Zo kun je je iPhone sneller opladen

Zo kun je je iPhone sneller opladen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 september 2021 - 02:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Iedereen loopt er vroeg of laat weleens tegenaan: je hebt je telefoon veel te laat aan de lader gehangen en je wilt voordat je vertrekt alles uit de oplaadbeurt halen. Hoe doe je dat? Zo kun je je iPhone sneller opladen.

1. Gebruik geen oude laders

Ben je al jaren een fervent gebruiker van Apple-apparaten, dan heb je vast nog wel wat oude opladers liggen die je gebruikt om je iPhone op te laden. Hoewel je die in een normale situatie prima kunt gebruiken, kies je liever voor een nieuwe oplader als je niet zoveel tijd hebt. Bij oudere adapters kan het behoorlijk lang duren voordat je iPhone is opgeladen. Een uitzondering is overigens de oude 12W iPad-oplader. Hoewel deze adapter niet zo snel is als de huidige laders, kun je je iPhone er best snel mee opladen. Volgens diverse tests kun je circa 40% opladen in dertig minuten. Schaf zo’n oude adapter er niet speciaal voor aan, maar als je hem nog ergens hebt liggen is dit een prima optie. Opladers die officieel zijn bedoeld voor andere merken smartphones kun je ook het beste vermijden. 

2. Draadloos opladen niet ideaal

Afgelopen jaar kondigde Apple de MagSafe-draadloze oplader aan. Handig: je legt je telefoon op de lader en klaar is kees! Wil je je iPhone snel opladen, dan is de MagSafe echter geen goede keuze. Hoewel Apple zegt dat de adapter tot 15 watt ondersteunt, blijkt de wattage in de praktijk een stuk lager te liggen, vergelijkbaar met de oudere 12W-adapter voor de iPad. Zeker als je een wat oudere iPhone hebt, haal je geen hoge snelheden met een MagSafe. 

3. Ga voor de 20W USB-C adapter

Wil je je telefoon echt snel opladen, dan kies je het beste voor de 20W USB-C-adapter. De oplaadsnelheden die je met deze oplader kunt bereiken verschillen per telefoonmodel, maar vaak kun je circa de helft van je accu opladen in dertig minuten. Apple verkoopt deze adapters voor circa 20 euro. 

4. Soms werkt een laptoplader ook

Heb je een niet al te oude MacBook, dan kun je deze adapter vaak ook gebruiken voor je iPhone. Hoewel deze laders veel krachtiger zijn dan de reguliere iPhone-adapters, kan een iPhone de oplaadcapaciteit niet volledig benutten. Maar dat neemt niet weg dat een MacBook-lader een goede optie kan zijn om je telefoon snel op te laden. 

5. Gebruik een externe batterij

Is het tijd om te vertrekken en moet je echt je telefoon uit het stopcontact halen, dan kun je natuurlijk ook onderweg opladen. Een handige optie is een oplaadcase: deze fungeert als beschermhoesje en tegelijk als oplader. Je kunt zo’n beschermhoes bij derde partijen kopen, maar ook Apple zelf heeft een lijn met oplaadbare hoesjes. Zo kun je de MagSafe Battery Pack door middel van een magneet vastklikken aan je iPhone, zodat je deze onderweg gemakkelijk kunt opladen. Een oplaadhoesje maakt je telefoon wel groter en zwaarder.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000