Eufy komt met videodeurbel en slot in één pakket

© PXimport

Eufy komt met videodeurbel en slot in één pakket

Geplaatst: 17 maart 2022 - 15:12

Aangepast: 27 juli 2023 - 12:13

Wesley Akkerman

Waarschijnlijk heb je hier als eigenaar van een slim slot en slimme videodeurbel een keer over nagedacht: is het niet handiger als die twee dingen beter met elkaar samenwerken? Eufy brengt daar nu een duidelijk antwoord op: ja, dat is handiger.

Eufy is een Chinese aanbieder van verschillende smarthomeproducten. Het bedrijf staat bekend om z’n deurbellen en camera’s, die vaak – mede door een goede prijs-kwaliteitverhouding – goed in de smaak vallen. Nu komt de fabrikant met iets nieuws en wel via Kickstarter, namelijk de Eufy Security Video Smart Lock. Dit is dus een slimme videodeurbel en slim slot in één systeem, dat naadloos met elkaar samenwerkt. De kosten: 399 dollar. De verwachte releasedatum ligt in mei 2022.

Dit idee lost een specifiek first world problem op. Wanneer er iemand aanbelt dan open je eerst de app van de deurbel. Staat er iemand voor de deur die je vertrouwt en naar binnen wil? Dan sluit je de ene app en open je die van het slimme slot. Vervolgens maak je de deur op afstand open, om wederom te wisselen van app om te zien of alles wel goed gaat. Het systeem van Eufy neemt enkele handelingen uit handen en presenteert dus alles onder één dak.

Het systeem bestaat uit een videodeurbel, met daaronder een numeriek toetsenbord en een bel voor het aanbellen. Aan de binnenkant van de deur hangt een slim slot. Verder is er ook een gong, zodat je goed in huis hoort dat er iemand aanbelt.

Heeft Eufy een gat in de markt gevonden?

Eufy lijkt hiermee een gat in de markt te hebben gevonden – of beter gezegd, te hebben geslagen. Via Kickstarter wilde het Chinese bedrijf namelijk een bedrag binnenhalen van bijna 46.000 euro. Op moment van schrijven staat de teller op 691.000 euro en een beetje. Dat is dus ongeveer vijftien keer het bedrag dat de fabrikant aanvankelijk wilde ophalen.

Er zijn nog wel een hoop dingen die we niet over het product weten. Hoe mooi het ook allemaal klinkt, dit soort producten vallen of staan met een goede accuduur. Hoewel we weten dat de accu in dit systeem beschikt over een vermogen van 10.000 mAh, weten we niet hoe lang het erover doet om die batterij leeg te krijgen.

Een constante wifi-verbinding en de dubbele functie van deurbel en deuropener (door het invoeren van een pincode voor het slimme slot) kunnen we ons voorstellen dat de accu sneller leeg raakt dan bij andere slimme deurbellen.

Een redelijk standaard deurbel

Verder lijkt de Eufy Security Video Smart Lock een redelijk standaard deurbel te zijn. Het systeem beschikt over een 2k-resolutie, een kijkveld van 160 graden en een beeldverhouding van 4:3. Daarnaast is er zowel een microfoon als speaker aanwezig, waardoor je moeiteloos communiceert met de persoon voor de deur. 

Uiteraard is er tevens een bewegingssensor en een systeem dat mensen herkent, waardoor je veel informatie binnenkrijgt na het ontvangen van een notificatie.

Het slimme slot biedt overigens geen optie aan voor het gebruik van sleutels aan de buitenkant van de deur, zoals Tedee bijvoorbeeld wel doet. En dat terwijl dat toch wel de meest veilige back-up is. Mocht er dan wat misgaan met de verbinding of het systeem, dan hoef je niet meteen het slot kapot te boren om binnen te komen. 

Wel kun je gebruikmaken van het eerdergenoemde numerieke toetsenbord of je vingerafdruk om binnen te komen. Er is tot slot geen abonnement nodig om opgeslagen beelden in te zien. Dat scheelt dan weer wel in de kosten. 

Ben je in de markt voor een slimme deurbel? We hebben er onlangs zes stuks getest om te bepalen wat de beste slimme deurbel is.

 🔒Breng je slimme woning naar een hoger niveau met een beveiligingssysteem!

Vraag een offerte aan voor inbraakbeveiliging:

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000