ITC: tegen Apple ingezet Kodak-patent is ongeldig

© CIDimport

ITC: tegen Apple ingezet Kodak-patent is ongeldig

Geplaatst: 22 mei 2012 - 10:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Jasper Bakker

De Amerikaanse handelscommissie ITC wijst een Kodak-patent op foto-previews af. De failliete fabrikant heeft Apple en RIM aangeklaagd om inbreuk op dat patent.

Een rechter van de ITC (International Trade Commission) concludeert wel dat Apple's iPhone 3G en enkele BlackBerry-modellen van RIM inbreuk maken op het patent. Maar het octrooi zelf is vervolgens ongeldig verklaard.

Aanvechten

Dit oordeel van de ITC-rechter is een voorlopige bevinding. Kodak gaat hiertegen in beroep bij het volledige rechterspanel van de ITC, meldt de News Service van Webwereld-uitgever IDG. De failliete fotofabrikant verwacht daarin een uitspraak tegen eind september.

Kodak heeft Apple en RIM in januari 2010 aangeklaagd voor schending van dit patent. Het gaat om een techniek voor het previewen van een nog te nemen foto op het scherm van een digitale camera. Kodak gaat prat op ruim 1000 patenten, die het essentieel noemt voor digitale fotografie. Het wil dit intellectuele eigendom te gelde maken en spant daarvoor meer rechtszaken aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000