Loopt je iPhone vast? Dit is de oplossing

© PXimport

Loopt je iPhone vast? Dit is de oplossing

Geplaatst: 30 december 2015 - 13:35

Aangepast: 24 november 2022 - 11:44

Redactie Computer!Totaal

Een vastgelopen iPhone kan bij veel mensen het zweet doen uitbreken. Er zijn een paar methodes om je telefoon weer aan de praat te krijgen.

Ondanks het geavanceerde besturingssysteem en de afstemming van de software en hardware, blijft de iPhone gewoon een computer. Dat betekent dat het apparaat af en toe vastloopt, het scherm niet meer reageert of er andere ongewenste dingen gebeuren. Af en toe uitzetten en weer aanzetten kan daarom geen kwaad. Lees ook: Help: mijn reservekopie wordt niet gemaakt, wat nu?

Zachte reset

Als je iPhone niet meer reageert op het touchscreen, zul je een andere oplossing moeten gebruiken. Schakel de iPhone eerst uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat er een schuif in beeld komt. Schuif deze van links naar rechts om de iPhone uit te schakelen. Schakel hem daarna in met de aan/uit-knop.

Harde reset

Je telefoon reageert niet altijd op deze actie. Als hij echt vastgelopen is, kun je gebruikmaken van een harde reset. Druk de aan/uit-knop en de home-knop tegelijkertijd in, totdat je iPhone uitschakelt en je het Apple-logo in beeld ziet. Je telefoon start nu vanzelf weer op. Deze harde reset verhelpt in de meeste gevallen je probleem.

Fabrieksinstellingen

Als niets meer wil werken, is het terugzetten naar de fabrieksinstellingen de enige oplossing. Deze rigoureuze optie wist alle data en instellingen van je device, dus gebruik dit echt als niets anders meer werkt - en hoop dat je zo slim was om een back-up te maken (zie hieronder).

Om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zorg je dat hij voor minstens 50 procent is opgeladen of aan het opladen is. Ga naar Instellingen, klik op het tabblad Algemeen en ga naar Stel opnieuw in. Druk op Wis alle instellingen en bevestig je keuze, eventueel met je pincode. Je telefoon wordt nu helemaal opnieuw ingesteld.

Back-up

Om te voorkomen dat je belangrijke bestanden, foto's en apps kwijtraakt, is het raadzaam regelmatig een back-up van je toestel te maken. Het is een beetje mosterd na de maaltijd als je iPhone echt niets meer wil doen, maar als je op tijd een reservekopie hebt gemaakt, kan je dat een hoop ellende schelen.

De makkelijkste manier om een back-up van je iPhone (of iPad) te maken, is via iTunes. Volg daarvoor het stappenplan dat MacWorld heeft gemaakt. Zo weet je zeker dat je belangrijke bestanden veilig zijn, zelf als je iPhone het begeeft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten