OnePlus 5 officieel aangekondigd

© PXimport

OnePlus 5 officieel aangekondigd

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 juni 2017 - 14:00

Aangepast: 24 november 2022 - 12:34

Daan Doedens

De Chinese smartphonebouwer OnePlus heeft officieel een nieuwe smartphone aangekondigd. De OnePlus 5 biedt, zoals we van het bedrijf gewend zijn, topspecificaties voor een schappelijke prijs. Morgen kun je de OnePlus 5 zelf al bewonderen in Amsterdam.

Specificaties van de OnePlus 5

Goed, topspecificaties dus. Wat zijn dat dan zoal? Nou, een supersnelle processor bijvoorbeeld. De Qualcomm Snapdragon 835 is ook terug te vinden in bijvoorbeeld de HTC U11, die een stuk duurder is, en in de Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S8.

Gebruikers kunnen kiezen tussen een OnePlus 5 met 64GB aan opslag met 6GB RAM en een OnePlus 5 met 128GB aan opslag en maar liefst 8GB aan RAM. De telefoon draait op Android Nougat en zal snel een update krijgen naar Android O, wanneer dat systeem officieel uitkomt.

De telefoon leunt op een accu van 3.300 mAh. Handig daarbij is de functie Dash Charge, eigenlijk oplader en koeling in één. Daarbij wordt de telefoon opgeladen zonder warm te worden, en dat gaat nog behoorlijk snel ook. Binnen een half uur zou je OnePlus klaar zijn voor een hele dag.

Camera en scherm

Een van de belangrijkste punten van de OnePlus 5 is de camera, als we het Chinese bedrijf tenminste zelf mogen geloven. De lens steekt een beetje uit aan de achterkant (waardoor het geheel inderdaad nogal iPhone-achtig aandoet), maar de dubbele camera van 20 megapixel moet kunnen wedijveren met de beste camera's van dit moment, mede door een combinatie van een zoomlens en een groothoeklens. De frontcamera doet het met 16MP op papier ook niet onaardig.

Foto's worden getoond op een 5,5 inch-scherm. Dat scherm zit weer in een licht gebogen behuizing van amper 7 millimeter dik. Met, daarin verwerkt, een 3,5mm-plug voor je koptelefoon - tegenwoordig geen standaard meer in smartphones in het hoogste segment. De 5 komt in in eerste instantie twee kleuren op de markt: zwart en grijs.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 5 zal 499 euro gaan kosten en is vanaf 27 juni te bestellen. Je kunt hem morgen bij een pop-up-event in Amsterdam al bekijken. Computer!Totaal is overigens ook bij dat evenement aanwezig.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000