Daar geef je aan, via het hoofdmenu, dat je een keypad wil toevoegen. Vervolgens verschijnen er instructies in beeld. En als je die instructies gewoon opvolgt, dan kan er niets misgaan. Bij ons ging de installatie in één keer goed en waren we dus nog geen minuut bezig. Je stelt de toegangscode in via de app, terwijl je je vingerafdruk registreert via de Keypad 2.0. En dan hang je hem op en ben je klaar voor gebruik.

Mocht je al een eerste generatie keypad hebben van Nuki, dan hoeft dat geen probleem te vormen. Want eventueel opgeslagen codes gaan meteen mee naar de nieuwe versie. Je hoeft dus niets handmatig over te zetten; iedereen die een geldige, digitale sleutel heeft, behoudt die sleutel gewoon. Wil je alsnog zo’n toegangscode terughalen, dan kun je dat eveneens via de app regelen. De instellingen voor de toegangsverlening zit wel op een plek waarop je hem niet verwacht (bij de slotinstellingen, en dus niet de keypadinstellingen), maar dat is slechts een klein obstakel.

De Nuki Keypad 2.0 draait op vier AAA-batterijen. Die zitten er standaard in en hoef je dus niet zelf eerst nog aan te schaffen; wel zo handig. Nuki belooft dat de batterijen tot twaalf maanden meegaan. Let vooral even op het woordje ‘tot’. Dit hebben we niet kunnen testen in onze weken met de handige, bijna onmisbare accessoire. Maar uit ervaring met dit soort dingen weten we wel dat het altijd afhankelijk is van het gebruik en de manier waarop het slot ingesteld is. Binnen de app tref je verschillende instellingen en opties aan die het gebruik verder personaliseren.

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner-24691273

De Nuki Keypad 2.0 werkt op vier AAA-batterijen. | Foto: Wesley Akkerman

Nuki Keypad 2.0 – slim deurslot met vingerafdrukscanner-24691272

Gebruikers toevoegen is geen probleem. | Foto: Wesley Akkerman

Conclusie: Nuki Keypad 2.0 kopen?

Aangezien de Nuki Keypad 2.0 een hoge adviesprijs heeft van 159 euro, kunnen we hem niet bestempelen als een onmisbare accessoire. Het is gevoelsmatig vreemd een accessoire aan te schaffen dat duurder is dan waar het mee moet samenwerken (de Smart Lock 3.0 kost 149 euro, bijvoorbeeld). Desondanks doet dit product vrijwel alles goed en komt Nuki z’n belofte na: de Keypad 2.0 biedt comfort, veiligheid én gemak. Het apparaat is snel en maakt – tijdens het testen in elk geval – geen fouten. Het enige, échte nadeel is de prijs – maar maakt je dat niets uit, dan is het een prima aankoop.

0

Powered by

logo

 🔒Breng je slimme woning naar een hoger niveau met een beveiligingssysteem!

Vraag een offerte aan voor inbraakbeveiliging:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten