Zo pas je je ringtone aan op je iPhone

© PXimport

Zo pas je je ringtone aan op je iPhone

Geplaatst: 2 mei 2021 - 11:05

Aangepast: 25 november 2022 - 10:55

Justin Doornekamp

Ben je de ringtone op je iPhone zat? Dan wordt het tijd om deze aan te passen! Gelukkig kan dat in een handomdraai. Bovendien kun je wat extra opties inschakelen om je ringtone nóg persoonlijker te maken. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

In principe heb je twee keuzes als je een andere ringtone wil, namelijk door een keuze te maken uit de standaard beltonen of om een ringtone aan te schaffen via Apple Music. Daarna kun je eventueel nog beltonen toewijzen aan bepaalde contacten of kun je zelf ringtones maken. 

Standaardkeuzes

Wil je gewoonweg kunnen kiezen uit de standaardtoontjes, dan ga je naar de Instellingen-app op je telefoon en hier naar Horen en voelen. Onder Geluiden en trillingspatronen vind je opties als Beltoon, Sms-toon en Agendamelding. Kies de optie die je wilt aanpassen en je krijgt een lijst met diverse meldingstonen waar je uit kunt kiezen. De standaardbeltoon is Bezinning, maar wellicht heb je liever de relaxte tonen van Aan de kust of de klassieke beltoon van oudere iPhones Marimba. Boven de lijst met standaard beltonen vind je ringtones die je al eerder hebt gekocht via iTunes of Apple Music. Bij Trillen kun je aanpassen op welke manier je telefoon moet trillen als je een belletje krijgt. 

Beltonen toewijzen

Wil je bepaalde beltonen toewijzen aan contactpersonen, ga dan naar de Contacten-app en tik op een van je contacten. Kies rechtsboven voor Wijzig en daarna voor Beltoon om de ringtone te wijzigen. Op deze manier kun je aan je beltoon direct afleiden wie er belt, of dat nu je moeder of je baas is. 

Ringtones kopen

Ben je toch niet helemaal te spreken over de standaard beltonen op je iPhone, dan kun je ook overwegen om nieuwe ringtones aan te schaffen in de iTunes Store. Deze optie vind je onder Beltoon in de Instellingen-app, al kun je uiteraard ook direct de iTunes-app opstarten. Tik rechtsonder in het scherm op Tonen en je vindt direct diverse bel- en meldingstonen uit bekende films als Star Wars en Jaws of van bekende muzikanten. Voor meldingstonen, die je hoort bij sms-berichten, betaal je vaak een bedrag van 0,99 euro en voor beltonen 1,29 euro.

Heb je een keuze gemaakt en een ringtone gekocht, dan vind je deze automatisch terug in het Beltoon-menu in de Instellingen-app. In de App Store vind je bovendien een reeks apps die, gratis of tegen betaling, ringtones aanbieden en met sommige apps kun je zelfs eigen ringtones maken. Wie zelf een ringtone wil maken, kan onder meer terecht bij Audacity. Hoe deze app exact werkt kun je lezen in dit artikel

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000