© PXimport

iOS 7: Het laatste nieuws

Geplaatst: 11 maart 2014 - 06:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie Computer!Totaal

In dit artikel verzamelen wij alle informatie over het iOS 7-besturingssysteem van Apple. Het OS draait op de iPhone, iPad en iPod touch. Wil je dus op de hoogte blijven, check dit artikel regelmatig!

De 6 grootste verbeteringen van iOS 7.1

Toegevoegd op 11 maart 2014

Apple heeft iOS 7.1 vrijgegeven voor de iPhone en iPad. De grootste systeemupdate tot nu toe - iOS 7 - bevatte de nodige bugs en problemen, welke met iOS 7.1 verleden tijd moeten zijn. De update bevat enkele belangrijke aanpassingen, wij zetten de grootste hiervan voor je op een rij.

1. Vernieuwde interface

De interface van iOS 7.1 is aangepast. Op het visuele vlak zijn de veranderingen te zien in het bel-icoontje en het power off-icoon die ronder zijn gemaakt. Door nieuwe instellingen kan de transparantie op de achtergrond worden omgezet naar een donkergrijze kleur en kunnen toetsen op het toetsenbord een dikgedrukte weergave krijgen. Daarnaast zal het systeem niet meer onverwacht rebooten. iOS 7.1 zorgt voor snellere animatieweergaven en dat maakt de update een grote verbetering die ook beschikbaar is op enkele Apple-apparaten, zoals de iPhone 4.

 

© PXimport

Lees verder over de verbeteringen van iOS 7.1.

Zo maak je zelf ringtones voor iOS 7

Toegevoegd op 3 februari 2014

De iPhone maakt veel dingen makkelijk. Het maken van een eigen ringtone hoort daar echter niet bij. Maar het kán wel en wij vertellen je hoe.

In een eerder artikel op deze website, hebben we je laten zien waar je de 'oude' ringtones terugvindt in iOS 7. Maar wist je dat je ook ringtones kunt maken op basis van de nummers die je hebt gekocht?

Omslachtig

Een jaar of tien (misschien zelfs vijf nog) was het de normaalste zaak van de wereld om je favoriete liedje te gebruiken als ringtone. Immers, die Nokia-tune was je na een week ook wel zat. De iPhone heeft veel dingen makkelijker gemaakt, maar het toevoegen van een ringtone absoluut niet. Geen ramp, want een eigen ringtone maken doet anno 2014 bijna niemand meer. Maar mocht je het wél willen, dan maakt Apple het je niet bepaald makkelijker. Gelukkig zijn er nu apps die het enigszins vereenvoudigen, maar het blijft een omslachtige klus. Maar dan heb je dus wél als één van de weinigen een gepersonaliseerde ringtone.

 

© PXimport

Lees verder over het maken van ringtones voor iOS 7.

iOS 7-gebruikers kampen met 'black screen of death'

Toegevoegd op 23 januari 2014

Een deel van de iPhone- en iPad-gebruikers op iOS 7 kampt met een 'black screen of death'. Anderen juist weer een 'white screen of death'. Wat is hier aan de hand?

Een onbekend aantal iOS 7-gebruikers kampt met een terugkerend probleem: het besturingssysteem schakelt zichzelf plotseling uit. Zij zien vervolgens het voor iOS-gebruikers bekende zwarte scherm met witte Apple-logo, of het witte scherm met zwarte Apple-logo (afhankelijk van de kleur van het toestel). Apple erkent de problemen en komt met een fix in de aanstaande 7.1-versie.

Lees verder over het kampen van iOS 7-gebruikers.

Oude ringtones terughalen in iOS 7

Toegevoegd op 16 januari 2014

Never change a winning team, moet Apple jarenlang gedacht hebben. Het bedrijf heeft de ringtones voor de iPhone nagenoeg onaangetast gelaten sinds de lancering van de eerste generatie. Eind vorig jaar kwam daar verandering in, met de komst van iOS 7 en een gloednieuwe set ringtones.

Ringtones verdwenen?

Een verfrissende stap, ook omdat Apple niet zomaar wat liedjes in een map gooit. Er is namelijk goed over nagedacht en de nieuwe standaard ringtone is net zo pakkend als de oude. Echter, die oude ringtone is dus wel ongevraagd vervangen voor de nieuwe, en als je besluit dat je toch de oude terug wilt, kom je van een koude kermis thuis. Die ringtone lijkt namelijk verdwenen! Gelukkig is niets minder waar want Apple heeft hem alleen een beetje verstopt, al is het een raadsel waarom.

 

© PXimport

Lees verder over het terughalen van oude ringtones op iOS 7.

Zelf een blurred wallpaper maken voor iOS 7

Toegevoegd op 2 januari 2014

Eigenlijk is het te bizar voor woorden. Apple gooit een blur over een afbeelding en we vinden het prachtig. Toch zijn die wazige achtergronden in iOS 7 ook echt schitterend om te zien. Maar het is helemaal niet zo moeilijk om die zelf te maken, met de app Blur.

Blur installeren

Het klinkt misschien omslachtig om een app te installeren voor het maken van wallpapers. Maar het is juist een stuk efficiënter. Het alternatief is namelijk dat je een afbeelding opent in Photoshop, daar een filter overheen gooit, de afbeelding mailt naar of synchroniseert met je iPhone om te kijken of het wel zo leuk staat als je dacht. Met een app als Blur is het in een paar seconden gedaan, en de app is ook nog eens gratis. Win, win dus. Je downloadt Blur in de App Store.

 

© PXimport

Lees verder over hoe je zelf een blurred wallpaper maakt

Fysieke toetsenbord shortcuts in iOS 7

Toegevoegd op 2 januari 2014

Apple heeft een flinke lans gebroken voor virtuele toetsenborden door ons deze toetsenborden op te dringen. Maar echt prettig werkt het natuurlijk nog steeds niet. Gelukkig is Apple de kwaadste niet en ondersteunt iOS 7 een flink aantal toetsencombinaties op fysieke toetsenborden. Lees hier welke.

Toetsenbord

Het virtuele toetsenbord krijgt er doorgaans flink van langs als er weer eens een Apple-product besproken wordt. Wij zijn het eens met het feit dat typen op zo'n toetsenbord het niet haalt bij het typen op een fysiek toetsenbord. Toch krijgt het virtuele toetsenbord niet genoeg credits, wat ons betreft, want vanwege de virtuele aard, zijn er shortcuts mogelijk die op fysieke toetsenborden niet gerealiseerd kunnen worden.

 

© PXimport

Lees verder over fysieke toetsenbord shortcuts in iOS 7.

Nokia hekelt Apple's iOS 7

Toegevoegd op 31 december 2013

Nokia heeft zijn kaarten-app voor iPhones en iPads uit de iTunes App Store verwijderd. Het geeft Apple's mobiele besturingssysteem de schuld. "Recente veranderingen aan iOS 7 hebben de gebruikerservaring schade toegebracht."

De Here-app met Nokia's kaartendienst is plots eerder deze maand verdwenen voor iOS. De Finse telefoonfabrikant, wiens toesteldivisie nu wordt opgekocht door Microsoft, heeft de app zelf uit de iTunes App Store gehaald. De reden die Nokia geeft, opgetekend door The Indian Express die de Here-verdwijning heeft ontdekt, is dat iOS 7 de gebruikerservaring schaadt.

Lees verder over de hekel van Nokia aan Apple's iOS 7.

iOS 7: De complete gids

Toegevoegd op 9 december 2013

Apple bracht op 18 september iOS 7 uit. Vergeleken met de voorgaande versies, zijn de veranderingen dit keer zeer ingrijpend. De vormgeving van het besturingssysteem ondergaat een ware metamorfose en er zijn talloze nieuwe functies toegevoegd. We verdiepen ons in dit nieuwe besturingssysteem.

Voor het eerst sinds de lancering van iOS heeft een andere ontwerper de leiding over het design van het mobiele besturingssysteem. En dat is goed te merken, want het uiterlijk is radicaal omgegooid. Nadat Jonathan (Jony) Ive de ontslagen Scott Forstall vorig jaar opvolgde, werd al vrij snel duidelijk dat iOS na zes jaar eindelijk een ander sausje krijgt.

Verder voegt Apple allerlei slimme functies toe, zoals het Controlecentrum, AirDrop en meer camera-mogelijkheden. De nieuwe update is verschenen voor iPhone 4, iPad 2, iPod touch (5e generatie) en latere modellen.

 

© PXimport

Lees verder over de complete gids voor de iOS 7.

Vernieuwde Whatsapp Messenger voor iOS 7

Toegevoegd op 3 december 2013

Whatsapp heeft gisteren een vernieuwde versie van de veelgebruikte chatapp uitgebracht voor iOS 7, die nu te downloaden is in de App Store. Wat is er allemaal nieuw en hoe werkt het?

Design & uiterlijk

Het uiterlijk van de app is compleet vernieuwd. Whatsapp heeft een volledig witte vormgeving gekregen (de blauwe bovenbalk en de zwarte onderbalk met de knoppen zijn om zeep). Hiervan kun je alvast zeggen dat het goed past bij iOS 7; of je dat nu mooi vindt of niet.

 

© PXimport

Lees verder over Whatssapp Messenger op iOS7.

Apps afsluiten in iOS 7

Toegevoegd op 20 november 2013

Je hebt geüpdatet naar iOS 7 (of een nieuwe iPhone 5s of 5c gekocht) en je komt er maar niet achter hoe je al die geopende apps kunt afsluiten. Geen zorgen: Je bent niet de enige. Hier leggen we uit hoe je apps af kunt sluiten op je iPhone, iPad en iPod touch.

In iOS 6 (en eerdere versies) moest je tweemaal op de thuisknop drukken om een lijst tevoorschijn te halen met alle apps die op de achtergrond draaiden - en dus alle kostbare bronnen (RAM) van de smartphone of tablet in gebruik namen. Je moest er dan eentje ingedrukt houden om ze allemaal te laten wiebelen, en vervolgens op het rode kruisje drukken om de app af te sluiten.

Laten we eerlijk zijn, het was nooit een geweldig systeem. De meeste mensen realiseerden zich niet dat je niet eens op het kruisje hoefde te drukken. Je kon overal op het scherm drukken om de app af te sluiten.

 

© PXimport

Lees verder over het afsluiten van apps op iOS 7.

De 18 mooiste apps voor iOS 7

Toegevoegd op 22 november 2013

De grootste en opvallendste vernieuwing in iOS 7 is het nieuwe design. Om die reden zetten wij de 18 apps met het mooiste design op een rij.

Analog

Aan fotografie-apps in de App Store absoluut geen gebrek. Wat Analog Camera echter zo fantastisch maakt, is de heerlijk minimalistische interface. Deze geeft je met slechts een paar grote, strak ontworpen knoppen, dezelfde mogelijkheden als vele andere apps die daar veel meer knoppen voor nodig hebben.

Het principe is heel eenvoudig, je schiet een foto, past een filter toe en deelt (via mail, je Filmrol, Twitter of Facebook). De werking van de gehele app is opgehangen aan dit driestappenplan en dat werkt fantastisch. Meer opties zijn verscholen achter veegbewegingen, waardoor de combinatie tussen een minimalistische fotografie-app en een app die tóch veel functies heeft, optimaal is.

Plus Prachtige minimalistische (en snelle!) interface.

Min De 'verborgen' opties vereisen wat uitprobeerwerk.

Prijs € 1,79

Omvang 5,4 MB

https://itunes.apple.com/nl/app/analog-camera/id591794214

 

© PXimport

Lees verder over de mooiste apps voor iOS 7.

Rustig slapen dankzij Niet Storen in iOS 7

toegevoegd op 19 november 2013

Op sommige momenten heb je liever geen last van een trillende of bliepende smartphone. Gelukkig biedt iOS 7 de optie om meldingen (tijdelijk) uit te zetten met de Niet storen-functie.

Inschakelen van de Niet storen-functie

In de vorige iOS-versie was de Niet storen-functie al beschikbaar. Echter werkte deze alleen als de iPhone, iPad of iPod touch vergrendeld was. Met de vernieuwde functionaliteit kan je ervoor kiezen ook geen meldingen te ontvangen als het apparaat ontgrendeld is. Schakel het als volgt in:

1. Open 'Instellingen'

2. Scrol naar 'Niet storen' en tik hierop

 

© PXimport

Lees verder over Niet Storen van iOS 7.

iOS 7: 5 dingen die je nog niet wist

Toegevoegd op 12 november 2013

Werken met een nieuwe versie van iOS is altijd een avontuur. Niet zozeer vanwege alle foefjes die Apple heeft aangekondigd, maar vooral vanwege de nieuwe functies die Apple niet heeft aangekondigd, maar wel aanwezig zijn. Ook iOS 7 heeft zulke juweeltjes, en we lichten er vijf voor je uit.

Camera bounce

Nee, geen functie waarbij je de camera uit je handen laat kletteren, maar een speelse en zeer stoere functie om je camera vanuit stand-by-modus voor de dag te halen. Dat je vanuit stand-by-modus je camera kunt starten door het camera-pictogram naar boven te slepen, wist je waarschijnlijk al. Het kan echter ook een stukje stoerder. Wanneer je namelijk het pictogram een stukje omhoog sleept en daarna hard naar beneden 'gooit' dan stuitert het scherm weer omhoog en kun je de camera gebruiken. Compleet nutteloos, maar extreem cool.

 

© PXimport

Lees verder over de verrassingen van iOS 7.

Automatische updates inschakelen in iOS 7

Toegevoegd op 11 november 2013

Het is één van de fijnste nieuwe mogelijkheden in iOS 7: de mogelijkheid om apps automatisch te laten updaten door de App Store. Ofwel, nooit meer staren naar een badge die aangeeft dat er 20 of 30 apps wachten op een update. Maar waarom werkt het niet na het installeren van iOS7?

Controle

De reden dat apps niet automatisch geüpdatet worden na het installeren van iOS 7, is dat de functie automatisch is uitgeschakeld. Dat klinkt misschien onlogisch, maar het tegendeel is waar. Lang niet alle iOS-gebruikers updaten hun apps namelijk direct wanneer er een nieuwe versie van beschikbaar is. Soms uit luiheid, maar vaak omdat daar een hele goede reden voor is. Immers, niet alle apps zijn voor recreatief gebruik, soms hangt het functioneren van het hele bedrijf daaraan en dan wil je dus wel eerst zeker weten dat de nieuwe versie goed is, want terugdraaien kan niet altijd. In die gevallen wil je natuurlijk geen automatische updates en dat is de reden dat Apple de optie standaard heeft uitgeschakeld.

 

© PXimport

Lees verder over automatische updates inschakelen in iOS 7.

Wat je moet doen als je iOS 7 update blijft steken

Toegevoegd op 4 november 2013

Zojuist een vraag op onze Vraag&Antwoord omgeving: de update naar iOS 7.0.3 blijft steken en het installatieproces staat al 2 dagen op "nog 1 minuut resterend". Wat moet je dan doen?

Twee dagen wachten is sowieso een beetje lang. Als een update een uur "hangt", dan weet je wel dat er wat mis is. Er zijn meerdere acties om te ondernemen, van lichte maatregelen naar zware maatregelen.

Stap 1 Ga voor een soft reset

Voordat je overgaat tot een harde reset van je iPhone kun je proberen je telefoon af te sluiten en weer uit en aan te zetten. Houd de aan/uitknop op de bovenkant van je telefoon ingedrukt totdat de rode "schuif om uit te zetten"schuifbalk verschijnt. Veeg met je vinger van links naar rechts en je telefoon zal worden afgesloten.

Lees verder over de oplossingen voor iOS 7.

4 eigenaardigheden van iOS 7 - Zo ga je ermee om

Toegevoegd op 31 oktober 2013

De laatste tijd worden we op de redactie bestookt door vragen over problemen (en eigenaardigheden) met betrekking tot iOS 7. Ieder op zich misschien te klein om een heel artikel aan te wijden, maar samen zijn ze zeker de moeite waard om eens te bespreken.

De niet roterende Remote

Probleem: Nadat ik de iOS 7-upgrade geïnstalleerd heb, wil de Remote-app van Apple niet meer roteren. Heb ik een verkeerde instelling?

Ik vrees dat het enige wat er verkeerd is met je instelling, je verwachting is dat de app in zijn huidige vorm zou werken. Apple heeft Remote nog niet geüpdatet om helemaal goed te werken met iOS 7, dus hoe je je apparaat ook draait of keert, de app zal niet roteren. Alles blijft in de portretstand staan. Ik neem aan dat Apple binnenkort een update zal uitbrengen die dit probleem oplost.

 

© PXimport

Lees verder over de eigenaardigheden van iOS 7.

Geheimen van het iOS 7 toetsenbord

Toegevoegd op 30 oktober 2013

iOS 7 zit vol veranderingen: nieuwe iconen, nieuwe app-interfaces en nieuwe functies. De kans is groot dat je nog niet echt hebt stilgestaan bij een vernieuwd onderdeel dat je dagelijks veel gebruikt: het toetsenbord. Ontdek hier verborgen karakters en handige sneltoetsen voor je iPhone en iPad.

Het iOS 7-toetsenbord laat verschillende toetsen zien, afhankelijk van de functie van een app. Het toetsenbord van Berichten is simpel en kaal. Wanneer je Mail gebruikt krijg je echter de @-knop duidelijk te zien in de onderste rij van het toetsenbord, zodat je gemakkelijk e-mailadressen kunt typen. Vroeger moest je hiervoor de 123-toets indrukken.

 

© PXimport

Lees verder over het toetsenbord van iOS 7.

Apple rolt iOS 7.0.3 uit - zo haal je de update binnen

Toegevoegd op 24 oktober 2013

Apple heeft donderdag een update voor zijn mobiele besturingssysteem iOS 7 vrijgegeven. iOS 7.0.3 belooft een groot aantal problemen in de software aan te pakken. Heb je de update nog niet binnen? Hier lees je hoe je dit handmatig kunt doen.

Na de lancering van iOS 7 bleek dat de grondig vernieuwde software niet helemaal probleemloos werkte. Zo was er een bug die het mogelijk maakte om vanaf het vergrendelscherm telefoonnummers te bellen en konden sommige gebruikers geen berichten versturen via iMessage. Een update naar iOS 7.0.3 belooft deze en vele andere zaken aan te pakken.

 

© PXimport

Lees hoe je iOS 7.0.3 op je iPhone of iPad installeert.

iOS 7.01 gelanceerd

Toegevoegd op 20 september 2013

Apple heeft vandaag alweer een nieuwe versie van het woensdag gelanceerde besturinssysteem iOS 7 gelanceerd: onder meer een bug in het vergrendelingsscherm wordt naar verluidt door de update opgelost. Gisteren werd bekend dat het vergrendelingsscherm vrij simpel kan worden omzeild. De update is vanaf vandaag te downloaden.

Downloaden iOS 7 leidt tot veel frustratie

Toegevoegd op 19 september 2013

Grote paniek woensdagavond onder iPhone-bezitters: de download van iOS 7 ging niet bepaald vlekkeloos. Door de massale belangstelling werden downloads afgebroken, of werd iOS 7 helemaal niet gevonden.

Bezitters van een iPhone die en masse het nieuwe iOS 7 wilden downloaden, moesten veel geduld hebben en over een groot incasseringsvermogen beschikken.

Sommige iPhones meldden dat de huidige versie van iOS 6 de nieuwste was, andere toestellen die via de update wel iOS 7 vonden gaven een pop-up dat de download drie tot soms 25 uur zou duren. Om na enige tijd zonder meer de verbinding met de Apple-servers te verbreken.

De problemen deden zich niet alleen voor in Nederland, ook elders werd geklaagd. Met name op Twitter deden veel gebruikers hun beklag.

Bron: Webwereld.nl

OS 7 is vanaf 18 september beschikbaar

Toegevoegd op 10 september 2013

Tijdens de persconferentie die Apple vanavond hield, heeft het bedrijf aangekondigd dat iOS 7 vanaf 18 september beschikbaar zal zijn. Het opnieuw ontworpen besturingssysteem zal beschikbaar zijn voor alle iOS apparaten vanaf de iPhone 4, iPad 2 en iPod Touch van de vijfde generatie.

Naast een volledig nieuwe interface, zullen met iOS 7 functies zoals AirDrop, iTunes Radio en een vernieuwde camera-app worden geïntroduceerd. Deze functies kondigde Apple tijdens de onthulling van het mobiele besturingssysteem in juni al aan.

iWork

Apple maakte verder bekend dat klanten die een nieuw iOS apparaat kopen vanaf nu gratis de apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie en iPhoto meegeleverd krijgen. Hiermee wil Apple iOS apparaten meer productiviteitsmogelijkheden meegeven. Waarschijnlijk zullen gebruikers die reeds in het bezit zijn van een iOS apparaat nog wel moeten betalen voor het downloaden van de apps.

iPhone 5S

Ook zullen in iOS 7 enkele optimalisaties worden doorgevoerd voor de tevens aangekondigde iPhone 5S. Zo wordt het mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met behulp van een vingerafdrukscanner en ook maakt de processor gebruik van een vernieuwde architectuur. Meer informatie over de iPhone 5S vind je in dit artikel.

Na de lancering van iOS 7 op 18 september zullen wij hier op Computer!Totaal in een review het nieuwe besturingssysteem onder de loep nemen.

'iOS 7 op 10 september naar iPhone, iPad en iPod touch'

Apple zal zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 op 10 september lanceren. Dat blijkt althans uit een opgedoken e-mail van technologieconcern Nuance - dat onder meer aan spraakassistent Siri werkt - aan mede ontwikkelaars.

Er gaat al weken geruchten rond dat Apple op 10 september een persconferentie zal houden, waar onder meer de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C zullen worden onthuld. Apple lijkt die dag dus ook direct het eerder dit jaar gepresenteerde iOS 7 vrij te geven, waardoor bezitters van een iPhone 5, iPhone 4S en iPhone 4 hun toestel zullen kunnen upgraden.

Nieuw design

Naast de iPhone zal iOS 7 ook beschikbaar komen voor iPad en iPod touch. Het besturingssysteem belooft op veel punten te breken met het huidige iOS 6. Vooral het uiterlijk is hierbij door Apple onder handen genomen. Zo worden veel vensters en icoontjes transparant en is het heldere kleurgebruik opvallend.

Daarnaast worden de multitask-opties uitgebreid, is het notificatiecentrum verbeterd en zijn zaken as wifi en Bluetooth snel in of uit te schakelen via een nieuw controlepaneel.

'Vingerafdruk scanner in iOS 7'

Apple lanceerde gisteren de vierde proefversie van iOS 7. Daarin werd duidelijk dat er een vingerafdruk sensor in het besturingssysteem zit verwerkt. Het is niet het enige wat nieuw is in iOS 7 beta 4.

In de gisteravond vrijgegeven vierde beta-versie van iOS 7 is de bevestiging gevonden van een biometrische vingerafdrukscanner. Die zit verwerkt in de Home-knop van een iOS apparaat, maar deze technologie zal zich snel verder ontwikkelen. Kijken we naar dit patent wat Apple heeft aangevraagd, dan zal zo'n sensor of scanner mogelijk niet alleen op de homeknop worden toegepast in de toekomst, maar over het hele scherm functioneel zijn.

Apple lanceert iOS 7 beta 4 voor betatesters en ontwikkelaars

Apple heeft gisteren iOS 7 beta 4 vrijgegeven voor betatesters en ontwikkelaars. iOS 7 beta 4 bevat een grote hoeveelheid verbeteringen en ook een grote hoeveelheid nieuwe kenmerken.

2 minuten FaceTime Audio kost 1MB in iOS 7

Het voeren van een audiogesprek via FaceTime zal zo'n 1MB kosten per 2 minuten. Dat meldt de Duitse website iPhone-ticker.de op basis van tests met de bètaversie van Apple's nieuwe mobiele besturingssysteem.

De website heeft berekend dat gebruikers met een 500MB databundel in totaal 16 uur en 40 minuten kunnen bellen via FaceTime. Verwacht wordt dan ook dat veel iPhone-gebruikers straks gebruik zullen maken van de bel-functie, vooral gezien de ondersteuning van zowel wifi als mobiel internet.

Of het bellen via FaceTime daadwerkelijk zo voordelig uitpakt, zal duidelijk worden als Apple iOS 7 uitrolt. Het besturingssysteem verkeert momenteel nog in de testfase, en zal later dit jaar worden gelanceerd. Apple zal met iOS 7 breken met veel elementen uit het huidige iOS 6. Vooral qua design zal het een compleet nieuwe weg inslaan.

'iOS 7 leest gezichtsuitdrukking'

De update naar iOS 7 zal iPhones in staat stellen om de gezichtsuitdrukking van mensen te herkennen. Dat blijkt volgens 9to5mac uit een code die te vinden is in de door Apple vrijgegeven testversie van iOS 7 voor ontwikkelaars.

Hoewel Apple nog niets over de functionaliteit heeft gemeld, lijkt het er sterk op dat de iPhone-camera in iOS 7 verschillende gezichtsuitdrukkingen kan herkennen. Zo schrijft 9to5mac dat onder meer een glimlach en een knipoog gedetecteerd kunnen worden.

Lees hier het volledige artikel...

5 nieuwe Safari-features in iOS 7 onder de loep

Safari krijgt in iOS 7 een flinke update. Apple kondigde op de WWDC aan de webbrowser te voorzien van een aantal nieuwe features, zoals iCloud Keychain en Shared Links. Safari krijgt echter meer nieuwe functionaliteiten. Een overzicht!

De betaversie van iOS 7 is inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars. Onze concullega's van AppleInsider hebben deze betaversie bemachtigd en op een iPhone geïnstalleerd, waardoor we alvast een aantal features nader kunnen bekijken.

Lees hier over de 5 nieuwe Safari-features in iOS 7...

Apple test diepgaande LinkedIn integratie in iOS 7

Apple test in iOS 7 diepgaande integratie van zakelijk social media netwerk LinkedIn. Dat blijkt uit code in de developersversie van iOS 7.

Eerder lekte al uit, dat Apple van plan was om sociale media diensten als Vimeo en Flickr dieper te integreren in het vernieuwde iOS 7, nu blijkt dat er concrete aanwijzingen zijn voor diepgaande integratie van LinkedIn.

Lees hier de rest van het artikel...

Zo ziet iOS 7 eruit op een iPad

Hoe iOS 7 eruit ziet op een iPhone, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe het eruit ziet op een iPad, daarvan hebben we nog minder gezien en gehoord. Apfelpage.de zocht het uit met iOS 7 simulatie software voor iPad.

Natuurlijk is het niet zo, dat er heel erg grote verschillen optreden tussen hoe iOS 7 eruit ziet op een iPhone en op een iPad, maar onderstaande presentatie die gebouwd is op basis van de afbeeldingen die Apfelpage.de heeft verkregen, geeft wel een heel goed beeld denken wij.

Bekijk hier iOS 7 op de iPad...

3 spannende nieuwe mogelijkheden van iOS 7 [VIDEO]

Over iOS 7 wordt op dit moment het hele internet volgeschreven. Wat is er goed aan, wat ontbreekt er aan, wat had Apple wel en wat had Apple niet moeten doen. In deze video, lekker behapbaar, visueel en overzichtelijk, 3 nieuwe kenmerken en mogelijkheden van iOS 7.

Hoewel het besturingssysteem op de kop af een week oud is, heeft Apple al aangekondigd de icons van iOS 7 alweer op de schop te gaan gooien. De app-icoontjes, naar het schijn bedacht in samenwerking tussen de designafdeling van Jony Ive en de marketingafdeling van Apple, zijn pas een week af maar er zijn al nieuwe verschenen.

Bekijk hier de video van iOS 7...

iOS 7 beta maakt inzoomen tijdens filmen mogelijk

De eerste betaversie van iOS 7 maakt het mogelijk in te zoomen terwijl video wordt opgenomen. De feature lijkt veel op de zoomfunctie die al langer beschikbaar is voor het nemen van foto's.

AppleInsider meldt dat je tijdens het filmen kunt inzoomen door simpelweg twee vingers op het scherm bij elkaar te knijpen. De werkwijze is vergelijkbaar met het inzoomen tijdens het nemen van een foto. Wil je weer uitzoomen? Beweeg dan simpelweg je vingers weer uit elkaar.

Lees hier de rest van het artikel...

'Apple gaat iconen in iOS 7 nu al vernieuwen'

Apple is nu al bezig met de eerste updateronde voor icoontjes die in iOS 7 zijn geïntroduceerd. De iconen die in de betaversie van iOS 7 vertoond worden lijken dan ook niet de definitieve varianten te zijn. Ook het design van de rest van het besturingssysteem staat nog niet vast.

Het bestaan van de nieuwe icoontjes is uitgelekt door een fout van Apple zelf. Het bedrijfpubliceerde korte tijd op zijn eigen website een reeks afbeeldingen waarop andere icoontjes te zien zijn dan de iconen die aanwezig zijn in de iOS 7-versie die Apple afgelopen maandag op de WWDC introduceerde. De afbeeldingen zijn inmiddels van Apple's website verwijderd, maar 9to5Mac heeft de afbeeldingen in handen.

Lees hier de rest van het artikel...

Siri weet gat met Google niet te dichten in iOS 7

Google Now blijft volgens Lex Friedman in alle opzichten superieur aan Siri. En wel hierom.

Apple's spraakassistent Siri kreeg tijdens Apple's World Wide Developers Conference een bescheiden rol toebedeeld. De schijnbaar eeuwig in bèta verkerende virtuele spraakassistent krijgt hogere spraakkwaliteit, kan antwoorden op meer vragen, kent integratie met Wikipedia en heeft een nieuwe interface. Maar toch blijft de werking van de assistent in iOS 7 achter bij die van Google Now. Je merkt dat de relatie tussen Apple en de zoekgigant is verslechterd tot een punt waarop deals gesloten kunnen worden met een oude rivaal: Microsoft.

Lees hier de rest van het artikel...

'Marketingafdeling Apple maakte iOS 7-iconen'

De nieuwe look van iOS 7 komt met nieuwe app-iconen die sommige designers tegen de borst stuiten. Apple's marketingafdeling zou de oorzaak zijn.

Wat de aanval van Microsoft en Dell extra sappig maakt, is de voice-over die de kritiek uit in het filmpje: dat is de vrouwenstem van Siri, het spraakprogramma van Apple. Wanneer geprobeerd wordt een sd-kaartje in de iPad van Apple te stoppen, hoor je Siri zeggen: "Je kan daar geen SD-kaarten stoppen. Of daar. Of daar."

Lees de rest van het artikel...

iOS 7 ondersteunt gamecontrollers

Nu het stof van de keynote van WWDC 2013, de jaarlijkse developersconferentie van Apple in San Francisco is neergedaald, komen meer en meer details rondom het nieuwe iOS 7 naar boven. Een klein detail met grote gevolgen: iOS 7 blijkt standaard ondersteuning te bieden voor gamecontrollers.

In dit artikel op MacWorld werd het nieuws al kort aangestipt, maar het kan zijn dat je door alle nieuwigheden wat overdonderd bent geraakt. Daarom lichten we het nieuws over de gamecontrollers wat verder uit, vooral ook omdat er afbeeldingen beschikbaar zijn gekomen de laatste dagen.

Lees de rest van het artikel...

Apple introduceert iOS 7 met nieuw ontwerp en iTunes Radio

Apple introduceert iOS 7, een nieuwe variant van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 7 is voorzien van een geheel nieuwe structuur en een volledig nieuw design. De nadruk ligt in het besturingssysteem op eenvoud. Het besturingssysteem is voorzien van iTunes Radio. iOS 7 is beschikbaar in de herfst.

Het design van iOS 7 is geheel nieuw en maakt veel gebruik van de kleuren zwart en wit. Ook de vormgeving van alle apps die Apple standaard op iOS meelevert hebben een volledig nieuw uiterlijk gekregen. Denk hierbij aan de Weer-app, maar ook aan de Agenda, Mail-app, iMessage en Berichtencentrum. Cook noemt iOS 7 de grootste verandering aan iOS sinds de introductie van de iPhone.

Klik hier om meer te lezen...

'Flat design van appknoppen in de praktijk'

Nu we allemaal aan het wardmdraaien zijn voor WWDC 2013 waar hopelijk het nieuwe iOS 7 gelanceerd wordt, kunnen we het toch niet laten om de laatste impressie van het nieuwe besturingssysteem van Apple aan je te laten zien. Kijk maar eens onder, 9to5Mac heeft hard lopen photoshoppen.

'AirDrop in iOS7'

Spannend: Apple zou overwegen AirDrop functionaliteit toe te voegen aan iOS7. Met AirDrop kun je direct van iOS/Mac apparaat draadloos bestanden delen via een Wifi-verbinding. Airdrop, dat al langer in Macs verwerkt zit, moet het mogelijk maken bestanden ook met andere gebruikers te delen.

Apple zou op dit moment de functionaliteit aan het testen zijn binnen iOS 7, melden bronnen aan 9to5Mac. Dat AirDrop nu naar iOS komt, is geen totale verrassing. Volgens 9to5Mac was het eigenlijk al de bedoeling dat AirDrop zijn opwachting zou maken in iOS 6, maar dat werd destijds uitgesteld. Als AirDrop in iOS 7 wordt verwerkt zal het waarschijnlijk ook mogelijk worden bestanden van een Mac eenvoudig naar een iPhone of iPad te versturen en andersom.

Lees de rest van het artikel...

Tim Cook op D11 over iOS 7

Apple-CEO Tim Cook is afgelopen nacht tijdens de technologieconferentie D11 van AllThingsD uitgebreid geïnterviewd. Cook ging op allerlei onderwerpen in, zoals iOS 7, draagbare technologie als de iWatch, het ontwikkelen van Android-apps en het succes van de Apple TV. In dit artikel krijg je een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die Cook tijdens het interview besprak.

Zoals al langer wordt vermoed krijgt iOS 7 een flinke update, waarbij het design volledig wordt vernieuwd. Cook bevestigt dat Apple's beroemde ontwerper Jonathan Ive hier een belangrijke rol in speelt. "We erkennen dat Jony een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de look & feel die Apple in de afgelopen jaren heeft opgebouwd en hij dit ook voor onze software kan doen".

Ive is al jaren werkzaam bij Apple en is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van veel succesvolle Apple-producten. Denk hierbij aan iPhone, iPad, iPod en iMac. Het ging hierbij echter altijd om hardwarematige producten. Met iOS 7 komt hier dus verandering in en gaat Ive zich ook richten op het ontwerp van Apple's software.

Lees de rest van het artikel...

Jonathan Ive legt nadruk in iOS 7 op de kleuren zwart & wit

Het ontwerp van Apple's mobiele besturingssysteem iOS gaat in iOS 7 waarschijnlijk flink op de schop. Apple's beroemde ontwerper Jonathan Ive stapt naar verwachting af van het huidige design van het besturingssysteem en legt de nadruk meer op zwarte en witte elementen.

Dit melden anonieme bronnen aan 9to5Mac. Het ontwerp van het nieuwe besturingssysteem wordt omschreven als 'zwart/wit en volledig vlak'. Ive zou zware grafische elementen uit iOS willen verwijderen en juist meer zwart/wit elementen toevoegen aan de gebruiksinterface. De ontwerper zou namelijk van mening zijn dat dit nieuwe ontwerp de tand des tijds beter kan doorstaan.

Lees de rest van het artikel...

Apple integreert Vimeo en Flickr in iOS 7

Apple integreert social videodienst Vimeo en social fotodienst Flickr waarschijnlijk stevig in iOS 7. Dat deed Apple eerder al met Twitter.

Apple integreert social videodienst Vimeo en social fotodienst Flickr waarschijnlijk stevig in iOS 7. Dat deed Apple eerder al met Twitter, maar nu zijn dus ook videodienst Vimeo en het gisteren compleet vernieuwde Flickr aan de beurt. Dat meldden bronnen gisteren aan 9To5Mac.

Lees de rest van het artikel...

Ziet iOS 7 er dan misschien zó uit?

iOS 7 wordt al langer verwacht, en de geruchten worden zo af en toe door een internetbureau met tijd over in een video gezet. Misschien... ziet iOS 7 er wel zó uit!

De comments op YouTube liegen er niet om: als dit ongeveer is wat Apple voor ons in petto heeft met iOS 7 (de enige die dat echt weet is Jony Ive) dan schuift Apple heel erg op richting Android en Windows Phone. Dat betekent niet dat het slecht is, maar wel... anders. "The future of iPhone looks like the present of Android," schrijft een van de commenters op YouTube.

Lees de rest van het artikel en bekijk de conceptvideo...

iOS 7: Is dit wat Apple voor ons in petto heeft?

Een sterke stroom geruchten van de afgelopen weken lijkt erop te wijzen dat Apple met iOS 7 meer dan enkel een verbeterde versie van iOS 6 wil neerzetten. Apple zelf rept uiteraard met geen woord over de toekomstplannen voor dit OS, maar designer en Apple-kenner Frederico Bianco heeft alle geruchten eens grondig geanalyseerd en deze verwerkt in een indrukwekkende conceptvideo.

Enkele dagen geleden doken er berichten op dat de ontwikkeling van iOS 7 enige vertraging zou hebben opgelopen. Apple zou zelfs een flink aantal OS X-ontwikkelaars op iOS 7 hebben gezet. Het is het zoveelste teken aan de wand dat Apple met zijn nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch een aantal grote wijzigingen gaat doorvoeren.

iOS 7 op iPhone en iPad

In onderstaande video toont Bianco, op basis van de laatste geruchten, hoe iOS 7 er op de iPhone en iPad mogelijk uit gaat zien. Zo zien we onder meer widgets voorbij komen en is er eindelijk een snel toegankelijk instellingenmenu beschikbaar.

Komt de visie van Bianco overeen met jouw ideeën over de toekomst van iOS? Of moet Apple zich juist niet laten leiden door zijn 'open' aardsrivaal Android?

'Vernieuwend iOS 7 loopt vertraging op'

De introductie van iOS 7, de opvolger van iOS6, het besturingssysteem van Apple, is vertraagd. Dat blijkt uit een editie van Branchchat, waar goed ingevoerde Apple-bloggers de hoofden bij elkaar steken.

Volgens John Gruber van het blog Daring Firebal, een van de deelnemers aan de Branchchat, zit het zo: What I've heard: iOS 7 is running behind, and engineers have been pulled from OS X 10.9 to work on it. (Let me know if you've heard this song before.)

Gruber vervolgde met te zeggen dat de interface van iOS 7 heel anders gaat zijn dan we tot nu toe gewend zijn. Ook voegde hij toe dat de ontwikkelaars van iOS 7 op dit moment rondlopen met iOS 7 devices met speciale privacy filters met gereduceerde kijkhoeken erop zodat niemand mee kan loeren.

In een eerder artikel op MacWorld schreven we over het in elkaar schuiven van designteams, allemaal op aandringen en op initiatief van Jonathan Ive, het hoofd design van Apple. In dat artikel werd ook ingegaan op het nieuwe iOS7, dat aan de ene kant wel vernieuwend MOET zijn, maar aan de andere kant conservatief wordt ingestoken.

Some suggested that in Apple's next mobile operating system, Ive is pushing a more "flat design" that is starker and simpler, according to developers who have spoken to Apple employees but didn't have further details. Overall, they expect any changes to be pretty conservative. For the past few years, Apple has unveiled versions of its mobile operating system in the summer.OS 7 is vanaf 18 september beschikbaar

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000