Review: Tado Starterkit V3+

Alarmsystemen

Geplaatst: 4 mei 2020 - 12:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:23

Het Duitse Tado is een van de fabrikanten die aan de weg timmert met slimme thermostaten. De nieuwste uitvoering is de Tado V3+.

Voor wie al een cv-ketel met thermostaat heeft, is de installatie niet moeilijk. Kwestie van oude thermostaat van de muur en nieuwe erop. Ook moet een internetbridge worden geïnstalleerd, om de V3+ online te kunnen bedienen.

Het is wel zaak om vóór installatie na te gaan welk soort cv-ketel u hebt. Dat bepaalt namelijk hoe de bedrading moet worden aangesloten op de thermostaat. Wie het ‘makkelijker’ wil doen, kan ook de extensiekit (99 euro) aanschaffen, om de V3+ draadloos aan te sturen.

Online bedienen

Bij de thermostaat horen een app en een website. Die laatste is vooral handig als u een schema wilt maken dat de V3+ vertelt wanneer de ketel wel en niet moet verwarmen en tot welke temperatuur. Met de app kan dat schema vervolgens met de hand worden bijgestuurd, tot op 0,1 graad. Het kan ook op de thermostaat zelf, maar dan alleen in stappen van een graad.

Slimme kraan

Tado leverde meteen ook een slimme radiatorkraan mee (79,99 euro). Die kan heel eenvoudig worden gemonteerd, waarna per app ook de betreffende radiator kan worden bediend.

Klinkt goed, maar is eigenlijk alleen nuttig als in huis (vrijwel) alle radiatorkranen worden vervangen door zo’n slimme jongen. Immers, als het hele systeem op 16 graden staat ingesteld en de slimme kraan 21 graden vraagt, wordt het hele huis alsnog tot 21 graden opgewarmd. De thermostaat kent leuke extra’s als geofencing en openraam detectie. Ook kan het systeem overweg met IFTTT, Google Assistant, Apple Homekit en Alexa.

Conclusie

Verwarmen met Duitse degelijkheid.

Pluspunten
Stijlvol en slim systeem.
Minpunten
Prijzig, zeker in combinatie met slimme kranen.

Adviesprijs: € 199,- (starterkit)

Voor meer informatie: http://www.tado.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000