Zo overleef je met een 16GB iPhone

Ondanks steeds groter wordende apps en foto's en allerlei functies blijft Apple hun iPhone verkopen vanaf een capaciteit van 16GB. Doordat iPhone-gebruikers niet de mogelijkheden hebben om dit geheugen uit te breiden, lopen veel mensen aan tegen de bekende melding dat hun iPhone vol zit.

Het zal je als eigenaar van een iPhone van 16GB bekend voorkomen: de melding dat je iPhone vol is. Na slechts een handjevol apps en wat opgehoopte foto's verschijnt de melding die vaak resulteert in een hele diepe zucht. MacWorld.nl is hier om jullie op te vangen met vier tips voor als je iPhone vol is. Lees ook: Loopt je iPhone vast? Dit is de oplossing.

Muziek

Dit neemt al snel heel veel ruimte in beslag en als je geen Spotify of Apple Music gebruikt heb je waarschijnlijk veel lokale muziek op je iPhone staan. Door al je muziek te verwijderen via Instellingen / Algemeen / Opslag / Muziek / Verwijder, maak je heel makkelijk veel ruimte vrij op je iPhone.

Met Spotify kun je gratis naar muziek luisteren en met een betaal abonnement kun je zelfs offline-afspeellijsten aanmaken in een lagere kwaliteit waardoor je muziek minder ruimte inneemt. Uiteraard moet je bij het gebruik van Spotify en Apple Music wel rekening houden met het internetabonnement van je iPhone.

Foto's

Foto's en video's nemen bij de meeste iPhones verreweg de meeste ruimte in. Door gebruik te maken van de cloud kun je al het oorspronkelijke materiaal veilig van je iPhone verwijderen. Hoewel iCloud lastig kan zijn en de gratis versie niet altijd genoeg ruimte biedt voor al je foto's, kun je ook gebruik maken van Google Photos. Back-up al je foto's en nadat ze veilig in de cloud staan kun je ze verwijderen. Lees ook: Altijd scherpe foto's met je smartphone.

Tip: nadat je in Foto's op Selecteer hebt gedrukt, houd je een foto een seconde ingedrukt en veeg je over het scherm. Zo selecteer je makkelijk meerdere foto's om te verwijderen of te versturen.

Games

Heb je een game al een maand niet meer gespeeld? Verwijder hem van je iPhone! Games worden steeds groter door onder meer grotere spelwerelden en betere graphics, en nemen steeds meer ruimte in beslag. Lees ook: De 13 leukste games voor je iPhone of Android-smartphone.

Andere data

Vooral apps als Facebook en Instagram zijn er goed in: cache-data achterlaten. Hoewel iOS het cache van een aantal apps vanzelf leegt als de iPhone vol is, hoef je helemaal niet te wachten tot iOS daar zin in heeft en kun je het ook gewoon zelf regelen.

Back-up je telefoon via iTunes, waardoor je wachtwoorden en gegevens bewaard blijven. Als je nu je iPhone herstelt en de reservekopie terugzet, zul je zien dat je plotseling veel meer ruimte vrij hebt. Vaak blijven er naast cache-gegevens ook restanten hangen van vorige iOS-versies waardoor je iPhone vol raakt en deze methode verwijdert deze gegevens. Lees ook: Zo maak je een reservekopie van je iPhone en iPad.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten